Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς πόλεις του κόσμου για ταξίδι

sigkapouri

Η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας

ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Αναρωτιέστε αν είναι ασφαλής ο προορισμός του επόμενου ταξιδιού σας; Η παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει να διώξετε το άγχος και να κάνετε σωστές επιλογές.

Μια από τις κύριες ανησυχίες ενός ταξιδιώτη είναι αν ο προορισμός που πρόκειται να επισκεφτεί είναι ασφαλής ή όχι, ενώ τα τρομοκρατικά γεγονότα των τελευταίων χρόνων δεν βοηθούν και πολύ. Πέραν, όμως, της τρομοκρατίας, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που καθιστούν ένα μέρος ασφαλές ή μη, όπως οι κίνδυνοι στα αξιοθέατα, η εγκληματικότητα, η εκμετάλλευση τουριστών, οι κλοπές κ.ο.κ.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με ασφαλείς προορισμούς, με βάση τα δεδομένα από το Numbeo και το σκορ που σημείωσαν προορισμοί από το 1 έως το 100, με το 100 να είναι το πιο ασφαλές. Αν και τα αποτελέσματα είναι ρευστά και βασίζονται σε δεδομένα που ανταποκρίνονται στις 30 Οκτωβρίου 2018, ας δούμε τι μας περιμένει εκεί έξω.

#1 Ντόχα, Κατάρ
Αν και στην παρούσα φάση βρίσκεται σε διπλωματική διαμάχη με διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής, η Ντόχα παραμένει για τους επισκέπτες μια από τις πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, ισλαμικής αρχιτεκτονικής, με ισλαμική τέχνη από τρεις διαφορετικές ηπείρους, ενώ πρόκειται για μια πόλη που συνεχώς εξελίσσεται, με νέα μουσεία, ξενοδοχεία και πάρκα.

#2 Άμπου Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Αν και έπεσε από την κορυφή σε σχέση με πέρσι, η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων παρουσιάζει σκορ 88,03/100 όσον αφορά την ασφάλεια. Παρ’ όλο που ο πληθυσμός της ξεπερνά το 1 εκατομμύριο, μόνο οι 420 χιλιάδες είναι πολίτες, ενώ οι υπόλοιποι έχουν έρθει από άλλες αραβικές χώρες, τη νότια Ασία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αφρική. Εκεί θα βρείτε το πολύ γραφικό τζαμί Sheikh Zayed που είναι το μεγαλύτερο της χώρας, ενώ η πόλη είναι γεμάτη με κήπους, πάρκα, ουρανοξύστες και πολυτελή ξενοδοχεία.

#3 Πόλη του Κεμπέκ, Καναδάς
Η πόλη του Κεμπέκ είναι από τις λίγες πόλεις στη Βόρεια Αμερική, που διατηρεί τα αρχικά της τείχη –όλες οι υπόλοιπες πόλεις βρίσκονται στο Μεξικό και την Καραϊβική. Πρόκειται για μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις του πλανήτη, με 700 χιλιάδες κατοίκους και την Παλιά της Πόλη να βρίσκεται στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ο δείκτης ασφάλειας φτάνει το 85,36% και γι’ αυτό βρίσκεται στην τρίτη θέση των πιο ασφαλών πόλεων.

#4 Οσάκα, Ιαπωνία
Η Οσάκα είναι η καλύτερη πόλη στην Ιαπωνία για φαγητό, ποτό και βραδινή ζωή και είναι πιο ασφαλής από ποτέ. Αν βρεθείτε ποτέ εκεί, μην χάσετε το Κάστρο, στο οποίο υπάρχει και πάρκο, ούτε το Momofuku Ando Instant Ramen Museum, μουσείο αφιερωμένο στα… νουντλς.

#5 Σιγκαπούρη
Η Σιγκαπούρη είναι στην πραγματικότητα ένα έθνος που απαρτίζεται από μια μόνο πόλη. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνουν πολλά σε αυτή την πόλη. Είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο, με πληθυσμό που φτάνει τα 5,6 εκατομμύρια και είναι γεμάτη από μετανάστες από όλο τον κόσμο. Η γαστρονομική σκηνή της είναι εντυπωσιακή, με επιρροές από Κίνα, Ινδία κ.ο.κ. και ένα ταξίδι εκεί σίγουρα μένει στα αξέχαστα της ταξιδιωτικής σας εμπειρίας.

Δείτε τις υπόλοιπες ασφαλείς πόλεις του κόσμου

6. Τόκιο, Ιαπωνία
7. Μόναχο, Γερμανία
8. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
9. Βασιλεία, Ελβετία
10. Irvine, Καλιφόρνια
11. Ριτζέκα, Κροατία
12. Ταϊπέι, Ταϊβάν
13. Ζυρίχη, Ελβετία
14. Τάρτου, Εσθονία
15. Εσκίσεχιρ, Τουρκία
16. Ταλίν, Εσθονία
17. Τμπιλίσι, Γεωργία
18. Χονγκ Κονγκ
19. Ρέικιαβικ, Ισλανδία
20. Καμπέρα, Αυστραλία
21. Ελσίνκι, Φινλανδία
22. Βιέννη, Αυστρία
23. Τάμπερε, Φινλανδία
24. Προύσα, Τουρκία
25. Μέριδα, Μεξικό
26. Άαλμποργκ, Δανία
27. Κοπεγχάγη, Δανία
28. Nizhny Novgorod, Ρωσία
29. Ζάγκρεμπ, Κροατία
30. Cluj-Napoca, Romania