Οκτώ μέρη στον κόσμο που πρέπει να περπατήσετε

ligiras
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Στα ταξίδια μας, αν μη τι άλλο, περπατάμε. Τι καλύτερο, όμως, από το να περπατάμε σε υπέροχα μέρη, όπως τα παρακάτω, είτε μνημειακού, είτε φυσικού χαρακτήρα, ζώντας τα από όσο πιο κοντά γίνεται;

Η Κοιλάδα του Λίγηρα, Γαλλία
Το 2000, η Unesco αναγνώρισε επίσημα την Κοιλάδα του Λίγηρα για την αρχιτεκτονική της κληρονομιά και το ανέγγιχτο φυσικό της περιβάλλον. Ο ποταμός, μάλιστα, θεωρείται ένας από τους τελευταίους «άγριους» ποταμούς της Ευρώπης και ταυτόχρονα είναι ο πιο μεγάλος της Γαλλίας.

Το Τείχος του Βερολίνου, Γερμανία
Μια βόλτα στο μνημείο αυτό είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δείτε το μέρος του Τείχους που έχει απομείνει. Μπορείτε να περπατήσετε γύρω από τη «λωρίδα θανάτου», όπως ονομαζόταν και φυλασσόταν από σκυλιά και στρατιώτες έτοιμους να πυροβολήσουν όποιον προσπαθούσε να διαφύγει στη δυτική πλευρά, και να ανατριχιάσετε με την ιστορία του μέρους. Αποτελεί σίγουρα ένα ιδιαίτερο ταξίδι στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία, που θυμίζει στους τουρίστες μια πιο σκοτεινή πλευρά της, όπου η πολιτική δεν χώρισε μόνο έθνη, αλλά και οικογένειες.

Διαδρομή Αφροδίτης, χερσόνησος Ακάμαντα, Κύπρος
Στην υπέροχη χερσόνησο του Ακάμαντα στη βορειοδυτική Κύπρο, θα βρείτε μια μυστηριακή ομορφιά που σίγουρα θα σας εξιτάρει. Η χερσόνησος οφείλει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της όχι μόνο στο μοναδικό φυσικό της τοπίο, αλλά και στην πλούσια ιστορία και μυθολογία της, με ρίζες πάνω από 3 χιλιάδες χρόνια. Εκεί, το μονοπάτι της Αφροδίτης είναι από τους ωραιότερους περιπάτους με θέα στη λιμνοθάλασσα και είναι το μέρος όπου ο Άδωνις, καθώς κυνηγούσε στο δάσος, είδε και ερωτεύτηκε την όμορφη θεά.

Santiago de Compostela, Ισπανία
Το αρχαίο αυτό μονοπάτι προσκυνητών έχει ρίζες από τον 10ο αιώνα και σήμερα αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή περιπατητικό προορισμό για τους τουρίστες. Περνώντας από κάποια βουκολικά σημεία της Γαλλίας και της Ισπανίας, το μονοπάτι καταλήγει στον Καθεδρικό Ναό Santiago de Compostela στην Galicia, στα βορειοδυτικά της Ισπανίας.

Νησί Margaret, Ουγγαρία
Το νησί αυτό προσφέρει μια χαλαρωτική και ευχάριστη «κρυψώνα» από τον συνωστισμό του κέντρου της Βουδαπέστης και κατακλύζεται από μεγάλες εκτάσεις με πράσινο, ολάνθιστους κήπους και πολλά είδη ψυχαγωγίας. Το νησί γενικότερα προσφέρεται για τα αξιοθέατά του, τα μεσαιωνικά ερείπιά του, τον μικρό του ζωολογικό κήπο, το μουσικό του σιντριβάνι, τον πύργο νερού, τις πισίνες, το υδάτινο πάρκο, το ανοιχτό θέατρο και κινηματογράφο… Όπως καταλαβαίνετε, ένας περίπατος εκεί «κρύβει» πολλά.

Pays Dogon, Μάλι
Γνωστό και ως η Γη των Dogon, το μέρος έχει τη φήμη ως μια από τις όμορφες περιοχές της Αφρικής. Σύμφωνα με τους τοπικούς ξεναγούς και μια πεζοπορία εκεί μπορεί να διαρκέσει από δύο μέχρι δέκα ημέρες. Η μεγάλη της διάρκεια, όμως, δεν αποτρέπει τους τουρίστες, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να περάσουν από τους εξωπραγματικούς λόφους του γκρεμού Bandiagara, ζώντας μια εμπειρία ζωής. Τα χωριά των Dogon «γεμίζουν» τους λόφους και αποτελούν το highlight του ταξιδιού.

Μετέωρα, Ελλάδα
Στα Μετέωρα ζούσαν αρχικά Έλληνες ορθόδοξοι μοναχοί μέσα σε σπηλιές κατά τον 11ο αιώνα. Σήμερα το μέρος θεωρείται ένα τεράστιο επίτευγμα της ανθρώπινης δημιουργικότητας που αξίζει να περπατήσετε, με τα απότομα βράχια να μοιάζουν να προήλθαν «εξ ουρανού» και τα «κρεμαστά» μοναστήρια να ξεχωρίζουν για τη θέα και την αρχιτεκτονική τους.

Όρος Σινά, Αίγυπτος
Το όρος Σινά είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό και ιερό μέρος σύμφωνα με την χριστιανο-ιουδαϊκή παράδοση, αφού είναι το μέρος όπου ο Θεός έδωσε στον Μωϋσή τις Δέκα Εντολές. Ακόμη, όμως, κι αν η θρησκεία δεν είναι το δυνατό σας σημείο, το όρος προσφέρει μονοπάτι με απίστευτη θέα, απ’ όπου θα δείτε τον ουρανό πιο γαλάζιο από ποτέ. Τα βουνά στο χρώμα της άμμου δημιουργούν ένα επίσης εξωπραγματικό σκηνικό για φωτογραφίες χωρίς… photoshop.