Πάμε Θεσσαλονίκη για το κορυφαίο μυθολογικό πάρκο της Ελλάδας

thessaloniki
ΤΡΙΤΗ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Άνοιξε στις 30 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2019 περιμένει όλους τους επισκέπτες του θεματικού πάρκου «Ηρακλής-οι 12 Άθλοι» μια μοναδική μυθολογική εμπειρία.

Εδώ και μερικές ημέρες έχουμε άλλον ένα λόγο να επισκεφτούμε τη Θεσσαλονίκη, αφού εκεί βρίσκεται από τις 30/9 και μέχρι τις αρχές του νέου έτους το θεματικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι», υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Εκεί, οικογένειες, παιδιά και συνοδοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές όλων των βαθμίδων θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο τους 12 άθλους να παρουσιάζονται με έναν πολύ ιδιαίτερο και ζωντανό τρόπο, πλήρως θεματοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα, δημιουργώντας το απίστευτο σκηνικό ενός πραγματικά ξεχωριστού κόσμου.

Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή, ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της Ελληνικής Μυθολογίας, με τους θεούς, τους ημίθεους, τις νύμφες, τα θηρία, τους θνητούς, τις πλεκτάνες, τις διαμάχες, τα κατορθώματα, που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν την παγκόσμια λογοτεχνία, ζωντανεύουν σε έναν ιδιαίτερο και μοναδικό χώρο, με ρομποτικά, τρισδιάστατα εκθέματα με εικόνα και ήχο, που κάνουν την επίσκεψη στο θεματικό πάρκο ανεπανάληπτη και αξέχαστη εμπειρία.

Πρωταγωνιστής δεν θα είναι άλλος από τον Ηρακλή, ο μεγαλύτερος ήρωας της Αρχαίας Ελλάδας που έγινε παγκόσμιο σύμβολο, ταυτίζοντας το όνομά του με τις έννοιες «ευρηματικότητα», «δύναμη», «ανδρεία», «γενναιότητα», «ευφυΐα», «αποφασιστικότητα».

Την επίβλεψη, την εκπαιδευτική εγκυρότητα και τα κείμενα του θεματικού πάρκου και μουσείου έχει αναλάβει μια μεγάλη επιστημονική και δημιουργική ομάδα, ενώ τη δική του «πινελιά» προσθέτει και ο δημοφιλής Γιάννης Σερβετάς, γνωστός και πολύ αγαπητός κυρίως για το πηγαίο και ευφυές χιούμορ του.

Info
«Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» https://herculespark.gr/
ΔΕΘ-Helexpo, Εγνατίας 154, Θεσσαλονίκη, Περίπτερο 1
Γενική είσοδος 7 ευρώ, παιδιά κάτω των 3 δωρεάν, άνεργοι 4 ευρώ, οικογένεια τετραμελής 22 ευρώ