Τέσσερις αποδράσεις γεμάτες περιπέτεια στις ομορφιές της Ελλάδας

podilato
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Συνδυάζουμε δράση και απόδραση με τέσσερις επιλογές που θα ενθουσιάσουν όσους θέλουν λίγο αλατοπίπερο στη ζωή και στα ταξίδια τους.

Ποδηλατικό τριήμερο στα Τρίκαλα –Trekking Hellas
Στην αδελφή-πόλη του Άμστερνταμ, τα Τρίκαλα, όπου οι ευθείες του κάμπου ευνοούν τη χρήση ποδηλάτου, το Ananti City Resort σε συνεργασία με την Trekking Hellas δημιούργησαν αυτό το πακέτο για τους λάτρεις της ποδηλασίας, για μια μοναδική περιήγηση στην πόλη των Τρικάλων. Η βόλτα ξεκινά από τη δημοτική αγορά, όπου οι επισκέπτες αφήνουν το αυτοκίνητό τους και παραλαμβάνουν τα ποδήλατά τους από τον ξεναγό. Περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, και πέρασμα από τα πιο γραφικά σημεία της πόλης, όπως είναι το Βαρούσι, το Τζαμί, το Ασκληπιείο και φυσικά συνεχίζει σε μια διαδρομή δίπλα από τα νερά του Ληθαίου ποταμού. Το κόστος είναι 220 ευρώ για 2 άτομα και παρέχονται δύο διανυκτερεύσεις για δύο άτομα σε Double Room with Panoramic View, πλούσιο πρωινό και 2ωρη ξενάγηση με ποδήλατο στην πόλη των Τρικάλων (μια φορά κατά τη διάρκεια της διαμονής). Η δραστηριότητα αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί όλο το χρόνο, κατόπιν συνεννόησης, γι’ αυτό επικοινωνήστε με την Trekking Hellas για περισσότερες πληροφορίες.

Πεζοπορία στο αρχαίο μονοπάτι Κίρρα-Δελφοί – Active Sundays
Σε αυτή την περιπέτεια των Active Sundays θα ακολουθήσετε τα χνάρια των αρχαίων προσκυνητών στο πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας, το Μαντείο των Δελφών, μέχρι το αρχαίο λιμάνι της Κίρρας, που τότε ήταν το σημείο πρόσβασης από τη θάλασσα για το φημισμένο μαντείο. Θα απολαύσετε τον αρχαιολογικό χώρο με ξενάγηση από έμπειρο, πιστοποιημένο ξεναγό κι έπειτα θα ξεκινήσετε την πεζοπορία προς την Κίρρα από υψόμετρο 550 μέτρων, κοντά στον κόλπο της Ιτέας, πεζοπορώντας πάνω στο αρχαίο μονοπάτι που χιλιάδες χρόνια πριν χρησιμοποιούσαν οι προσκυνητές για να φτάσουν στο μαντείο. Κι αφού περπατήσετε και εξερευνήσετε το μέρος, σας περιμένει βόλτα και φαγητό στο πανέμορφο Γαλαξίδι. Η περιπέτεια είναι ημερήσια, κοστίζει 30 ευρώ/άτομο και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι 24 Φεβρουαρίου.

Τριήμερο στην Ορεινή Ναυπακτία-apodasis.gr

Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, η ομάδα apo-drasis ετοιμάζει ταξίδι στα ορεινά του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, στα σύνορα με τη Φωκίδα, στην Ορεινή Nαυπακτία ή Kράβαρα όπως λεγόταν παλαιότερα. Ανάμεσα στις νότιες απολήξεις της Πίνδου, την Οξιά, το Παναιτωλικό και τα Βαρδούσια, έχοντας στα νότια τον Μόρνο, τον Εύηνο και τον παραπόταμό του Κότσαλο, περιλαμβάνει περισσότερα από 45 χωριά. Εδώ θα γνωρίσετε τη Ναύπακτο, μια από τις λίγες πόλεις της Ελλάδας που επέζησε 30 αιώνες και από την παραθαλάσσια πόλη θα ξεκινήσετε ένα road trip για την Ορεινή Ναυπακτία, όπου μέσα από μια μαγική διαδρομή θα αρχίσουν να ξεπροβάλλουν ένα-ένα τα χωριά. Στα 1.060 μέτρα υψόμετρο, θα βρεθείτε στο πρώτο και πιο τουριστικό χωριό της Ορεινής Ναυπακτίας, την Άνω Χώρα. Από εκεί, με θέα όλο το βουνό ξεκινάνε κάποιες από τις πιο όμορφες πεζοπορικές διαδρομές της περιοχής περνώντας από χωμάτινους δρόμους γεμάτους καστανιές, βελανιδιές και έλατα, από γεφύρια, εκκλησίες και πηγές με την πιο συναρπαστική το παλιό μονοπάτι που ένωνε την Άνω Χώρα με το χωριό Αμπελακιώτισσα. Η ανακάλυψη των χωριών σας περιμένει, για να επισφραγίσει την ομορφιά του ορεινού τοπίου η ακριβοθώρητη Ευηνολίμνη, η τεχνητή λίμνη που συγκεντρώνει τα τελευταία χρόνια τα νερά από τον Εύηνο ποταμό. Η ομάδα προτείνει μονοπάτια για πεζοπορία για όσους επιθυμούν να περπατήσουν τον τόπο, από 3 ώρες και πάνω, ενώ το τελικό πρόγραμμα των πεζοποριών (ώρα και ημέρα), θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν και την κατάσταση των μονοπατιών. Το κόστος της εκδρομής είναι από 140 ευρώ.

Διάσχιση Νότιας Πίνδου με 4x4 - Offroad Greece
Η πρόταση αφορά διήμερη οδική εκδρομή στην καρδιά της Ελλάδας, με «σταθμούς» κάποια από τα ωραιότερα μέρη της ηπειρωτικής νότιας χώρας. Η διαδρομή στο μεγαλύτερο μέρος της είναι ορεινή και κινείται στις οροσειρές της νότιας Πίνδου και σε μία περιοχή που αποκαλείται ως «η Ελβετία της Ελλάδας» όπου παρατηρείται μηδενική ρύπανση. Η διαμονή θα γίνει στο Καρπενήσι, μία μικρή και ήσυχη πόλη, πρωτεύουσα και μοναδική πόλη του νομού Ευρυτανίας, ενώ το ταξίδι, εκτός από φυσιολατρικό ενδιαφέρον με περιηγήσεις σε τοπία με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και σημαντική οικολογική αξία, περιλαμβάνει και γευσιγνωσία, καθώς οι ταξιδιώτες-επισκέπτες γνωρίζουν την τοπική παράδοση και την ελληνική κουλτούρα μέσα από γευσιγνωστικές εμπειρίες με επισκέψεις σε παραδοσιακό αλλαντοποιείο (Ευρυτανία), παραδοσιακό τυροκομείο. Τέλος, έχει και θρησκευτικό ενδιαφέρον, καθώς περιλαμβάνονται επισκέψεις σε σημαντικά βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας και ιστορικά μοναστήρια (Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας, Κρυφό Σχολείο). Όσοι αγαπούν την παρθένα φύση θα απολαύσουν βόλτες σε σηματοδοτημένα μονοπάτια (Μαύρη Σπηλιά, φαράγγι Πάντα-Βρέχει) μέσα σε ειδυλλιακά τοπία, ενώ το κόστος της εκδρομής κοστίζει 290 ευρώ για δύο άτομα, με δύο διανυκτερεύσεις στις 9-11 Μαρτίου ή 23-24 Απριλίου.