Πώς επηρεάζει το Instagram τα ταξίδια μας

taksidi-peripeteia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Κι όμως, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο επηρεάζει πλέον τον τρόπο που ταξιδεύουμε και αντιλαμβανόμαστε το ταξίδι μας.

Η ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών φαίνεται πως έχει επηρεαστεί αρκετά από το Instagram, όσον αφορά τον τρόπο που ταξιδεύει και πώς τον προβάλλει.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μάλιστα, είναι οι Βρετανοί, το 34% των οποίων αναφέρει ότι οι  συμβατικές διακοπές και φωτογραφίες σε αξιοθέατα και παραλίες είναι πλέον ξεπερασμένες.

Το ζητούμενο γίνεται πλέον η περιπέτεια, σύμφωνα με έρευνα του ταξιδιωτικού site icelolly.com, με το 42% των συμμετεχόντων στην έρευνα να αναφέρει ότι τα περιπετειώδη ταξίδια γίνονται στόχος τους και τα κοινωνικά δίκτυα τους βοηθούν για να τα οργανώσουν.

Όπως φαίνεται, μάλιστα, το Instagram παίζει σημαντικό ρόλο και στην επιλογή διαμονής, καθώς το πιο… φωτογενές θέρετρο είναι και το πιο επιθυμητό, ειδικά στις ηλικίες μεταξύ 18 και 24. Οι ηλικίες αυτές, μάλιστα, φαίνεται πως επηρεάζονται πολύ από τους influencers που προκύπτουν από τα κοινωνικά δίκτυα, σε ποσοστό 26%, ενώ οι ίδιοι οι Influencers μάλλον ζουν ζωή… χαρισάμενη, αφού μπορεί να πληρώνονται πάνω από 100 χιλιάδες λίρες από μεγάλα brands –αναλόγως και με το μέγεθος των followers που έχουν- για μια προωθητική δημοσίευση.