Πέντε ξενοδοχεία για διαμονή μέσα σε... φούσκα

bubble-lodge-ile-aux-cerfs Benoit Salmon
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Μετά τα ξενοδοχεία από πάγο, τα ιγκλού, τα δεντρόσπιτα και τα πλωτά ξενοδοχεία, έρχονται και τα ξενοδοχεία-φούσκες. Με την καλή έννοια.

Bubble Lodge Ile aux Cerfs, Μαυρίκιος
Αυτές οι τρεις «φούσκες»-δωμάτια στον Μαυρίκιο είναι η ιδανική ευκαιρία να νιώσει κάποιος οικεία και ταυτόχρονα απόλυτα απομονωμένος, σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, καθώς πρόκειται για ένα μέρος στο οποίο η πρόσβαση γίνεται μόνο με βάρκα. Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι πέντε αστέρων, ενώ κάθε «φούσκα» έχει τον δικό της προσωπικό μπάτλερ. Η διακόσμηση είναι απλή και σε απόλυτη εναρμόνιση με το περιβάλλον, ενώ το δείπνο σερβίρεται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Κι όσοι επιδίδονται στο γκολφ, το νησί διαθέτει γήπεδο 18 τρυπών.

Campera Hotel Burbuja, Μεξικό
Περιτριγυρισμένο από αμπέλια, το Campera είναι ένα ξενοδοχείο σε ένα από τα πιο βουκολικά σκηνικά στη Valle de Guadalupe με δέκα… φούσκες φιλοξενίας. Η εμπειρία εκεί είναι παρόμοια με glamping, και τα δωμάτια είναι ουσιαστικά φουσκωμένες, πλαστικές τέντες, με απλή επίπλωση. Κάθε φούσκα διαθέτει ένα μεγάλο κρεβάτι με λινά κλινοσκεπάσματα, ένα mini-bar με τοπικό κρασί και αναψυκτικά και ένα ιδιωτικό μπάνιο με ζεστό νερό. Στα μπόνους, η αλλαγή των χρωμάτων το βράδυ, για αλλαγή ατμόσφαιρας.

Beach Bubble, Finohlu, Μαλδίβες

Το Beach Bubble στο Finohlu στις Μαλδίβες είναι η καλύτερη επιλογή για ζευγάρια που ψάχνουν να περάσουν μια ρομαντική νύχτα κάτω από τα αστέρια, ζώντας μια πολύ ιδιαίτερη και ρομαντική εμπειρία. Το δωμάτιο-φούσκα βρίσκεται περίπου 1,5 χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο, διατηρώντας την ιδιωτικότητα και την αίσθηση απομόνωσης των φιλοξενούμενών του, οι οποίοι απολαμβάνουν δείπνο σε μορφή μπάρμπεκιου αλά Μαλδίβες, πριν ρομαντζάρουν κάτω από τον έναστρο ουρανό.

5 Million Star Hotel της Buuble, Ισλανδία

Όσον αφορά το Βόρειο Σέλας και την παρακολούθηση αυτού του εκπληκτικού ουράνιου φαινομένου από τη ζεστασιά ενός κρεβατιού και ξενοδοχείου, οι επιλογές είναι πολλές. Ανάμεσα σε γυάλινα ιγκλού, δεντρόσπιτα και ξενοδοχεία από πάγο, βρίσκονται και εννιά μικρά «παλάτια» σε φούσκες με εξαιρετική θέα στον ουρανό μια ξάστερη βραδιά. Το ξενοδοχείο αυτό διατίθεται αποκλειστικά σε εποχικές εκδρομές με στόχο την εξερεύνηση του «Χρυσού Κύκλου» (κυκλική διαδρομή κοντά στην πρωτεύουσα, που περνά από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά θαύματα της Ισλανδίας) και της νότιας ακτής του Ρέικιαβικ.

Bubble Hotel Bali, Ινδονησία

Η θέα στον ωκεανό είναι ακόμη καλύτερη μέσα από αυτές τις παραθαλάσσιες φούσκες του ξενοδοχείου Bubble Hotel Bali. Ο στόχος είναι κι εδώ τα ζευγάρια που αναζητούν μια ρομαντική απόδραση κάτω από τα αστέρια, με τις ανάλογες υπηρεσίες, ενώ μπορούν να παραγγείλουν και φωτιά στην παραλία, δείπνο, φωτογραφήσεις, παιχνίδια και τηλεσκόπιο για να δουν τα άστρα.