3+1 συμβουλές πριν κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια

taksidi-xartis
ΚΥΡΙΑΚΗ, 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Όπως έχουμε δημοσιεύσει και σε προηγούμενό μας άρθρο, το worldcitizen.gr αποτελεί ένα νέο ταξιδιωτικό οδηγό ο οποίος σας παρέχει ταξιδιωτικές συμβουλές, πακέτα διακοπών κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, κρατήσεις δωματίων σε ξενοδοχεία, αλλά και πολλές «λαχταριστές» ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Διαβάσαμε λοιπόν σε πρόσφατη δημοσίευση στο worldcitizen.gr όπου αναφέρονται 3 + 1 χρήσιμες συμβουλές πριν να κάνουμε την κράτησή μας για αεροπορικά εισιτήρια. Πολλά από τα όσα θα διαβάσετε παρακάτω μπορεί να είναι σε μερικούς από τους αναγνώστες μας σε κάποιο βαθμό γνωστά, άλλα όμως μπορεί να μη τα γνωρίζατε ή να τα γνωρίζατε μερικώς. Οπότε πιστεύουμε ότι το άρθρο αυτό θα σας βοηθήσει ούτως η άλλως να συμπληρώσετε τη γνώση σας στο αντικείμενο.

Ξεκινάμε λοιπόν.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σαν πριν την κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου ώστε να μη σας στοιχίσει ακριβά το ταξίδι σας;

Συνηθισμένη αεροπορική εταιρεία ή πτήση μέσω low cost αεροπορικών εταιρειών; Όλοι γνωρίζουμε τις φημισμένες αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες μπορούμε να ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο με πολυτελή & σύγχρονα αεροπλάνα. Είτε θέλετε business class είτε economy, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε μία ξεχωριστή πτήση. Όταν όμως συνυπολογίζεται σαν παράγοντας στην κράτηση του αεροπορικού εισιτηρίου το κόστος, τότε θα πρέπει να σκεφθείτε & την επιλογή των low cost αεροπορικών εταιρειών οι οποίες σας δίνουν τη δυνατότητα να ταξιδέψετε σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο πληρώνοντας πολύ λιγότερα χρήματα για τη μεταφορά σας. Προσοχή εδώ, σκοπός μας μέσω αυτού του άρθρου δεν είναι να σας αποτρέψουμε από το να χρησιμοποιείται τις κοινές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες ως γνωστόν προσφέρουν πολλά επιπρόσθετα οφέλη όπως γεύμα κατά την πτήση σας ή δυνατότητα μεταφοράς μεγαλύτερου όγκου & βάρους αποσκευών. Απλά όπως λέει & η λαϊκή ρήση.. «ότι πληρώνεις παίρνεις» & στην περίπτωση κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων το τι αεροπορικά εισιτήρια θα επιλέξετε είναι καθαρά θέμα δική σας επιλογής. Η φόρμα κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων που φιλοξενείτε στο worldcitizen.gr  σας προσφέρει τη δυνατότητα να κάνετε κράτηση για αεροπορικά εισιτήρια για όλες τις συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες.

Ποιο αεροδρόμιο να επιλέξω ως αεροδρόμιο αναχώρησης και ποιο ως αεροδρόμιο άφιξης;

Πολύ σημαντικός παράγοντας κατά την κράτηση των αεροπορικών σας εισιτηρίων είναι η επιλογή αεροδρομίου αναχώρησης αλλά & αεροδρομίου άφιξης. Η παραπάνω επιλογή θα παίξει σημαντικό ρόλο τόσο για το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων που θα πληρώσετε αλλά & για τα έξοδα που θα κάνετε ώστε να μεταβείτε στον προορισμό σας π.χ. Στο κέντρο της πόλης που ταξιδεύετε. Κάτι που επίσης θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι οι διαθέσιμες επιλογές μετάβασης από το σπίτι σας στο αεροδρόμιο αναχώρησης καθώς & από το αεροδρόμιο άφιξης στον τελικό προορισμό σας. Ο παραπάνω παράγοντας είναι πολύ βασικός σε περιπτώσεις πολύ πρωινών ή πολύ βραδινών πτήσεων όπου η δυνατότητα μετάβασης με μέσα μεταφοράς από & προς το αεροδρόμιο μπορεί να είναι περιορισμένη.

Επιλογή ταξιδιωτικού γραφείου ή ιστοσελίδας για την κράτηση του εισιτηρίου σας.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαίες ιδιαίτερα στο χώρο του διαδικτύου. Είναι γεγονός ότι το internet αφότου μπήκε στη ζωή μας, έχει αλλάξει για τα καλά & τις συνήθειές μας. Για παράδειγμα πριν μερικά χρόνια αν ήθελε κάποιος να κλείσει αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα έπρεπε να διαθέσει χρόνο μεταβαίνοντας σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο ώστε να κάνει την κράτησή του. Να πληρώσει με μετρητά & να λάβει τα εισιτήριά του. Πλέον για να κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια η μόνη απόσταση που πρέπει να διανύσετε είναι μέχρι το κινητό σας, ή τον υπολογιστή σας. Το worldcitizen.gr αποτελεί ένα ταξιδιωτικό γραφείο του μέλλοντος που ήδη σας προσφέρει όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες που μπορεί να σας προσφέρει ένα οποιοδήποτε ταξιδιωτικό γραφείο. Μέσα από τη φόρμα αναζήτησης για αεροπορικά εισιτήρια που διαθέτει το worldcitizen.gr μπορείτε να κάνετε αναζήτηση σε πλήθος πτήσεων σε όλο τον κόσμο. Να χρησιμοποιήσετε φίλτρα αναφορικά με τη χρονική διάρκεια της πτήσης σας καθώς & να ταξινομήσετε τα αποτελέσματα βάσει τιμής. Ακόμα σας δίνετε η δυνατότητα εκτός από αναζήτηση μεμονωμένης πτήσης να κάνετε αναζήτηση για αεροπορικές πτήσεις μετ΄ επιστροφής, ενώ μία ξεχωριστή λειτουργία είναι η δυνατότητα να κάνετε αναζήτηση για περισσότερες από 2 πτήσεις π.χ. Στην περίπτωση που ταξιδεύετε από Αθήνα για Θεσσαλονίκη & μετά από λίγες ημέρες παραμονής στη συμπρωτεύουσα πετάτε για Λονδίνο. Στις περισσότερες ιστοσελίδες η δυνατότητα αυτή δεν υπάρχει. Το worldcitizen.gr όμως σας την προσφέρει. Ενώ παράλληλα για όλες τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων υπάρχει 24ωρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών. Παράλληλα σε περίπτωση που δεν ταξιδέψετε με την πτήση σας, συνεργαζόμενη με το worldcitizen.gr υπηρεσία, θα αναλάβει μέσω δικηγόρου να διεκδικήσει σε περίπτωση που το επιθυμείτε, χωρίς καμία προκαταβολική οικονομική επιβάρυνση για εσάς το κόστος των εισιτηρίων που πληρώσατε αλλά δεν χρησιμοποιήσατε. Στην περίπτωση που τα χρήματα επιστραφούν  από την αεροπορική εταιρεία, θα πιστωθεί στην κάρτα σας το χρηματικό ποσό αυτών αφότου η συνεργαζόμενη υπηρεσία παρακρατήσει ένα μικρό ποσοστό για τις ενέργειές της.

Εσείς τι περιμένετε; Ακόμα να κάνετε την κράτησή για αεροπορικά εισιτήρια μέσα από το worldcitizen.gr;