Ποια μέρη είναι ιδανικά για Χριστούγεννα

toskani-xristougenna
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Μπορεί να μην υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με Χριστούγεννα στο σπίτι με όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά μήπως ένα ταξιδάκι στη χριστουγεννιάτικη Νέα Υόρκη ή την εορταστική Τοσκάνη είναι αρκετά δελεαστικό; Πακετάρουμε, λοιπόν, για μέρη που τα Χριστούγεννα τους πάνε.

Τοσκάνη: για οικογενειακά Χριστούγεννα
Αν ταξιδεύετε με παιδιά, δεν χρειάζεται να το ψάξετε πολύ. Η Τοσκάνη διαθέτει πολλές οικογενειακές δραστηριότητες κι όλα αυτά σε τοπία που θα χαράξουν έντονα εικόνες στις χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις σας. Στο χωριό Montepulciano ξεχωρίζει το Χωριό του Άγιου Βασίλη, όπου θα βρείτε και το Κάστρο του Άγιου Βασίλη, μια έκθεση παιχνιδιών και ένα ράντσο με πόνι. To Il Castelfalfi, ένα πεντάστερο restort στην περιοχή, είναι ονειρεμένο μέρος για διαμονή για όσους έχουν να διαθέσουν κάτι παραπάνω σε ένα αναπαλαιωμένο μεσαιωνικό χωριό, ενώ εξίσου πολυτελές και μαγικό είναι το Castiglion del Bosco, σε μια έπαυλη 800 ετών, της οικογενείας Ferragamo. Είναι πραγματικά ιδανικό για οικογένειες, με εξαιρετικό φαγητό, πίτσα και ζυμαρικά για παιδιά, σε μια ατμόσφαιρα αξέχαστη για μικρούς και μεγάλους.

Νέα Υόρκη: για Χριστούγεννα στο «κόκκινο»
Μπορεί και να μην υπάρχει άλλη πόλη που με το στολισμό και τις εκδηλώσεις της να ζωντανεύει περισσότερο το εορταστικό κλίμα και τη μαγεία των Χριστουγέννων από τη Νέα Υόρκη. Οι παραστάσεις στο Broadway, το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο πάνω από το παγοδρόμιο στο Rockefeller Center και οι στολισμένες βιτρίνες, είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που κάνουν το «Μεγάλο Μήλο» τον απόλυτο εορταστικό προορισμό. Στο Lincoln Center σας περιμένει η υπέρτατη χριστουγεννιάτικη παράδοση, ο Καρυοθράστης, και φυσικά μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Central Park, την όαση στην καρδιά της πολύβουης μεγαλόπολης, που τις γιορτινές μέρες γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Μόνο λίγες μέρες αρκούν για να καταλάβετε γιατί η Νέα Υόρκη είναι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ κι όσο για τα ψώνια, καλύτερα να κατευθυνθείτε σε πιο οικονομικές, εναλλακτικές ή παραδοσιακές αγορές όπως αυτές στην Chinatown και την Μικρή Ιταλία, αλλά και στην περιοχή του Soho. Μην παραλείψετε να «περιπλανηθείτε» στα απέραντα πολυκατάστηματα Bloomingdales και Macy’s, αλλά και στις δεκάδες υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές που στήνονται σε σημεία της πόλης.

Λονδίνο: για την πιο χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Ευρώπης
Χωρίς αμφιβολία, το Λονδίνο είναι η πιο εορταστική πόλη της Ευρώπης και ειδυλλιακό μέρος για να περάσει κάποιος τα Χριστούγεννα. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές δίνουν και παίρνουν, τα θέατρα γεμίζουν, τα παγοδρόμια είναι στη διάθεσή σας και το Harrods σας περιμένει για ψώνια –πραγματικά ή window shopping. Για εντυπωσιακή θέα στην πόλη, ανεβείτε στο London Eye με ύψος 135 μέτρα δίπλα στον Τάμεση, μια τεράστια ρόδα με διάρκεια της βόλτας να κρατάει μισή ώρα και με μικρές στάσεις που θα σας δώσουν όλο το χρόνο να απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης, πόσο μάλλον τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Λαπωνία: για αυθεντικά Χριστούγεννα
Σκέφτεστε τίποτα πιο αυθεντικό από το να περάσετε τα Χριστούγεννα στον Αρκτικό Κύκλο; Το Ροβανιέμι, που είναι και περισσότερο γνωστό ως το Χωριό του Άγιου Βασίλη είναι για πολλούς η ιδανική απόδραση Χριστουγέννων, ειδικά για όσους θέλουν να πειστούν ότι ο Άγιος Βασίλης… υπάρχει. Η περιοχή είναι συνήθως παγωμένη, με θερμοκρασίες που μετρούν πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, που σημαίνει ότι πρέπει να πακετάρετε τα πιο βαριά σας ρούχα. Το Santa Park απέχει μόλις 8 χλμ. από το Ροβανιέμι και μπορείτε να φθάσετε εκεί με λεωφορείο, που θα πάρετε από το κέντρο της πόλης. Κουλουράκια, Ρούντολφ, ξωτικά και η κυρία Claus, όλοι βρίσκονται εκεί, ενώ όσοι αναζητούν περισσότερη περιπέτεια, μπορούν να κάνουν σαφάρι με το snowmobile, βόλτες με τα έλκηθρα και να αναζητήσουν το καλύτερο σημείο για το Βόρειο Σέλας.

Πράγα: για παραμυθένια Χριστούγεννα
Η παραμυθένια ατμόσφαιρα της Πράγας γίνεται ακόμη πιο μαγική τα Χριστούγεννα, με τους στολισμούς και τα φώτα παντού. Θαυμάστε την γοτθική και μπαρόκ αρχιτεκτονική της πόλης με μια βόλτα στην ιστορική οδό Nerudova της συνοικίας Mala Strana, δείτε μια παράσταση όπερας ή μπαλέτου, στην Κρατική Όπερα και το Εθνικό Θέατρο και επισκεφθείτε τις χριστουγεννιάτικες αγορές στην πλατεία της Παλιάς Πόλης και στην πλατεία Wenceslas για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια σας. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις ντόπιες μπίρες στις διάφορες μπιραρίες της πόλης και να πιείτε στη νέα χρονιά που πλησιάζει.