Ποιο αεροδρόμιο του κόσμου δέχεται τον περισσότερο κόσμο;

ntoumpai-aerodromio
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Το Διεθνές Αεροδρόμιο στο Ντουμπάι βρίσκεται ξανά στην κορυφή της λίστας του 2018, με τα αεροδρόμια με την περισσότερη κίνηση στα διεθνή ταξίδια.

Σύμφωνα με το Associated Press, το αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι εξυπηρέτησε 89,1 εκατομμύρια επιβάτες την περασμένη χρονιά, σημειώνοντας αύξηση από τους 88,2 εκατομμύρια επιβάτες του 2017.

Αφού ξεπέρασε το 2014 το Heathrow του Λονδίνου, το αεροδρόμιο του Ντουμπάι παραμένει αυτό με τη μεγαλύτερη κίνηση από τότε. Οι υπεύθυνοι, μάλιστα, του αεροδρομίου ανακοίνωσαν στο Reuters ότι η κίνηση των επιβατών αυξήθηκε 1% την περασμένη χρονιά, αλλά δεν έπιασε τον στόχο των 90,3 εκατομμυρίων επιβατών για το 2018, ενώ αποτελεί τον πιο αδύναμο δείκτη ανάπτυξης της τελευταίας δεκαετίας.

Περίπου 75 αεροπορικές εταιρίες πραγματοποιούν πτήσεις από και προς το Ντουμπάι, καθώς η τουριστική βιομηχανία συνεχίζει να χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο ως πύλη ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Στις εγκαταστάσεις του, μάλιστα, φιλοξενείται και η Emirates, η μεγαλύτερη αεροπορική παγκοσμίως.

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι το Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson Atlanta, παραμένει συνολικά, πέραν των διεθνών πτήσεων, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου.