Τα πιο εντυπωσιακά Airbnb που πρέπει να δείτε

airbnb-castle
ΤΡΙΤΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Από δεντρόσπιτα μέχρι σπίτια σε πρώην εκκλησίες, σπηλιές και κάστρα, το Airbnb συγκεντρώνει πολύ ιδιαίτερα μέρη για διαμονή μέσα στο 2019. Δείτε μερικά από αυτά.

Το κάστρο, Ellington, Κονέκτικατ, ΗΠΑ
Ένα μεγαλόπρεπο κάστρο ηλικίας 100 χρόνων κάνει τους επισκέπτες του να νιώθουν σαν βασιλιάδες στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών. Διαθέτει τρία θεματικά υπνοδωμάτια για να διαλέξετε (δωμάτιο-ζούγκλα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα και ένα ακόμη στα χρώματα της Βουργουνδίας με μπαλκόνι), όπως και μπάνιο με οροφή που ανοίγει. Μεσα σε όλα αυτά, προσθέστε κι έναν ιππότη με πανοπλία που φυλά την εσωτερική βεράντα (ναι, αλήθεια), όλα στην τιμή των 150 ευρώ/ημέρα.

The Dome, Facinas, Ανδαλουσία, Ισπανία
Πρόκειται για ένα καλυμμένο με τέντα ιγκλού πάνω σε μια ξύλινη πλατφόρμα, που προσφέρεται για μια ιδιαίτερη glamping εμπειρία αλά ισπανικά, στα νότια της περιοχής. Εκεί σας περιμένει ντους έξω στη φύση με ιδιαίτερη θέα στην κοιλάδα, ένα πολύ άνετο κρεβάτι και πολύς χώρος για να αράξετε στον ήλιο. Το The Dome απέχει λίγα λεπτά με τα πόδια από τον ξενώνα όπου μπορείτε να ψήσετε θαλασσινά στην κοινόχρηστη κουζίνα, πριν ξαπλώσετε για τη σιέστα σας στην αιώρα, με κόστος 51 ευρώ/ημέρα.

Οικολογικό σπιτάκι-κρυψώνα, Selat, Μπαλί
Αυτό το απομονωμένο σπίτι από μπαμπού βρίσκεται στις όχθες του ποταμού σε ένα ήσυχο χωριό στο Μπαλί κι όσο κι αν μοιάζει ρουστίκ, διαθέτει κουζίνα, μπάνιο και υπνοδωμάτιο για τέσσερα άτομα, με κόστος 145 ευρώ/ημέρα. Οι επισκέπτες του προτιμούν να χαλαρώνουν στην αιώρα και να ακούν τον ήχο του νερού που κυλά ή να παίζουν ουκουλέλε ή ντραμς που τους παρέχονται. Το wi-fi εκεί είναι περιορισμένο, αλλά ποιος χρειάζεται ίντερνετ όταν βρίσκεται σε ένα τέτοιο μέρος;

Το ζωντανό γλυπτό, Ρώμη, Ιταλία
Με πολλά ανοίγματα-παράθυρα και ζωντανές ψηφίδες μωσαϊκού, το διαμέρισμα αυτό δίνει την εντύπωση έργου τέχνης, μέσα στο οποίο μπορεί να ζήσει κάποιος. Με μπάνιο, υπνοδωμάτιο και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, αλλά και μια μεγάλη ταράτσα όπου μπορείτε να απολαύσετε τον ιταλικό καφέ σας με θέα, το διαμέρισμα αυτό μοιάζει ονειρεμένο. Στα συν του, προσθέστε και ότι βρίσκεται μόλις 20 λεπτά με το λεωφορείο από το κέντρο της Ρώμης και κοστίζει μόλις 25 ευρώ/ημέρα.

Δεντρόσπιτο, Chiang Mai, Ταϊλάνδη
Αν η διαμονή μας πρόκειται να γίνει σε αυτό το υπέροχο δεντρόσπιτο που ξυπνά όλα μας τα παιδικά όνειρα, τότε χαλάλι και το σκαρφάλωμα και τα 88 ευρώ/ημέρα. Σε ένα δάσος στη Βόρεια Ταϊλάνδη, ανάμεσα σε δέντρα και φύση, το δεντρόσπιτο αυτό είναι κατάλληλο για χαλάρωση μέσα στους ήχους του δάσους. Στο πάνω επίπεδο υπάρχει και κρεβατοκάμαρα, ενώ μόλις ξυπνήσετε, μπορείτε να κάνετε ένα ζεστό ντους και να πάρετε το πρωινό σας στο εστιατόριο.

Γοτθική εκκλησία, East Horrington, Αγγλία
Αυτή η πρώην βικτωριανή εκκλησία είναι τόσο στυλάτη όσο και ιδιαίτερη, με ιστορικό υπόβαθρο και πλούσια ιστορία. Πολυτελή δωμάτια, μεγάλα παράθυρα, ξύλινα πατώματα και θέα στο μαγικό Glastonbury Tor. Στο μέρος μπορούν να κοιμηθούν μέχρι και 17 άτομα, με κόστος 880 ευρώ/ημέρα, ενώ διαθέτει τζακούζι, καθιστικό και γυάλινο τζάκι.

Πέτρινη βίλα, Κρήτη
Κάποτε αποτελούσε μια οικογενειακή οικία, ενώ πλέον θυμίζει σπηλιά και βρίσκεται στην Κρήτη, αποτελώντας ένα από τα πιο προσβάσιμα για εμάς Airbnb της λίστας. Στη βίλα μπορούν να μείνουν μέχρι 2 ενήλικες και δύο παιδιά, από 90 ευρώ/ημέρα, ενώ διαθέτει και κουζινούλα, όπως και μπαλκόνι με θέα στον κόλπο της Κισσάμου.