Έρωτας… ταξιδευτής. Τι λένε τα νούμερα για τους ερωτευμένους ταξιδιώτες;

erotas-taksideutis-ti-lene-ta-noumera-gia-tous-eroteumenous-taksidiotes

ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Ο έρωτας βρίσκεται παντού, στο μυαλό μας, στη ψυχή μας, στη γη, στον ουρανό και στα ταξίδια! Το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο, travelplanet24.com, διεξήγαγε έρευνα μέσω του Διαδικτύου, σχετικά με θέματα που αφορούν τα ταξίδια και τον Άγιο Βαλεντίνο. Ας δούμε τι αποκαλύπτει.

Και τι δεν έχει κάνει ο άνθρωπος για τον έρωτα! Άλλοι ζωγραφίζουν τοίχους, άλλοι γράφουν τραγούδια, άλλοι φεύγουν μακριά, άλλοι παρατάνε την καθημερινότητά τους και ταξιδεύουν για να βρουν το ταίρι τους! Αυτό τουλάχιστον είπαν 23.781 ερωτηθέντες σε έρευνα που πραγματοποίησε το www.travelplanet24.com μέσα από το Διαδίκτυο.

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και η ταύτιση του εορτασμού της με την Ημέρα των Ερωτευμένων, ξεκίνησε από την Αγγλία του ύστερου Μεσαίωνα, έχοντας παγανιστικές και χριστιανικές αναφορές. Όμως, τη νοηματοδότηση που έχει σήμερα αυτή η μέρα, την απέκτησε στα χρόνια του ύστερου Μεσαίωνα, γύρω στον 14ο αιώνα.

Ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια και κάθε τι που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να εκφράσουν τον έρωτά τους με έναν τρυφερό τρόπο, έχουν την τιμητική τους σήμερα, ενώ σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και ένα ρομαντικό ταξίδι, αποτελεί ένδειξη και έκφραση αγάπης.

Στο πλαίσιο αυτής της λογικής, το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο, travelplanet24.com, διεξήγαγε έρευνα μέσω του Διαδικτύου, στην οποία συμμετείχαν 23.781 και απάντησαν σχετικά με θέματα που αφορούν τα ταξίδια, τον έρωτα και τον Άγιο Βαλεντίνο.

Ο απόλυτος, ρομαντικός προορισμός

Μοναδικός και απόλυτος προορισμός του έρωτα παραμένει, όπως προέκυψε από την έρευνα, το ρομαντικό Παρίσι. Πάνω από το 70%, δηλαδή 3 στους 4 ερωτηθέντες, επέλεξαν την Πόλη του Φωτός, ως το πιο ιδανικό προορισμό για να ταξιδέψουν με το ταίρι τους. Η ρομαντική Βενετία ήρθε δεύτερη στην προτίμηση των Ελλήνων, με ποσοστό 10% ενώ το υπόλοιπο 20% επέλεξε ως ιδανικούς ρομαντικούς προορισμούς τη Ρώμη, τη Φλωρεντία, την Πράγα, τη Βουδαπέστη και τη Βιέννη.

Οι ερωτευμένοι ταξιδεύουν

Κι επειδή ο έρωτας δεν… πτοείται από τις αποστάσεις, το 44% των ερωτηθέντων στην έρευνα, δήλωσε ότι έχει κάνει κράτηση για αεροπορικά εισιτήρια εντός Ελλάδος για το έτερόν του ήμισυ, ενώ ένα επίσης μεγάλο ποσοστό της τάξης του 40%, δήλωσε ότι έχει ταξιδέψει σε διάφορες χώρες της Ευρώπης για να συναντήσει το αγαπημένο του πρόσωπο.

Φλερτ στο αεροπλάνο

Θα σας φαινόταν παράξενο να φανταστείτε το αεροπλάνο ως χώρο γνωριμιών; Κι όμως, περίπου 1 στους 4 συμμετέχοντες στην έρευνα, δήλωσε πως έχει κάνει ερωτική γνωριμία μέσα στο αεροπλάνο, αν και μικρό ποσοστό αυτών των γνωριμιών (17%) κράτησε πάνω από ένα χρόνο.

Ταξιδέψτε για πάντα με έρωτα!

Στο σύνολο των απαντήσεων, οι γυναίκες φαίνεται να έχουν κάνει τις περισσότερες «θυσίες» για τους άντρες, αφού συμμετείχαν στην έρευνα με το δυναμικό ποσοστό του 66% και απάντησαν σε αυτή με σκοπό να κερδίσουν ένα 3ήμερο ταξίδι με το ταίρι τους στο μαγευτικό Παρίσι, προσφορά της travelplanet24.com. Ο νικητής ή η νικήτρια του διαγωνισμού, θα ανακοινωθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2013 μέσα από την ιστοσελίδα travelplanet24.com.

Σχετικά με την έρευνα: Η έρευνα, την οποία δημιούργησε και κινητοποίησε η νέα φιγούρα της εταιρείας, ο περιεργούλης και ταξιδιάρης Lobot ( http://blog.travelplanet24.com/2013/01/o-lobot-neo-melos-stin-omada-tis-travelplanet24/ ), διεξήχθη για 2 εβδομάδες μέσα από την ιστοσελίδα travelplanet24.com. Από τους ερωτηθέντες, το 66% ήταν γυναίκες και το 34% άνδρες. Το 45% όσων απάντησαν, ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 25-35 ετών.

Επιμέλεια: Πόπη Αθανασοπούλου

Πηγή: www.travelplanet24.com .