Ταξίδι στις ΗΠΑ χωρίς Visa

nea-yorki
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η Ελλάδα φαίνεται πως παραμένει στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα VWP και αρκεί μόνο η ηλεκτρονική αίτηση ESTA για τους Έλληνες που θέλουν να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του ωκεανού.

Η έκδοση των νέων διαβατηρίων στην Ελλάδα, με υψηλά στάνταρ ασφαλείας, φαίνεται πως βοήθησε στην παραμονή της χώρας μας στο πρόγραμμα Απαλλαγής Θεώρησης Εισόδου στις ΗΠΑ (Visa Waiver Program) που σημαίνει ότι όσοι Έλληνες πρόκειται να επισκεφτούν τη χώρα για επαγγελματικούς λόγους ή αναψυχή πρέπει απλώς να κάνουν μια ηλεκτρονική αίτηση (ESTA) πριν ταξιδέψουν.

Η αίτηση αυτή είναι μέρος του παραπάνω Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα VWP, είναι υποχρεωτική για όλους τους υπηκόους ή πολίτες των χωρών του που πρόκειται να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για σύντομο χρονικό διάστημα και σε πολλές περιπτώσεις καθορίζει αν ένα άτομο πληροί τις προϋποθέσεις του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα VWP ταξίδια.

Οι αιτήσεις αυτές πρέπει να γίνουν πριν από το ταξίδι (τουλάχιστον 72 ώρες πριν) και μετά την έγκρισή τους ισχύουν για ένα ή δύο έτη ή μέχρι τη λήξη του διαβατηρίου του αιτούντα, επιτρέποντας στο διάστημα αυτό πολλαπλές εισόδους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «Η απόφαση αυτή συνιστά μια ακόμη σημαντική επιβεβαίωση του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, ενώ αντανακλά το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τομέα της Προστασίας του Πολίτη».