Ταξίδι στις πιο οικονομικές ευρωπαϊκές πόλεις για το 2019

boukouresti
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Αν αγαπάτε τα ταξίδια, αλλά οι αποταμιεύσεις σας δεν σας επιτρέπουν να τα βάζετε συχνά στο πρόγραμμα, μια λύση είναι να κάνετε πιο οικονομικές επιλογές στους προορισμούς σας. Η παρακάτω λίστα, σύμφωνα με την Europe Backpacker Index, θα σας βοηθήσει.

Βουκουρέστι, Ρουμανία
Μπορεί να μην είναι η πιο όμορφη πόλη της Ρουμανίας, αλλά η Παλιά Πόλη της σίγουρα θα σας γοητεύσει. Το γεγονός, όμως, ότι η υπόλοιπη πόλη δεν είναι τόσο γοητευτική, ισορροπεί το γεγονός ότι είναι αρκετά οικονομική, με το καλύτερο φθηνό hostel να κοστίζει 8 ευρώ/βραδιά, τη μετακίνηση να κοστίζει 1 ευρώ, το γεύμα σας να φτάνει τα 9,5 ευρώ και τα αξιοθέατα τα 2,5 ευρώ. Υπολογίστε ημερήσιο κόστος γύρω στα 21 ευρώ και μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το τεράστιο κτίριο της Βουλής, που αξίζει να το δείτε.

Κίεβο, Ουκρανία
Το Κίεβο ήταν πάντα ένας φθηνός και απομακρυσμένος προορισμός σε σχέση με τη υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά τα τελευταία χρόνια βρίσκεται ανάμεσα στις πιο φθηνές πόλεις της λίστας. Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε πριν μερικά χρόνια έχουν τώρα κοπάσει, αλλά και πάλι οι τουρίστες δεν το επισκέπτονται όπως άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Γι’ αυτό αρπάξτε την ευκαιρία και σημειώστε ότι διαμονή θα βρείτε από 6,5 ευρώ/ημέρα σε hostel, η μετακίνηση υπολογίζεται στα 0,52 λεπτά, το φαγητό στα 15 ευρώ, η διασκέδαση/ποτά στα 3,5 ευρώ και τα αξιοθέατα στα 0,50 λεπτά. Με περίπου 25-26 ευρώ την ημέρα μπορείτε να κάνετε τα πάντα.

www.wikipedia.org
Σόφια, Βουλγαρία
Άλλη μια πόλη που συμφέρει σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η Σόφια έχει ένα ευχάριστο κέντρο που καλοδέχεται τους τουρίστες και οι τιμές σχεδόν στα πάντα είναι χαμηλές, εκτός από τις πτήσεις σε άλλες μεγάλες πόλεις και τα κρεβάτια στα hostel που έχουν ακριβύνει τελευταία. Μην περιμένετε εντυπωσιακά αξιοθέατα, αλλά ένα συμπαθητικό αστικό περιβάλλον με καλές τιμές, όπου με 26 ευρώ την ημέρα είστε καλυμμένοι. Το καλύτερο οικονομικό hostel θα σας κοστίσει περίπου στα 9 ευρώ/ημέρα, η μετακίνηση 1.64 ευρώ, το φαγητό 8,5 ευρώ και το ποτό λιγότερο από 4 ευρώ.

Βελιγράδι, Σερβία
Μια από τις βαλκανικές πόλεις που κουβαλά άσχημα χρόνια στη δεκαετία του ’90 και ακόμη παλεύει να προσελκύσει τουρισμό. Ούτε εδώ θα βρείτε πλήθος αξιοθεάτων, αλλά σας περιμένει σίγουρα ένα ζωντανό και ενδιαφέρον αστικό κέντρο, με επιλογές για διασκέδαση και καλές τιμές. Με 8 ευρώ τη βραδιά θα βρείτε μέρος να μείνετε, η μετακίνηση θα σας κοστίσει 1,5 ευρώ, το φαγητό 9,60, η διασκέδαση/ποτά 4,5 ευρώ και τα αξιοθέατα 3 ευρώ. Συνολικά, περίπου 30 ευρώ την ημέρα σας είναι αρκετά.

Κρακοβία, Πολωνία
Η Κρακοβία βρίσκεται για πρώτη φορά στις κορυφαίες θέσεις αυτής της λίστας, αν και πάντα αποτελούσε μια οικονομική επιλογή για ταξίδι στο εξωτερικό. Είναι ιστορική και γραφική πόλη με χαμηλές τιμές, πολλά οικονομικά hostel, bar και εστιατόρια, μια πανέμορφη Παλιά Πόλη και τοπική κουλτούρα που σας προκαλεί να την ανακαλύψετε. Με 7,5-8 ευρώ μπορείτε να μείνετε σε ένα οικονομικό hostel, με 1,3 ευρώ να χρησιμοποιήσετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με 6 ευρώ να φάτε, με 8-9 ευρώ να βγείτε και με περίπου 4 ευρώ να δείτε αξιοθέατα, ξοδεύοντας περίπου 27 ευρώ την ημέρα.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Η Τουρκία αντιμετωπίζει προβλήματα τα τελευταία χρόνια, με τις τρομοκρατικές επιθέσεις, το πραξικόπημα και τη στάση του Ερντογάν, με τον τουρισμό της να έχει μειωθεί. Η οικονομία της, επίσης, αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα κάτι που έχει οδηγήσει στην πτώση της τούρκικης λίρας. Προς το παρόν, λοιπόν, είναι μια καλή ευκαιρία για ταξίδι από οικονομικής άποψης, όπου με 30 ευρώ την ημέρα μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες σας. Διαμονή θα βρείτε με 8 ευρώ στο κέντρο, μετακίνηση με 1,30 ευρώ, φαγητό με 8,5 ευρώ, ποτά και διασκέδαση με 7,5 ευρώ και αξιοθέατα με 5 ευρώ.

Σαράγεβο, Βοσνία Ερζεγοβίνη
Άλλη μια πόλη των Βαλκανίων με έντονο και άσχημο παρελθόν, το Σαράγεβο είναι ένας ακόμη προορισμός που χρειάζεται και πασχίζει για περισσότερους τουρίστες. Φωλιασμένο ανάμεσα σε βουνά, με τη μουσουλμανική Παλιά του Πόλη δίπλα στη σύγχρονη πλευρά της, το Σαράγεβο είναι ένας ιδιαίτερος και «ζεστός» προορισμός. Διαμονή θα βρείτε με περίπου 6 ευρώ τη βραδιά, η μετακίνηση θα σας κοστίσει 3,60 ευρώ, το φαγητό σας 9,5 ευρώ, η διασκέδασή σας 4,5 ευρώ και τα αξιοθέατα 5 ευρώ. Με περίπου 33 ευρώ την ημέρα, έχετε αρκετές επιλογές.