Τέσσερις ταξιδιωτικές προσφορές για τις γιορτές που αξίζει να τσεκάρετε

amsterntam-xristougenna
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και παρ’ όλο που πρόκειται για μια οικογενειακή γιορτή, δεν είναι λίγοι αυτοί που σχεδιάζουν μια μικρή απόδραση ενόψει και των ημερών αργίας. Αν ανήκετε σε αυτούς που θέλουν να βάλουν και λίγη περιπέτεια στις γιορτές τους, τότε οι παρακάτω προσφορές σίγουρα θα σας δελεάσουν.

5 ημέρες στο Άμστερνταμ από 545 ευρώ με την Smile Acadimos
Η πόλη του πράσινου, του ποδηλάτου και των coffee shop σας περιμένει για λαμπερές γιορτές πλάι στα κανάλια. Στο ταξίδι σας εκεί, θα περάσετε από το ιστορικό κέντρο για να δείτε από κοντά την πλατεία Βατερλό, την πλατεία Ρέμπραντ, την κεντρική πλατεία Dam και φυσικά να βολτάρετε στις παμπ και τα εστιατόρια. Ο παραδοσιακός Μύλος του Ρέμπραντ στις όχθες του ποταμού Amstel, το εντυπωσιακό στάδιο Αρένα, η Heineken, το επιβλητικό Rijksmuseum, η πανύψηλη Δυτική Εκκλησία, το μοναδικό παλάτι του Βασιλιά, ο πλωτός Κεντρικός Σταθμός είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα της πόλης, ενώ στα περιμένει εκδρομή και στα Ψαροχώρια Μάρκεν και Βόλενταμ, αλλά και προαιρετική εκδρομή στο Ρότερνταμ, το Ντελφτ και τη Χάγη.

4-6 ημέρες στο Λονδίνο από 545 ευρώ με την Manessis Travel
Περιπλανηθείτε στο φωτισμένο Λονδίνο, επισκεφτείτε τα πάρκα του, κάντε τον νυχτερινό γύρο της φωτισμένης πόλης και ζήστε τη νυχτερινή του διασκέδαση σε μια τετραήμερη, πενταήμερη ή εξαήμερη απόδραση που σίγουρα θα χαρίσει πολλές εικόνες στα Χριστούγεννά σας. Από το πρόγραμμα δεν λείπουν, φυσικά οι χριστουγεννιάτικες αγορές, εκδρομή στο κάστρο Γουίντσορ, κατοικία των βασιλέων της Αγγλίας από τον καιρό του Γουλιέλμου του Κατακτητή, η κωμόπολη Στράτφορντ Απόν Έιβον (Stratford-upon-Avon), η γενέτειρα ενός από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς και ποιητές του κόσμου, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, το εκπτωτικό χωριό Bicester Outlet Village για τα ψώνια σας και φυσικά η ελεύθερη περιπλάνηση στην πόλη, για να την ανακαλύψετε στα καλύτερά της!

5 ημέρες στη Σόφια από 355 ευρώ με την Versus Travel
Περάστε τις γιορτές, Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, στους πρόποδες του όρους Βίτοσα, δημοφιλούς προορισμού για σκι, σε ένα ταξίδι που δεν θα σας κοστίσει πολύ ακριβά. Στο πλαίσιο της εκδρομής, θα γνωρίσετε την πόλη, θα επισκεφτείτε το Μοναστήρι της Ρίλα, ένα από τα σπουδαιότερα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, θα γνωρίσετε το ξακουστό ορεινό Μπάνσκο, θα δείτε μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, τη Φιλιππούπολη, αλλά και το Μέλνικ, μικρή και γοητευτική πόλη, που μοιάζει υπαίθριο μουσείο με παραδοσιακά σπίτια και αιωνόβια δέντρα, προτού επιστέψετε στη βάση σας.

8 ημέρες στο Μαρόκο από 550 ευρώ με την Signature Travel
Όσοι θέλουν διαφορετικά, εναλλακτικά Χριστούγεννα, μακριά από τις στολισμένες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, το αυτοκρατορικό Μαρόκο είναι η τέλεια επιλογή για να τα περάσετε πιο αλλιώτικα από ποτέ. Κι αυτό γιατί θα βρεθείτε στην ιερή πόλη Φεζ, θα γνωρίσετε την εβραϊκή συνοικία Μελλάχ, θα θαυμάσετε το παλάτι των Μερενίδων, θα περιπλανηθείτε στην πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές και την ιστορική πλατεία Λαχεντίμ, θα δείτε το Ραμπάτ και τη θρυλική Καζαμπλάνκα, το Μαρακές και πολλά ακόμη μέρη σε ένα ταξίδι «γεμάτο», που ίσως δεν θυμίζει τα κλασικά Χριστούγεννα, αλλά σίγουρα θα σας γεμίσει με εμπειρίες και εικόνες.