Ταξίδι σε μεγαλουπόλεις του κόσμου γεμάτες ουρανοξύστες

nea-yorki
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Οι ουρανοξύστες είναι ίσως το πιο ορατό σημάδι της προόδου μιας χώρας και δεν είναι λίγες οι πόλεις που ξεχωρίζουν λόγω αυτών. Το Empire State της Νέας Υόρκης, ο Burj Khalifa στο Ντουμπάι, οι Petronas Towers στη Μαλαισία είναι μερικοί από τους πιο σημαντικούς του κόσμου. Πάμε να ταξιδέψουμε σε μεγαλουπόλεις που τους φιλοξενούν;

Μουμπάι, Ινδία
Αν και δεν είναι η πρωτεύουσα της Ινδίας, το Μουμπάι έχει κερδίσει πλήρη αναγνώριση ως οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο και έχει τους περισσότερους ουρανοξύστες της χώρας, φτάνοντας τους 64. Ο υψηλότερος είναι ο Imperial II στα 256 μέτρα, ενώ άλλοι δημοφιλείς είναι ο Orchid Enclave, οι Ahuja Towers και ο Lodha Altamount.

Μελβούρνη, Αυστραλία
Με τη Μελβούρνη να είναι η πιο πολυπληθής πόλη όλης της Αυστραλίας, είναι λογικό και εύλογο οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας να βρίσκονται εκεί, Πάνω από 69 ουρανοξύστες γεμίζουν τον ορίζοντά της, όπου πρόσφατα προστέθηκε και ο Eureka Tower στα 297 μέτρα. Για την καλύτερη θέα της πόλης σε 180 μοίρες, το Naked in the Sky παρέχει rooftop μπαρ και εστιατόριο είναι η καλύτερη επιλογή.

Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία
Στην Κουάλα Λουμπούρ βρίσκονται οι παγκοσμίου φήμης Petronas Towers, οι πιο ψηλοί δίδυμοι πύργοι στον κόσμο, στα 452 μέτρα. Η πόλη χαρακτηρίζεται από ευρωστία και ανάπτυξη, γι’ αυτό και θεωρείται ένα από τα διαμάντια στα νοτιοανατολικά, μετρώντας 78 ουρανοξύστες.

Μαϊάμι, Φλόριντα
Το Μαϊάμι φημίζεται για τα πολυτελή ξενοδοχεία του, τις παραλίες, του φοίνικες, αλλά δεν είναι μόνο μια τροπική πόλη. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά οικονομικά, εμπορικά, πολιτισμικά κέντρα και γι’ αυτό είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κάποιος γιατί μετρά 1382 ψηλά κτίρια, με τα 79 από αυτά να είναι ουρανοξύστες. Ο υψηλότερος είναι ο Panorama Tower στα 252 μέτρα.

Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη
Ο λόγος που αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές χώρες στον πλανήτη είναι το επίπεδο της οικονομικής της σταθερότητας, παρά το μικρό της μέγεθος. Λόγω της ανάπτυξης που παρουσιάζει, πολλοί επενδυτές στήνουν εκεί τις επιχειρήσεις τους, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, ενώ πολλοί ζουν σε ψηλά κτίρια, μέσα στο κέντρο. Προς το παρόν, οι ουρανοξύστες φτάνουν τους 141.

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Το 1966 ο σεΐχης Rashid μεταμόρφωσε την ανάπτυξη της υποδομής στο Ντουμπάι, αξιοποιώντας έσοδα από το πετρέλαιο. Το Burj Al Arab που υψώνεται στα 321 μέτρα ήταν ο πρώτος ουρανοξύστης της πόλης που ολοκληρώθηκε το 1999, ενώ σήμερα ο Burj Khalifa υψώνεται στα 828 μέτρα και είναι γνωστός ως το ψηλότερο κτίριο στο Ντουμπάι. Η πόλη άλλωστε φημίζεται κυρίως γι’ αυτόν τον σύγχρονο ορίζοντά της, γεμάτο ουρανοξύστες, με πολλές εταιρίες να βρίσκουν φιλοξενία εκεί.

Νέα Yόρκη
Στα 541 μέτρα ύψος, το One World Trade Center είναι το ψηλότερο κτίριο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βρίσκεται στο Μανχάταν και αποτελεί μια υπερ-κατασκευή που ονομάστηκε έτσι από τον Βόρειο Πύργο του αρχικού World Trade Center. Στο Μεγάλο Μήλο θα μετρήσετε 6.486 ψηλά κτίρια, με πολλά από αυτά να έχουν χτιστεί για πολυεθνικές εταιρίες, ώστε να βρίσκονται μέσα στο πιο ενεργό εμπορικό κέντρο του κόσμου.

Χονγκ Κονγκ
Μετρά περισσότερους από 1500 ουρανοξύστες που φτάνουν μέχρι και τα 484 μέτρα και αποτελεί διάσημο προορισμό για ψώνια και τουρισμό για τις κοντινές ασιατικές χώρες, όπως τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία, ακόμη και τη Μαλαισία. Η επάρκεια των επιχειρήσεων που έστησαν εκεί τα γραφεία τους είναι τόση, οδηγώντας σε μεγάλη ανάπτυξη, που δεν δημιουργεί απορία γιατί αποτελεί ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη του πλανήτη.