Γνωρίζετε ποια είναι αυτά τα μέρη της Ελλάδας;

kabala
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Πόσο καλά γνωρίζετε τη χώρα σας και πόσο θυμάστε περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά μέρη από διάφορους προορισμούς που έχετε επισκεφτεί; Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και ανακαλύψτε πόσο καλοί είστε στο να συγκρατείτε τοπία και αξιοθέατα. Κι αν δεν γνωρίζετε κάποια από αυτά, ευκαιρία να προγραμματίσετε ένα ταξίδι προς τα εκεί τους επόμενους μήνες.

1.
2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Καρυές Αγίου Όρους
Οι Καρυές είναι η πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τουλάχιστον από τον 10ο αιώνα και αποτελούν το αμφικτυονικό κέντρο της μοναστικής πολιτείας. Ο οικισμός τους βρίσκεται κτισμένος σε έντονη βλάστηση και είναι πολύ γραφικός.

Ρέθυμνο, Κρήτη
Γραφικά δρομάκια στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, μια από τις πιο καλοδιατηρημένες, αναγεννησιακές πόλεις.

Μέτσοβο, Νομός Ιωαννίνων
Στα πέτρινα δρομάκια του Μετσόβου, της πανέμορφης αυτής ορεινής κωμόπολης σε υψόμετρο 1.160 μέτρα στις πλαγιές της Πίνδου, το Μέτσοβο φημίζεται για την παραδοσιακή του ατμόσφαιρα, με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τις παραδοσιακές βρύσες, τα σπίτια από πέτρα και πάνω απ’ όλα τον χαρακτήρα που μένει αναλλοίωτος και δεν προσαρμόζεται στα τουριστικά «πρέπει».

Καβάλα, Ανατολική Μακεδονία
Η γοητευτική Καβάλα είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Σύμβολο και αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη, όπου παρατηρείται συνύπαρξη των νεοκλασικών, των παραδοσιακών και των σύγχρονων σπιτιών, σε έναν συνδυασμό βουνού και θάλασσας, που συνθέτει ένα σκηνικό μοναδικό.

Βέροια, Νομός Ημαθίας
Παραδοσιακά παλιά σπίτια με δείγμα αρχιτεκτονικής στην Μπαρμπούτα της Βέροιας, που αποτελεί την εβραϊκή συνοικία. Η Βέροια είναι χτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου, με τα έλατα, τις καστανιές, τις οξιές, τα πεύκα και τα πουρνάρια και αποτελεί μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ελλάδας, με αναφορές στο Θουκυδίδη από την κλασική εποχή.

Λίμνη Πλαστήρα, Καρδίτσα, Θεσσαλία
Θεωρείται ένα μικρό θαύμα του ανθρώπου και της φύσης, στο οροπέδιο της Νεβρόπολης στο Νομό Καρδίτσας. Το επίσημο όνομά της είναι λίμνη Ταυρωπού.

Μυστράς, Πελοπόννησος
Το μοναστήρι της Περιβλέπτου στη μεσαιωνική, βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά, κοντά στη Σπάρτη, στη σκιά του Ταϋγέτου. Το μοναστήρι χτίστηκε την ύστερη βυζαντινή περίοδο και είναι αφιερωμένο στην Παναγία.

Καλαμάτα, Μεσσηνία, Πελοπόννησος
Η όμορφη Παλιά Πόλη της Καλαμάτας, με το κάστρο της Μεσσηνίας στο κέντρο. Το κάστρο βρίσκεται σε λόφο στα βορειοδυτικά της πόλης, στους πρόποδες του οποίου περνά ο ποταμός Νέδοντας. Το κάστρο στο εσωτερικού του περιλάμβανε οχυρωμένη ακρόπολη ενώ έχουν βρεθεί και ερείπια ναού.

Χαλκίδα, Εύβοια
Η παλιά γέφυρα της Χαλκίδας. Στο σημείο όπου υπάρχει η παλαιά γέφυρα, ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει την αλλαγή της κατεύθυνσης του νερού κάθε 6 ώρες περίπου, άλλοτε από τον βόρειο ευβοϊκό κόλπο με κατεύθυνση προς τον νότιο και άλλοτε αντίστροφα.

Τρίκαλα Θεσσαλίας
Με τα δέντρα, τη φύση και φυσικό στολίδι τον ποταμό Ληθαίο, παραπόταμο του Πηνειού με την Κεντρική Γέφυρά του που ενώνει την κεντρική πλατεία με τον πεζόδρομο της Ασκληπιού, τα Τρίκαλα «γεμίζουν» το μάτι από την πρώτη κιόλας επαφή. Μια βόλτα στην παλιά πόλη, αποτελούμενη από τις συνοικίες Βαρούσι και Παλιά Μανάβικα με τους περίτεχνους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς της, επιβάλλεται.