Πού να ταξιδέψετε το 2019

alsatia-gallia
ΤΡΙΤΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Αυτή είναι η λίστα με τα καλύτερα μέρη να επισκεφτείτε το 2019 σύμφωνα με το ταξιδιωτικό περιοδικό, Travel + Leisure, αν έχετε… άγριες ταξιδιωτικές διαθέσεις για φέτος.

Οι συντάκτες του ταξιδιωτικού περιοδικού Travel + Leisure συγκέντρωσαν τις αγαπημένες τους επιλογές προορισμών για το 2019, οι οποίες διαφέρουν πολύ από τα καθιερωμένα.

Ανάμεσά τους συναντάμε τα νησιά Andaman της Ινδίας, την οινική περιοχή Etyek της Ουγγαρίας, αλλά και αναδυόμενες πρωτεύουσες πολιτισμού, όπως το Ναϊρόμπι και η πόλη του Παναμά. Για να συντάξουν τη λίστα, μελέτησαν δελτία τύπου, τουριστικά στατιστικά στοιχεία, opening ξενοδοχείων, εστιατορίων και μουσείων, όπως και νέες αεροπορικές διαδρομές, ενώ έλαβαν υπ’ όψιν τους και τα trends στα social media, όπως και συμβουλές φίλων, γνωστών και travel expert από όλο τον πλανήτη.

Κάποια μέρη της λίστας είναι πιο δημοφιλή, όπως η Νέα Υόρκη, το Μεξικό, οι Σεϋχέλλες, η Χιλή, το Βερολίνο, ενώ άλλα είναι λιγότερο έως καθόλου γνωστά στους περισσότερους και σίγουρα κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Από αυτά, εμείς διαλέξαμε πέντε ιδιαίτερες επιλογές για όσους θέλουν να κάνουν τη διαφορά φέτος.

Αλσατία, Γαλλία
Η περιοχή αυτή βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών Vosges και παράγει μερικά από τα καλύτερα κρασιά του πλανήτη. Εκεί θα βρείτε και το εντυπωσιακό Villa Rene Lalique, το εστιατόριο του οποίου έχει δύο αστέρια Michelin και είναι το ιδανικό μέρος να ξεκινήσετε τη διαμονή σας. Επισκεφτείτε κορυφαία οινοποιεία, όπως το Domaine Weinbach και Maison Trimbach για τα παγκοσμίου φήμης Gewürztraminers και Rieslings, ενώ στο Au Trotthus, στο Riquewihr, ο σεφ Philippe Aubron εντυπωσιάζει γευστικά, αναμειγνύοντας υλικά από τη Γαλλία και την Ιαπωνία, όπου πέρασε και τα τελευταία 17 χρόνια. Οι ταξιδιώτες πολυτελείας μπορούν, επίσης, να δουν την Αλσατία με πριβέ κρουαζιέρες που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Νησιά Andaman, Ινδία
Όσοι φαντάζεστε συχνά να τρέχετε μακριά σε ένα απομονωμένο νησί, τα νησιά αυτά είναι πιθανόν αυτά που έχετε στο μυαλό σας, κι ας μην το ξέρετε. Πρόκειται για μια αλυσίδα από περισσότερα από 300 νησιά, με κάποιες πηγές να μετρούν 572, κάπου ανάμεσα στην Ινδία και την Ταϊλάνδη, τα οποία μοιάζουν πολύ καλά για να είναι αληθινά. Οι παραλίες είναι αγνές και αψεγάδιαστες, τα νερά καθαρά και παντού υπάρχουν κοκοφοίνικες και τροπικά δάση. Αν και πολλά από τα νησιά είναι ακατοίκητα ή απαγορεύονται για τους τουρίστες, το Havelock είναι πλέον πιο προσβάσιμο από τον Μάρτιο, όταν άνοιξε εκεί το Taj Exotica Resort & Spa, ένα θέρετρο 5 αστέρων στην παραλία Radhanagar, που αποτελείται από 75 πολυτελείς βίλες, εμπνευσμένες από τις καλύβες των ιθαγενών. Το άλλο το σημαντικό μέρος διαμονής είναι το boutique ξενοδοχείο Jalakara, που άνοιξε στα τέλη του 2015 σε μια φυτεία με μπανάνες. Προς το παρόν, τα νησιά Andamas παραμένουν πιο ανέγγιχτα από τις ανεπτυγμένες Μαλδίβες, την Ταϊλάνδη και τη Σρι Λάνκα, γι’ αυτό προλάβετε όσο είναι νωρίς.

Αρμενία
Την περασμένη άνοιξη οι Αρμένιοι ψήφισαν μια νέα κυβέρνηση και ως εκ τούτου η χώρα έγινε πιο ελκυστική στους ταξιδιώτες. Στην Υερεβάν άνοιξε πρόσφατα και το The Alexander, μέρος του Marriott Luxury Collection, δίνοντας στην πρωτεύουσα το πρώτο της παγκοσμίου φήμης ξενοδοχείο, ενώ η πόλη μετρά νέα εστιατόρια, δίνοντας νέα πνοή στην αρχαία κουζίνα της Αρμενίας. Πέραν τούτου, η χώρα έχει απίστευτη εξοχή και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τη γνωρίσετε, από το να την περπατήσετε. Το τρένο Transcaucasian Trail περνάει και από την πόλη-σπα Dilijan, το βουκολικό Εθνικό Πάρκο και μερικά χριστιανικά μοναστήρια του 10ου αιώνα.

Κέμπριτζ, Αγγλία
Η μία από τις δύο πανεπιστημιακές πόλεις της Αγγλίας, το Κέμπριτζ, δεν παίρνει την ιστορία του ελαφρά. Είναι αδύνατο να επισκεφτεί κάποιος αυτό το μέρος και να μην νιώσει πως πηγαίνει ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο, από τον μεσαιωνικό λαβύρινθο δρόμων, μέχρι τα υπέροχα γοτθικά κτίρια του Πανεπιστημίου. Παρ’ όλ’ αυτά, όμως, η πόλη διατηρεί τη ματιά της προς το μέλλον, με περισσότερες από 4.500 εταιρίας επιστήμης και τεχνολογίας να έχουν ανοίξει στην περιοχή τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Πλέον, το Κέμπριτζ έχει και ένα υπέροχο ξενοδοχείο να ταιριάζει στην κατάσταση, το University Arms, το οποίο άνοιξε το καλοκαίρι και είναι ταυτόχρονα νεοκλασικό και κομψό, αλλά και διασκευαστικό, με σουίτες γεμάτες βιβλία και διακόσμηση που βασίζεται σε διάσημους απόφοιτους του Κέμπριτζ, όπως τον Στίβεν Χόκινγκ και τον Τσάρλς Ντάργουιν. Η πόλη δεν υστερεί και από γαστρονομική άποψη, χάρη στην Parker’s Tavern, το εστιατόριο εκλεπτυσμένης βρετανικής κουζίνας του εστιατορίου, αλλά και το ιδιαίτερο Restaurant 22 στην άλλη πλευρά της πόλης.

Αίγυπτος
Η ιδιαίτερη αυτή χώρα με τον Νείλο και τις πυραμίδες ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πολυτελές St.Regis Cairo το οποίο πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του την άνοιξη, σε έναν πύργο 36 ορόφων με θέα τον Νείλο και το παλιό Κάιρο. Αυτό προσελκύει πολύ κόσμο φέτος που αναζητά την πολυτέλεια, σε μια χώρα με χαμηλό κόστος ζωής, όπου μπορεί να συνδυάσει διαφορετικές δραστηριότητες. Βόλτες με καμήλες, πυραμίδες, ποταμόπλοια και Ανατολή, όλα προσφέρονται σε ένα δελεαστικό πακέτο με ένα ταξίδι στην Αίγυπτο, ενώ το 2020 αναμένεται και το πολυπόθητο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο της Γκίζα του 1,1 δισεκατομμυρίου, το οποίο πρόκειται να αυξήσει τον τουρισμό.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα με τα 50 μέρη για το 2019.