4+1 αποκλειστικά tips για κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

krouaziera-ploio-thalassa
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Πλησιάζουν γιορτινές ημέρες και ειδικά αν η καταγωγή σου είναι από κάποιο από τα πολλά νησιά της Ελλάδας θα έχεις σκεφθεί ή θα έχεις ήδη βάλει στο πρόγραμμα να επισκεφθείς τον τόπο σου. Επειδή τα νησιά της χώρας μας δεν έχουν όλα αεροπορική σύνδεση με την πρωτεύουσα ή τη συμπρωτεύουσα αλλά και επειδή τις ημέρες των γιορτών είναι πολύ πιθανό να θέλεις να μεταφέρεις λίγα περισσότερα πράγματα μαζί σου από αυτά που μπορείς σε μία value for money τιμή να μεταφέρεις με το αεροπλάνο εμείς σου ετοιμάσαμε το άρθρο αυτό για να σε βοηθήσουμε να αποφύγεις σημαντικά λάθη, αλλά και  να κάνεις την κράτηση του ακτοπλοϊκού σου εισιτηρίου ευκολότερα, γρηγορότερα και γιατί όχι και οικονομικότερα από ό,τι μέχρι τώρα συνήθιζες.

Οι μέχρι τώρα τρόποι να κάνεις την κράτηση ακτοπλοϊκού εισιτηρίου ήταν:

Να πας στο ταξιδιωτικό γραφείο της γειτονίας σου με το αρνητικό ότι αυτό προϋποθέτει να διαθέσεις αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο σου.

Να κλείσεις τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια κατά την άφιξή σου στο λιμάνι, λίγη ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου με το μειονέκτημα ότι θα πρέπει να πας αρκετή ώρα νωρίτερα στο λιμάνι ώστε να μην έχει πολύ κόσμο στο γκισέ έκδοσης εισιτηρίων, ενώ παράλληλα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μη βρεις εισιτήριο διακινδυνεύοντας έτσι το ίδιο σου το ταξίδι.

Τα παραπάνω ίσχυαν μέχρι πριν κάποια χρόνια καθώς πλέον έχει μπει στη ζωή μας το διαδίκτυο και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα της σύγχρονης τεχνολογίας δίνοντας  τη δυνατότητα σε ιστοσελίδες κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να παρέχουν στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα η κράτηση να γίνεται από τον υπολογιστή ή το κινητό.

Μία πρωτοποριακή ιστοσελίδα στο θέμα αυτό είναι το worldcitizen.gr μέσω της οποίας ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κάνει κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων σε όλο τον κόσμο, ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Τουρκία, ενοικίαση αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο, κρατήσεις δωματίων ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο, καθώς και πακέτα διακοπών σε όλη την Ελλάδα.

 Αναφορικά τώρα με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια το worldcitizen.gr προσφέρει τη δυνατότητα να κάνετε ηλεκτρονικά την κράτηση του ακτοπλοϊκού σας εισιτηρίου. Από την άνεση του καναπέ σας πληρώνετε με την πιστωτική σας κάρτα και παραλαμβάνετε άμεσα στο email σας ή και στο κινητό σας τον κωδικό κράτησης του εισιτηρίου. Αφού λάβετε τον κωδικό κράτησης του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου σημαίνει ότι τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια έχουν εκδοθεί και το μόνο που μένει είναι να τα παραλάβετε από το γκισέ που βρίσκεται στο λιμάνι. Μπορείτε να παραλάβετε τα εισιτήριά σας οποιαδήποτε ημέρα θέλετε από τα γραφεία έκδοσης εισιτηρίων της εταιρείας με την οποία πρόκειται να ταξιδέψετε είτε όπως προαναφέρθηκε και από το γκισέ έκδοσης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που βρίσκεται στο λιμάνι αναχώρησης του πλοίου. Η παραλαβή των εισιτηρίων μπορεί να γίνει ακόμα και την ίδια ημέρα ή και λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση του πλοίου με το οποίο πρόκειται να ταξιδέψετε. 

Τα πλεονεκτήματα του να κάνετε την κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων μέσα από το worldcitizen.gr είναι:

-Πληρώνετε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το σπίτι σας χωρίς να χάνετε χρόνο μετακίνησης.

-Υπάρχει κρατημένη θέση για εσάς.

-Παραλαμβάνετε τα εισιτήριά σας από το σημείο έκδοσης εισιτηρίων ακόμα & λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση του πλοίου.

-Υπάρχουν ακτοπλοϊκές εταιρείες στις οποίες υπάρχει ειδική σειρά στους χώρους έκδοσης των εισιτηρίων (γκισέ παραλαβής εισιτηρίων) για όσους έχουν κάνει ηλεκτρονικά την κράτηση του εισιτηρίου τους. Με τον τρόπο αυτό δεν περιμένετε στη σειρά για έκδοση εισιτηρίων όπου ο συνωστισμός μπορεί να είναι μεγάλος & εξυπηρετήστε γρηγορότερα.

-Κάνοντας την κράτηση του ακτοπλοϊκού σας εισιτηρίου, πολλές ναυτιλιακές εταιρειές σας επιβραβεύουν με πόντους τους οποίους συλλέγεται καθώς αγοράζετε τα εισιτήρια σας. Τους πόντους εξαργύρωσης που συλλέγεται μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε για να εξαργυρώσετε εισιτήρια μόνο για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Η διαφορά του worldcitizen.gr μέσω των συνεργαζόμενων εταιρειών σας επιβραβεύει με έξτρα πόντους τους οποίους μπορείτε να εξαργυρώσετε με εισιτήριο οποιασδήποτε συνεργαζόμενης ακτοπλοϊκής εταιρείας. 

Κάντε λοιπόν την κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων μέσα από το worldcitizen.gr και καλά σας ταξίδια.