Ποιες ημέρες θα βρείτε τις πιο φθηνές πτήσεις του 2019

ptiseis-oikonomikes
ΤΡΙΤΗ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Όσο πιο ενημερωμένοι είστε, τόσο λιγότερο θα πληρώσετε στα φετινά σας ταξίδια. Δείτε ποιες ημέρες θα σας φανούν χρήσιμες για τα επόμενα ταξίδια σας μέσα στο 2019, σύμφωνα με την USA Today.

ΑυστραλίαςΠροτού κλείσετε το επόμενό σας ταξίδι, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω στατιστικά, τα οποία προκύπτουν από ανάλυση δεδομένων κόστους αεροπορικών, σχεδόν 300 εκατομμυρίων μοναδικών συνδυασμών πτήσεων κάθε προέλευσης και προορισμού σε όλο τον πλανήτη. Αυτές οι τιμές έπειτα μειώθηκαν στον μέσο όρο των φθηνότερων εισιτηρίων για διάφορες περιοχές του κόσμου. Λόγω του ότι πρόκειται για μέσο όρο, μπορεί να υπάρχουν μικρές μεταβολές (μία ή δύο ημέρες) για την πιο φθηνή διαδρομή κάποιου προορισμού. Ο καλύτερος τρόπος να βρείτε τη φθηνότερη τιμή είναι να συγκρίνετε τιμές σε διάφορα ταξιδιωτικά site για τις ημερομηνίες που σας ενδιαφέρουν. Κατά μέσο όρο, λοιπόν, ισχύουν τα παρακάτω.

Πτήσεις Ηνωμένων Πολιτειών: 22-30 Ιανουαρίου
Υπερατλαντικές πτήσεις: 30 Ιανουαρίου
Πτήσεις σε όλο τον κόσμο: 29 Ιανουαρίου

Φθηνότερες πτήσεις ανά εποχή
(Οι παρακάτω πτήσεις αφορούν το διάστημα μέχρι τον Αύγουστο, καθώς οι περισσότερες αεροπορικές δεν διαχειρίζονται ενεργά εισιτήρια πέραν των 9 μηνών).

Πτήσεις Ηνωμένων Πολιτειών
Χειμώνας: Οι τιμές είναι χαμηλές από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου, με τις καλύτερες τιμές τις τελευταίες δύο εβδομάδες του μήνα.
Άνοιξη: Οι τιμές του Σαββατοκύριακου αρχίζουν να αυξάνονται τον Μάρτιο και τον Απρίλιο είναι ακόμη υψηλότερες. Στα τέλη Μαΐου οι υψηλότερες τιμές σημειώνονται και τις Πέμπτες και Παρασκευές.
Νωρίς το καλοκαίρι: Οι τιμές τις πρώτες δυο εβδομάδες του Ιουνίου είναι καλές, αν και υπάρχουν κάποια ζενίθ στις 13 και 23 Ιουνίου. Στο τέλος του Ιουνίου οι τιμές θα είναι 20-25% υψηλότερες σε σχέση με την αρχή.

Πτήσεις Ευρώπης
Χειμώνας: Η περίοδος Ιανουάριος-Μάρτιος είναι μια φθηνή περίοδος για πτήσεις στην Ευρώπη, με την αύξηση στις τιμές να ξεκινάει στις 20 Μαρτίου.
Άνοιξη: Τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου είναι πιο ακριβά, αλλά οι τιμές είναι πιο χαμηλές από το καλοκαίρι, γι’ αυτό κλείστε πριν τις 23 Μαΐου εισιτήρια.
Καλοκαίρι: Στα τέλη Ιουνίου, το εισιτήριό σας θα κοστίσει 60-70% περισσότερο απ’ όσο αν το αγοράζατε τον Ιανουάριο. Τα καλά νέα είναι ότι οι τιμές πέφτουν λίγο τον Ιούλιο και ξανά στα τέλη Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο. Αποφύγετε τις πτήσεις το δεύτερο μισό του Ιουνίου.

Οικονομικές ημέρες για άλλες περιοχές
Καραϊβική: 20-30 Ιανουαρίου
Νότια Αμερική: Ο Ιανουάριος είναι οικονομικός μήνας, αλλά μπορείτε να πετύχετε κάποιες καλές τιμές τον Απρίλιο και τον Μάιο.
Ασία: Δεν  έχει μεγάλες διαφορές στην τιμή ανά εποχή, αλλά μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αν πετάτε καθημερινή κι όχι Σαββατοκύριακο.
Αυστραλία: Ο Μάιος, λίγο πριν αρχίσει η χειμερινή περίοδος της Αυστραλίας, είναι γενικά ένας καλός μήνας.