Τα πιο σπάνια του κόσμου

mianmar
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Aπό υφάσματα, μέχρι αρώματα και τοποθεσίες, αυτά είναι τα πιο σπάνια του κόσμου, όπως τα κατέγραψε το bbc.

Η γη του ιερού χρυσού: Μιανμάρ
Στο Μιανμάρ, στη νοτιοανατολική Ασία, ο χρυσός είναι τόσο ιερός που βρίσκεται παντού, από την παραδοσιακή ιατρική μέχρι τις κρέμες προσώπου και μερικές φορές προστίθεται και σε φαγητά και ποτά. Σπάνια κατάσταση.

Το πιο ακριβό χοιρομέρι: Ισπανία
Μια μικρή βιολογική φάρμα στη νοτιοδυτική Ισπανία παράγει… αντισυμβατικό χοιρομέρι το οποίο και πουλά για 4.110 ευρώ. Έχει και επίσημα μπει και στο Βιβλίο Γκίνες, έχοντας αναγνωριστεί ως το πιο ακριβό χοιρομέρι του κόσμου.

Το πιο σπάνιο λουλούδι: Ινδία
Ένα από τα πιο σπάνια λουλούδια του κόσμου είναι το Neelakurinji, το οποίο ανθίζει κάθε 12 χρόνια στη νοτιοδυτική πολιτεία της Ινδίας, την Kerala. Όταν αυτό συμβαίνει, οι λόφοι της περιοχής καλύπτονται από μια βιολετί απόχρωση και το τοπίο είναι πανέμορφο.

www.wikipedia.org
Η πιο σπάνια μυρωδιά
Κοστίζει περισσότερο από 50 χιλιάδες ευρώ το κιλό και είναι ένα άρωμα με λίγες φυσικές αναλογίες. Προέρχεται από το φυτό orris και το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι το αναζητούν παρά το υψηλό κόστος του, δείχνει πόσο σπάνιο και ιδιαίτερο είναι.

Το πιο σπάνιο πούπουλο του κόσμου: Αρκτικός Κύκλος
Νότια του Αρκτικού Κύκλου, λίγοι παθιασμένοι Νορβηγοί προσπαθούν να κρατήσουν την παράδοση ζωντανή και εκτρέφουν ένα είδος πάπιας, δημιουργώντας με τα πούπουλα της τα πιο ακριβά παπλώματα του κόσμου, το κόστος των οποίων φτάνει τα 15 χιλιάδες ευρώ το ένα.

Το πιο ιδιαίτερο τσάι: Ιμαλάια
Στις πλαγιές των Ιμαλαΐων, οι εργάτες της πρώτης βιοδυναμικής καλλιέργειας τσαγιού περιμένουν υπομονετικά μέχρι οι πλανήτες να ευθυγραμμιστούν, ώστε να μπορέσουν να μαζέψουν το πιο ακριβό τσάι της Ινδίας, που το κόστος του φτάνει τα 1.850 δολάρια ανά κιλό.

Το πιο σπάνιο ύφασμα: Περουβιανές Άνδεις
Το ζώο vicuna που θυμίζει καμήλα που κάποτε απειλούνταν με κίνδυνο εξαφάνισης, τώρα ζει και βασιλεύει στις Περουβιανές Άνδεις, χάρη σε ένα τολμηρό σχέδιο με στόχο τη βιώσιμη συγκέντρωσή του και αξιοποίηση του πολύτιμου μαλλιού του για υφάσματα.