Το καλύτερο τουριστικό σποτ του κόσμου είναι ελληνικό

meteora
ΤΡΙΤΗ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

To "Greece: A 365- Day Destination" διακρίθηκε και κατέλαβε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του κοινού, ως η πιο δημοφιλής τουριστική ταινία στον κόσμο.

Ανάμεσα σε 29 υποψηφιότητες σε 136 χώρες, το ελληνικό σποτ του ΕΟΤ κατάφερε να λάβει μια μεγάλη διάκριση και να κερδίσει το People´s Choice βραβείο «World´s Best Tourism Film 2018» της CIFFT (International Committee of Tourism Film Festivals), ξεπερνώντας μάλιστα κατά πολύ την δεύτερη θέση στις υποψηφιότητες.

Η διάκριση του σποτ δεν είναι η πρώτη, αλλά η όγδοη μέχρι στιγμής, αφού έχει ήδη αποσπάσει επτά διεθνείς διακρίσεις και μια ελληνική, έχοντας βραβευτεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), από το Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών του Veliko Tarnovo της Βουλγαρίας, το Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου Golden City Gate, το 11ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών στη Ρίγα, το US International Film & Video Festival στην Καλιφόρνια, το 6ο Διεθνές Τουριστικό Φεστιβάλ του Ζάγκρεμπ της Κροατίας και το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού.

Το βραβείο παρέλαβε ο δημιουργός του σποτ κ. Αντώνης Θεοχάρης Κιούκας και η προϊσταμένη Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας κα Ελένη Μελιτά, στο πλαίσιο ειδικής τελετής απονομής στη Βιέννη.

Ο ΕΟΤ, μάλιστα, έχει σχεδιάσει μια σειρά δράσεων για την προώθηση και προβολή του σποτ “Greece A 365 - Day Destination”, ενώ έχει μεταφραστεί σε 7 γλώσσες: γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, αραβικά, κινέζικα, ρώσικα και σέρβικα.

Δείτε το πολυβραβευμένο βίντεο εδώ.