Αυτές είναι οι χώρες με τους περισσότερους επισκέπτες

gallia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Αν τα πλήθη σας απωθούν, τότε μην προγραμματίσετε το επόμενό σας ταξίδι προς τα εκεί…

Γαλλία – 86,9 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις
Η Γαλλία είναι πρώτη στη λίστα με 86,9 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες να την έχουν επισκεφτεί το 2017 και βασικές πόλεις για τουρισμό το Παρίσι, την Αλσατία, το Στρασβούργο, τη Λυών. Παραλίες, γραφικά χωριά, φυσικά πάρκα και δάση, ιστορικοί προορισμοί, γαστρονομία (οι Γάλλοι καταναλώνουν 11,2 δισεκατομμύρια ποτήρια κρασί και 500 σαλιγκάρια το χρόνο), μόδα, όλα προσελκύουν τους ταξιδιώτες και δεν είναι τυχαίο που το 9,7% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από τον τουρισμό, με το 30% αυτού να προέρχεται από τουρίστες του εξωτερικού.

Η περίφημη Sagrada Familia

Ισπανία – 81,8 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις
Η Ισπανία αποτελεί έναν προορισμό που δίνει μια τροπική αίσθηση στην Ευρώπη και σίγουρα ο τουρισμός της είναι σημαντικός, φτάνοντας το 11% του ΑΕΠ της. Συνδυάζει τις ανέσεις των ευρωπαϊκών ταξιδιών με τις μαγευτικές παραλίες του Ατλαντικού και της Μεσογείου, ιστορικά αξιοθέατα, φεστιβάλ, καρναβάλια. Οι πιο δημοφιλείς πόλεις είναι η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη και η Σεβίλλη, ενώ το Μουσείο Guggenheim είναι από τα πιο σύγχρονα αρχιτεκτονικά θαύματα του πλανήτη. Οι περισσότεροι επισκέπτες της χώρας έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, ενώ και η εσωτερική μετακίνηση είναι μεγάλη. Στη χώρα βρίσκονται 44 Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO και στη Βαρκελώνη μια από τις πιο όμορφες εκκλησίες του κόσμου, η Sagrada Familia, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2026.

Το Γκραντ Κάνιον που σμιλεύτηκε από τον ποταμό Κολοράντο και βρίσκεται στην πολιτεία της Αριζόνα 

Ηνωμένες Πολιτείες – 76,9 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις
Η τρίτη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου έχει ιδιαίτερη γεωγραφία με πολλούς τουριστικούς προορισμούς και πόλεις όπως τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι, τη Χονολουλού που αποτελούν προορισμούς ζωής για πολλούς Ευρωπαίους και Ασιάτες. Σε αυτά, προσθέστε και τα φυσικά θαύματα όπως το Γκραντ Κάνιον, το Εθνικό Πάρκο Yellowstone, τα παγόβουνα της Αλάσκα, την τεράστια ακτογραμμή της και της παραλίες της Φλόριντα κι έχετε την τέλεια ταξιδιωτική συνταγή. Οι περισσότεροι τουρίστες στις ΗΠΑ καταφτάνουν από τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Μεξικό προκειμένου να επισκεφτούν κάποιο από τα 58 εθνικά πάρκα της χώρας, μεταξύ άλλων, με το παλαιότερο να είναι το Yellowstone στο Wyoming που μετρά χρόνια από το 1872.

Το Σινικό Τείχος της Κίνας που έχει μήκος 21.196 χιλιόμετρα

Κίνα – 60,7 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις
Η κομμουνιστική της κυβέρνηση και η κλειστή θέση που κρατά στις διεθνείς σχέσεις κάνει την Κίνα να μοιάζει σαν ένας δύσκολος τουριστικός προορισμός, που όμως έχει πολλά πλεονεκτήματα για τους διεθνείς τουρίστες. Εκτός από αρκετά ιστορικά και πολιτισμικά αξιοθέατα που συγκαταλέγονται στα πιο ξακουστά του κόσμου, όπως το Σινικό Τείχος, τα Πέντε Ιερά Βουνά, τον Ναό Σαολίν, τον καταρράκτη Huangguoshu, την Απαγορευμένη Πόλη κ.ά., η Κίνα είναι επίσης οικονομική και με πολύ καλά μέσα μεταφοράς. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι μέχρι το 2020 θα είναι η χώρα με τους περισσότερους επισκέπτες.

Το Κολοσσαίο της Ρώμης

Ιταλία – 58,3 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις
Η Ιταλία έχει πλούσια ιστορία και τα περισσότερα αξιοθέατά της συντηρούνται τόσο καλά, καθιστώντας τη ελκυστική πόλη για τουρίστες. Διαθέτει 50 Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από διάφορες περιόδους της ιστορίας, με το Κολοσσαίο να είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά θαύματα του κόσμου. Στην Ιταλία μπορεί να δει κάποιος πολλά ρωμαϊκά μνημεία, κατασκευές της Αναγέννησης και μνημεία από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Και για όσους θέλουν να ζήσουν την παραδοσιακή ιταλική ζωή, τα αλπικά χωριά είναι ό,τι πρέπει για καλό φαγητό, χαλαρή καθημερινότητα, σπορ και όμορφες εικόνες.