Οι απαγορεύσεις στην Ιταλία συνεχίζονται

kolossaio-romi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης πέρασε έναν νέο νόμο πρόσφατα, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύει πλέον τους ντυμένους μονομάχους να κυκλοφορούν στους δρόμους, όπως επίσης και την κατανάλωση αλκοόλ στο δρόμο.

Πριν λίγο καιρό είχαμε αναφέρει τα πρόστιμα που μοιράζει η Βενετία για όποιον κάθεται σε κάποια σημεία της πόλης, ενώ στο παιχνίδι είχε μπει και η Φλωρεντία μοιράζοντας πρόστιμα σε όσους τρώνε fast food στο πεζοδρόμιο και στις εισόδους καταστημάτων σε ορισμένα σημεία της πόλης.

Στο ίδιο μοτίβο κινείται και η Ρώμη προσπαθώντας να ελέγξει τους τουρίστες με ακραίες συμπεριφορές που καταφτάνουν στην Αιώνια Πόλη. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Δήμαρχος Virginia Raggi και το δημοτικό συμβούλιο, προωθείται το κοινό καλό τόσο για τους τουρίστες, όσο και για τους ντόπιους.

Απαγορεύεται, λοιπόν, πλέον να ντύνεται κάποιος μονομάχος για να βγάλουν μαζί του φωτογραφίες οι τουρίστες, προκειμένου να προστατευτεί ο τουρισμός από την εκμετάλλευση για χρήματα. Τα πρόστιμα για όσους δεν συμμορφωθούν και συνεχίσουν να εμφανίζονται ως μονομάχοι θα είναι τσουχτερά φτάνοντας τα 400 ευρώ. Παρόμοια πρόστιμα θα έχουν και όσοι πωλούν εισιτήρια σε αξιοθέατα και φαγητό χωρίς άδεια στο δρόμο, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ πλέον και η κατανάλωση αλκοόλ στο δρόμο από τις 10 το βράδυ έως τις 9 το πρωί είναι παράνομη. Παράνομη είναι και η πώληση αλκοόλ αυτές τις ώρες από τα μίνι μάρκετ, ενώ τα μπαρ πρέπει να σταματούν να σερβίρουν αλκοόλ στις 2 π.μ., κάτι που όμως θα αλλάζει στις αργίες και τις γιορτές.

Προσοχή, λοιπόν, στο επόμενο ταξίδι σας στη Ρώμη, καθώς αν η αστυνομία πιάσει τουρίστες και ντόπιους να παρανομούν, μπορεί να τους βάλεις πρόστιμο ή να τους απαγορεύσει την είσοδο στην περιοχή μέχρι και 48 ώρες. Κι όσοι επαναλάβουν το ατόπημα, θα αποκλείονται μέχρι και 60 ημέρες.

Το δημοτικό συμβούλιο προσπαθεί να περάσει με αργούς ρυθμούς κάποιους νέους κανονισμούς και ρυθμίσεις, προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο τους ατίθασους τουρίστες που καταφτάνουν στη Ρώμη, καθώς έχουν παρατηρηθεί διάφορα ακραία περιστατικά, όπως άτομα να κολυμπούν σε σιντριβάνια, να χαράσσουν το όνομά τους στο Κολοσσαίο ή ακόμη και να κλέβουν αρχαίες πέτρες από τον δρόμο.