Το Μανχάταν θα αποκτήσει τη δική του παραλία

manxatan
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Κάθε καλοκαίρι οι Νεοϋορκέζοι αναγκάζονται να βγαίνουν εκτός πόλης, προς τα Hamptons, το Coney Island ή το Rockaways. Σ ετρία χρόνια από τώρα, όμως, το Μανχάταν θα έχει τη δική του παραλία.

Το Hudson River Park Trust ανακοίνωσε πρόσφατα τις προθέσεις το να μετατρέψει τη λωρίδα της χερσονήσου Gansevoort στο νότιο άκρο της High Line σε ένα μεγάλο δημόσιο πάρκο με… παραλία. Σήμερα, μόνο ένα τετράγωνο της 13ης Λεωφόρου παραμένει στη Χερσόνησο και ο οργανισμός σκοπεύει να το διατηρήσει για δημόσια χρήση.

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση, το κομμάτι του πάρκου στη χερσόνησο Gansevoort θα αποτελέσει το μεγαλύτερο πράσινο κομμάτι στο Hudson River Park και η τελευταία εναπομείνασα αποβάθρα-δημόσιο πάρκο που θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί. Πρόκειται να ανοίξει το 2022 και αποτελεί μέρος της επένδυσης των 990 εκατομμυρίων δολαρίων που αφορούν την ολοκλήρωση του πάρκου.

Μέρος της αναγέννησης του μέρους θα είναι και η βραχώδης ακτή, η οποία θα δίνει στον κόσμο απευθείας πρόσβαση στον ποταμό Hudson και θα αποτελεί προστασία ενάντια στις πλημμύρες και τις καταιγίδες.

Τι ακριβώς να περιμένουν, λοιπόν, οι μελλοντικοί επισκέπτες; Σίγουρα ένα μέρος με πολύ ελεύθερο χώρο για πικ νικ, παιχνίδι και χαλάρωση, όπως και art installation από τον David Hammonds και το Whitney Museum.

Παρ’ όλ’ αυτά, η βουτιά στο νερό δεν συστήνεται καθώς με βάση τα δείγματα που έχουν ερευνηθεί από τον ποταμό Hudson, τα επίπεδα ακαθαρσιών είναι υψηλά. Καλύτερα, λοιπόν, να προτιμήσουν την ηλιοθεραπεία ντόπιοι και τουρίστες.