Αυτές είναι οι τάσεις στον τουρισμό για το 2019

taksidi-2019
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Cox & Kings καταγράφει και μοιράζεται τις τάσεις που θα επικρατήσουν στα ταξίδια τη χρονιά που ξεκίνησε. Εσείς πού βλέπετε τον εαυτό σας;

Ταξίδι και περπάτημα: Η εξερεύνηση προορισμών με τα πόδια κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Περίπατοι σε αξιοθέατα, για φαγητό, φωτογραφικοί περίπατοι και εξορμήσεις με τα πόδια με βάση τα ενδιαφέροντα του ταξιδιώτη οργανώνονται όλο και περισσότερο από ταξιδιωτικά γραφεία, ώστε ο ταξιδιώτης να ζήσει από κοντά τον παλμό της πόλης.

Social media: Πολλές ταξιδιωτικές αποφάσεις πλέον επηρεάζονται και βασίζονται σε αναρτήσεις στα social media, ενώ οι ταξιδιώτες δίνουν πολλή έμφαση στις φωτογραφίες που βγάζουν στα ταξίδια τους. Γι’ αυτό το λόγο, σημαντικό είναι το wi-fi στα ξενοδοχεία που επισκέπτονται.

Οικογενειακά ταξίδια: Τα ταξίδια με τη διευρυμένη οικογένεια, δηλαδή με παππού, γιαγιά, θείο, θεία κ.ο.κ. πέραν της άμεσης οικογένειας, έρχονται στο προσκήνιο, με πολλά ταξιδιωτικά πακέτα να προσαρμόζονται σε αυτό. Σε αυτό εντάσσεται και η επιλογή της κρουαζιέρας, που αποτελεί ιδανικό τρόπο ταξιδιού για τέτοιες περιπτώσεις.

Μακρινά ταξίδια: Τα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου, πέρα από τα αστικά κέντρα, μπαίνουν στην bucket list ολοένα και περισσότερων ταξιδιωτών

Πολυτέλεια: Πολυτελή τρένα, πολυτελείς κρουαζιέρες, ακριβές κατασκηνώσεις, όλα αποτελούν τάση τη χρονιά που έρχεται, με μεγάλο ρυθμό αύξησης για την προσεχή δεκαετία. Ο λόγος είναι η αύξηση του εισοδήματος σε αναπτυσσόμενες χώρες, το οποίο επιτρέπει σιγά-σιγά τέτοιου είδους ταξίδια.

Μυστηριώδης τουρισμός: Ταξίδια σε στοιχειωμένα μέρη, σε τραγικά ιστορικά μνημεία, σε τοποθεσίες καταστροφής κ.ο.κ., είναι ταξίδια που πρόκειται να πραγματοποιήσουν αρκετοί «περίεργοι» και ανήσυχοι ταξιδιώτες τη χρονιά που ξεκινά.

Αποφυγή πολυκοσμίας: Οι μεγάλες ουρές στα αξιοθέατα, οι πολυσύχναστοι δρόμοι, οι αμέτρητοι τουρίστες αποτελούν πλέον αποτρεπτικούς παράγοντες στην επιλογή ενός προορισμού για πολλούς. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί θα επιλέγουν τα ταξιδέψουν εκτός τουριστικής σεζόν, ενώ νέοι προορισμοί πέραν των δημοφιλών, θα δελεάσουν περισσότερους.

Κοινωνικά υπεύθυνα ταξίδια: Η Millenials, κι όχι μόνο, φαίνονται πιο ευαισθητοποιημένοι και συνειδητοποιημένοι απέναντι στην οικολογική καταστροφή και φανερώνονται κοινωνικά πιο υπεύθυνοι, αναζητώντας ταξίδια και ταξιδιωτικά πακέτα πιο οικολογικά: εθελοντισμός, «πράσινες» περιηγήσεις, βιώσιμα ταξίδια, όλα θα «παίξουν» μέσα στο 2019.