Έχετε υψοφοβία; Τότε αυτά τα τουριστικά μέρη δεν είναι για εσάς

bailong-elevator
ΤΡΙΤΗ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Πάμε στην άλλη άκρη του κόσμου, στην Κίνα, και ανακαλύπτουμε μέρη όπου δεν θες να κοιτάξεις κάτω.

Αυτή είναι η θέα της εμπορικής περιοχής της Zhujiang στο Guangzhou, Guangdong της Κίνας, όπως φαίνεται από το παρατηρητήριο του Πύργου Canton, στα 449 μέτρα ύψος.

Στον 88ο όροφο του Πύργου Jinmao στην περιοχή Lujiazui της Σαγκάης, οι τουρίστες και οι πιο τολμηροί ντόπιοι μπορούν (σχεδόν) να αιωρηθούν, δεμένοι πάντα με τις απαραίτητες ζώνες.

Περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από το Εθνικό Πάρκο Zhangjiajie βρίσκεται η πιο ψηλή και μεγαλύτερη σε μήκος γυάλινη γέφυρα του κόσμου. Το μήκος της φτάνει τα 430 μέτρα, το ύψος της τα 300 και όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν από εκεί bungy jumping και zip line.

pinterest

Στον γκρεμό Panlong του βουνού Tianmen στο Zhangjiajie, οι τουρίστες που δεν φοβούνται τα ύψη (και αυτοί που θέλουν να ξεπεράσουν τη φοβία τους) περπατούν σε έναν αεροδιάδρομο με γυάλινο πάτωμα, προσπαθώντας να μην κοιτάξουν κάτω.

To Huangshan είναι το πιο διάσημο βουνό της ανατολικής Κίνας και κάθε χρόνο το επισκέπτονται πάνω από 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι, αποτελώντας έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Η ξύλινη γέφυρα που διασχίζει κάποιος, πάντως, εκεί, δεν είναι για… ευαίσθητους.

Μια όχι και τόσο ασφαλής γέφυρα στο βουνό Hua, στην επαρχεία Shaanxi, που αποτελεί πρόκληση για πολλούς.

Το ασανσέρ Bailong είναι ένας γυάλινος ανελκυστήρας, χτισμένος στη μια πλευρά ενός τεράστιου γκρεμού στην περιοχή Wulingyuan του Zhangjiajie της Κίνας. Όποιος μπει σε αυτό το ασανσέρ, μπορεί να φτάσει στα 330 μέτρα κοιτώντας το άπειρο μπροστά του…

Η θέα στον ορίζοντας της Σαγκάης, από το Shanghai World Financial Center, με τον διάσημο πύργο Oriental Pearl Tower να δεσπόζει πολύ κοντά.

Στον κάθετο γκρεμό του βουνού Jinfo στην περιοχή Nanchuan στο Chongqing, υπάρχει ένα ξύλινο μονοπάτι που θέλει γερά κότσια για να το διασχίσει κάποιος.

Κάπως έτσι είναι η αίσθηση από το γυάλινο παρατηρητήριο του διάσημου Oriental Pearl Tower στη Σαγκάη.