Τα Χανιά φιλοξενούν το πιο ιστορικό ξενοδοχείο της Ευρώπης

domus-renier-boutique-hotel
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το καλύτερο ιστορικό ξενοδοχείο της Ευρώπης για το 2018 βρίσκεται στα Χανιά και κερδίζει στο κομμάτι του πολιτιστικού τουρισμού.

Με στόχο την προώθηση του τουρισμού σε ιστορικούς προορισμός σε όλο τον κόσμο, η Historic Hotels Worldwide αξιολογεί τα ξενοδοχεία με βάση την τοποθεσία τους, την απόστασή τους από το ιστορικό κέντρο μιας πόλης, την ηλικία των κτιρίων κ.ο.κ. και ξεχωρίζει τα καλύτερα, μέσω μιας κριτικής επιτροπής που απαρτίζεται από ιστορικούς, αρχιτέκτονες, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων που έχουν κερδίσει βραβεύσεις κ.ά.

Όπως είναι φυσικό, στην αξιολόγηση παίζει ρόλο η αρχιτεκτονική του κτιρίου, η ποιότητα και η αισθητική της αναπαλαίωσης, τα κειμήλια, η διακόσμησή του και πολλοί ακόμη παράγοντες.

Με βάση τα παραπάνω, το Domus Renier Boutique Hotel στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων ξεχώρισε ως το καλύτερο ιστορικό ξενοδοχείο της Ευρώπης για το 2018 και ως το πρώτο ξενοδοχείο που κερδίζει τον τίτλο από την Historic Hotels Worldwide, ανάμεσα σε περισσότερες από 200 υποψηφιότητες.

Στο ενετικό λιμάνι των Χανιών, στο κεντρικό τμήμα του παλιού Μεγάρου Ρενιέ, που αποτέλεσε από το 1608 οίκο ευγενών της Ενετοκρατίας, το Domus Renier Boutique Hotel αποτελεί τον αναδομημένο και μεταμορφωμένο κεντρικό κορμό του Μεγάρου Ρενιέ. Το Μέγαρο ανοικοδομήθηκε ως ξενοδοχείο το 2013 με 2016, ενώ το εν λόγω ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του το καλοκαίρι του 2016, με χαρακτηριστικό την πολυτέλεια στη διακόσμηση και την αισθητική του, αναδεικνύοντας την ιστορία τόσο του κτιρίου, όσο και της περιοχής, μέσα από τα εννέα δωμάτια και σουίτες, που το καθένα έχει διαφορετική αισθητική προσέγγιση.