Φθινοπωρινή πεζοπορία στο Αισθητικό Δάσος Στενής

dirfus
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Οι Active Sundays ετοιμάζουν άλλη μια φθινοπωρινή εξόρμηση «ντυμένη» με τα υπέροχα και ζεστά χρώματα του φθινοπώρου, στη Δίρφυ της Κεντρικής Εύβοιας.

Το Αισθητικό Δάσος Στενής, έκτασης 500 εκταρίων στην κεντρική Εύβοια, έχει ενταχθεί πλέον στο οικολογικό δίκτυο Natura και είναι πλούσιο σε καστανιές, έλατα, βελανιδιές, πλατάνια και οξιές. Αν θέλετε να το δείτε στη φθινοπωρινή του εκδοχή, απολαμβάνοντας τα χρώματα της εποχής, δεν έχετε παρά να οργανωθείτε για την Κυριακή 11/11, όπου οι Active Sundays θα πραγματοποιήσουν μια φθινοπωρινή εξόρμηση εκεί για πεζοπορία.

Η διαδρομή έχει σχεδιαστεί για να είναι ιδανική και για αρχάριους, αρκεί να έχουν τον απαραίτητο ελάχιστο εξοπλισμό, και ξεκινάει λίγο έξω από τη γραφική Στενή, που φημίζεται για το καλό φαγητό και τις ταβέρνες της (οι οποίες θα… τιμηθούν στο τέλος της διαδρομής). Μέσα από πυκνό ελατόδασος θα καταλήξετε στο ορειβατικό καταφύγιο «Μιχάλης Νικολάου» της Δίρφυς. Εκεί θα ξεκουραστείτε και καιρού επιτρέποντος θα απολαύσετε τη θέα προς το Αιγαίο και την χαρακτηριστικά κωνοειδή κορφή της Δίρφυς.

Στην συνέχεια το τοπίο σιγά-σιγά αλλάζει και το μονοπάτι ελίσσεται μέσα από πυκνό δάσος από άγριες καστανιές, βελανιδιές και πλατάνια με τρεχούμενα νερά δημιουργώντας ένα ιδανικό φθινοπωρινό σκηνικό μέχρι το τέλος της διαδρομής πολύ κοντά στην Στενή όπου και θα μείνετε για φαγητό.

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 4 Νοεμβρίου με κόστος 25 ευρώ (+1,62 fee) και ετοιμαστείτε για την πιο φθινοπωρινή απόδραση της χρονιάς!

Info
Active Sundays
πεζοπορία στο Αισθητικό Δάσος Στενής στις 11/11