Το Μεξικό έχει στα σκαριά νέο, εντυπωσιακό θεματικό πάρκο

amusement-park-thematiko-parko
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η κυβέρνηση του Μεξικού ενέκρινε πρόσφατα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τα κατασκευαστικά σχέδια του νέου Amikoo Park στη Riviera Maya.

Νέο θεματικό πάρκο φαίνεται θα συγκλονίσει ντόπιους και τουρίστες στο Μεξικό, αφού το Amikoo Amusement μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για ένα πάρκο με θέμα τους Μάγια, που σύμφωνα με το Riviera Maya News είχε αρχικά ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο του Μεξικού, Enrique Peña Nieto, και τον επιχειρηματία, Carlos Peralta, τον Σεπτέμβριο του 2017.

Το κατασκευαστικό πρότζεκτ θα αντικαταστήσει το Dream Works πρότζεκτ που ήταν το αρχικό σχέδιο, αφού οι ειδικοί πιστεύουν ότι η κοσμογονία των Μάγια θα συντονιστεί καλύτερα με την τοπική ατμόσφαιρα, απ’ ό,τι οι χαρακτήρες των στούντιο της DreamWorks και ο βασικός στόχος είναι η ανταγωνιστικότητα της περιοχής.

Το πάρκο μπορεί τώρα να προχωρήσει στην κατασκευαστική του φάση, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019, ενώ στη δεύτερη φάση θα ανοίξει για το κοινό κάπου ανάμεσα στο 2020 και 2021.

Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνεται και ένα ξενοδοχείο 320 δωματίων, ένα αρχαιολογικό και ανθρωπολογικό μουσείο των Μάγια και περισσότερες από 40 ατραξιόν, σόου και εστιατόρια.

Μόλις ανοίξει, εκτιμάται ότι θα προσελκύει περίπου 4,5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και οι ταξιδιώτες προς το Μεξικό θα έχουν άλλη μια κουκίδα στην “to do” λίστα τους.