Ποιοι ξοδεύουν τα περισσότερα σε ξενοδοχεία και εστιατόρια;

domatio-ksenodoxeio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Τον χορό «σέρνουν» οι κάτοικοι της Μάλτας, ενώ και οι Έλληνες ξεπερνούν τον μέσο όρο δαπανών των ευρωπαϊκών νοικοκυριών κατά πολύ, σύμφωνα με την Eurostat.

To 17,5% του συνολικού τους εισοδήματος φαίνεται πως ξοδεύουν κατά μέσο όρο οι Κύπριοι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, σημειώνοντας αύξηση μέσα σε μια δεκαετία μέχρι το 2017, της τάξης του 2,7%. Τα πιο πολλά χρήματα, όμως, από όλους τους ευρωπαίους πολίτες ξοδεύουν οι κάτοικοι της Μάλτας, φτάνοντας το 20,2% του εισοδήματός τους σε έξοδα για ξενοδοχεία και εστιατόρια. Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Ισπανοί, οι οποίοι φτάνουν το 16,8 του εισοδήματός τους σε τέτοιου είδους δαπάνες.

Κι αν αναρωτιέστε για την τέταρτη θέση, εκεί συναντάμε τους Έλληνες, οι οποίοι ξοδεύουν το 15,4% του εισοδήματός τους για τον ίδιο λόγο, με του Ιρλανδούς να ακολουθούν, κλείνοντας την πεντάδα, με ποσοστό 14,8%.

Το πιο περίεργο, όμως, είναι ότι τα ποσοστά αυτά ξεπερνούν αρκετά τον μέσο όρο των δαπανών των ευρωπαϊκών νοικοκυριών για ξενοδοχεία και εστιατόρια, ο οποίος φτάνει το 8,8%, δηλαδή γύρω στα 740 δις ευρώ ή 1400 ευρώ για κάθε ευρωπαίο πολίτη.

Να σημειώσουμε ότι στις επόμενες πέντε θέσεις μετά την Ιρλανδία, συναντάμε την Αυστρία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουγγαρία, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι Γερμανοί, οι Λιθουανοί, οι Πολωνοί και οι Ρουμάνοι.