Έξι μέρη στον κόσμο που θα θέλαμε να επισκεφτούμε, αλλά δεν γίνεται

pripyat-oukrania
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Τα ταξίδια στις δημοφιλείς μεγαλουπόλεις ή σε εξωτικούς προορισμούς είναι δελεαστικά για όλους. Κάποιοι, όμως, αναζητούν κάτι παραπάνω από τα ταξίδια τους. Κάτι πιο περίεργο, μυστηριώδες και μακάβριο. Κι ενώ υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι προορισμοί, είναι και κάποιοι που όσο κι αν θέλαμε να τους επισκεφτούμε, μάλλον θα πρέπει να αρκεστούμε στις φωτογραφίες, καθώς είναι δύσκολο να τους προσεγγίσουμε.

Pripyat, Ουκρανία
Βρίσκεται στη βόρεια Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία και σήμερα είναι εγκαταλελειμμένη. Ο πληθυσμός ήταν περίπου 50.000 κάτοικοι και εκεί έμεναν οι περισσότεροι από τους εργαζομένους στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ, μέχρι που η καταστροφή το 1986 οδήγησε στην εγκατάλειψη της πόλης, λόγω της απειλής της ακτινοβολίας από τον πυρηνικό σταθμό. Στη συνέχεια το Pripyat έγινε μουσείο για μεγάλο χρονικό διάστημα, δείχνοντας ένα κομμάτι της σοβιετικής ζωής, ωστόσο, κάποια στιγμή στις αρχές του 21ου αιώνα ο τόπος λεηλατήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Παραμένει ραδιενεργό σε κάποιο βαθμό, που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να το επισκεφτεί για πολύ και πραγματοποιούνται ειδικές ξεναγήσεις με ένοπλο φρουρό.

Βόρειο Νησί Sentinel, νησιά Andaman
Το νησί αυτό βρίσκεται στο σύμπλεγμα νησιών Andaman στον Κόλπο της Βεγγάλης και κατοικείται από κάπου ανάμεσα σε 50 και 400 ντόπιους, οι οποίοι έχουν έτοιμα τα… βέλη τους για όποιον ξένο πλησιάσει. Πλέον προστατεύονται από την κυβέρνηση της Ινδίας, αλλά το μέρος αποτελεί απαγορευτικό προορισμό.

Μετρό 2, Μόσχα
Θεωρείται ότι κατασκευάστηκε από τον Στάλιν για τη ρώσικη μυστική αστυνομία και τους κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά αποτελεί μόνο μια φήμη και δεν έχει αποδειχτεί ότι υπάρχει πραγματικά, πέραν των μαρτυριών των εργατών που δούλεψαν σε αυτό. Ο σιδηρόδρομος υποτίθεται πως συνδέει το Κρεμλίνο, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας, τον τερματικό σταθμό 2 στο Διεθνές Αεροδρόμιο  Vnukovo και αποτελεί μια ολόκληρη υπόγεια πόλη στην περιοχή του Ramenki.

Surtsey, Ισλανδία
Το νησί αυτό του Βόρειου Ατλαντικού είναι ανάμεσα στα νεότερα μέρη του πλανήτη και έχει προκύψει από τα κύματα που ακολούθησαν μια παρατεταμένη ηφαιστειακή έκρηξη τη δεκαετία του ’60. Θεωρείιται ότι είναι το πιο φυσικό και καθαρό μέρος στον κόσμο, όπου μόνο ορισμένοι επιστήμονες επιτρέπεται να πλησιάσουν.

Mαυσωλείο του πρώτου Κινέζου αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ, Κίνα
Εδώ υπάρχει μια τεχνική λεπτομέρεια. Οι τουρίστες μπορούν να δουν από κοντά τον διάσημο στρατό από τερακότα, όπως και άλλα τεχνουργήματα που έχουν ανακαλυφθεί και βρίσκονται σε μουσεία. Λόγω, όμως, του φόβου που υπάρχει φθοράς του μαυσωλείου, μεγάλες εκτάσεις του τάφου του αυτοκράτορα παραμένουν κλειστές για το κοινό, μαζί με όλο το υπόγειο παλάτι.

Εκκλησία της Κιβωτού της Διαθήκης, Αιθιοπία
Στην εκκλησία αυτή στη βόρεια Αιθιοπία φημολογείται ότι φιλοξενείται η περίφημη κιβωτός της διαθήκης κι αν δεν έχετε δει Ιντιάνα Τζόουνς και δεν ξέρετε για τι μιλάμε, πρόκειται για ένα μακρύ κουτί σχεδόν 1,5 μέτρο στο οποίο βρίσκονται οι 10 εντολές του Μωϋσή. Η εκκλησία διατείνεται ότι έχει λάβει την κιβωτό 3 χιλιάδες χρόνια πριν, όταν ο γιος του βασιλιά Σολομώντα την έφερε από το σπίτι του πατέρα του στο Ισραήλ στη μητέρα του. Η είσοδος στην αίθουσα που βρίσκεται η κιβωτός δεν επιτρέπεται σε κανέναν, πέραν ενός μοναχού που δεν πρέπει να απομακρύνεται ποτέ.