1st XTERRA – Elatos Sports Experience: φύση και αθλητισμός στην καρδιά του Παρνασσού

elatos-resort
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Μια μοναδική αθλητική και ψυχαγωγική εμπειρία ετοιμάζεται από την XTERRA Greece και το Elatos Resort & Health Club, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα αθλητικό event που συνδυάζει διαμονή σε πολυτελή chalets ανάμεσα στα έλατα, απόδραση από την καθημερινότητα αλλά κυρίως άσκηση για όλα τα μέλη της οικογένειας διοργανώνει το τριήμερο 31 Μαΐου-2 Ιουνίου η TRIMORE Multisports Tour σε συνεργασία με το Elatos Resort & Health Club, με μότο «Ζήστε περισσότερα, γευτείτε τη φύση!».

100 στρέμματα φυσικής ομορφιάς και 39 ξύλινα chalets φιλανδικού τύπου θα φιλοξενήσουν ισάριθμες οικογένειες, ζευγάρια ή παρέες φίλων με τα παιδιά τους, για ένα τριήμερο γεμάτο δράση, σπορ και ψυχαγωγία στη φύση. Εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο, spa, εστιατόριο, σαλόνι και μπαρ αποτελούν τους κοινόχρηστους χώρους του Club House, του κεντρικού κτηρίου όπου θα συναντώνται όσοι τυχεροί ζήσουν αυτή τη μοναδική αθλητική εμπειρία.

Καθώς μεγάλο μέρος της διαδρομής θα είναι off-road, ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης είναι σημαντικό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως το 1ο  XTERRA – Elatos Sports Experience απευθύνεται μόνο σε υψηλού επιπέδου αθλητές.

Τα αθλήματα του 1ου XTERRA – Elatos Sports Experience

Run/Bike with Kid (Parent + Kid): Μπαμπάς ή μαμά, τρέχουν/ποδηλατούν με το παιδί τους. Ένας στο ποδήλατο και ένας στον δρόμο, με δυνατότητα εναλλαγής, πρέπει να διανύσουν μια απόσταση και να τερματίσουν μαζί. Όλο το αγωνιστικό σκέλος πραγματοποιείται εντός του συγκροτήματος του Elatos Resort σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον.

Team Run (Pair with your kid): Μπαμπάς ή μαμά τρέχουν μαζί με το παιδί τους προκειμένου να διανύσουν μαζί μια απόσταση και να τερματίσουν επίσης μαζί. Όλο το αγωνιστικό σκέλος πραγματοποιείται εντός του συγκροτήματος του Elatos Resort σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον.

Cross Running for team of 3 persons: Ομάδα 3 ατόμων τρέχουν ατομικά μια απόσταση με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και τερματίζοντας υπολογίζεται ο αθροιστικός χρόνος για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας. Επίσης υπάρχει και ατομική βράβευση των ταχύτερων cross δρομέων. Όλο το αγωνιστικό σκέλος πραγματοποιείται εντός του συγκροτήματος του Elatos Resort σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον.

Cross Duathlon: Ατομικά ή σε σκυταλοδρομία, οι αθλητές τρέχουν μια ανηφορική εκτός δρόμου διαδρομή που εξέρχεται του Elatos Resort, παραλαμβάνουν ποδήλατο και ποδηλατούν επιστρέφοντας στο Elatos Resort σε δρόμο της περιοχής (εκτός Elatos Resort) και στο τέλος τρέχουν μια απόσταση cross εντός του Elatos Resort και τερματίζουν στο επίκεντρο της διοργάνωσης, στον κεντρικό χώρο της εκδήλωσης. (Ανοικτές συμμετοχές και για ημερήσιους επισκέπτες.)

In Hall kids TRI: Χρονομέτρηση παιδικής δραστηριότητας εντός κλειστού χώρου για τα 3 αθλήματα του Τριάθλου. Κολύμβηση για συγκεκριμένο χρόνο με λάστιχο για τη μέγιστη επιμήκυνση και βαθμολόγηση, μέτρηση διανυθείσας απόστασης ποδηλάτου σε μηχάνημα για 5 λεπτά και διανυθείσας απόστασης τρεξίματος σε μηχάνημα για 3 λεπτά. Ανάδειξη νικητών βάσει βαθμολογίας.

Οι δραστηριότητες 1ου XTERRA – Elatos Sports Experience

Νυχτερινός περίπατος: Σε ομάδες δύο δυνατοτήτων – ταχυτήτων, το βράδυ της Παρασκευής, διανύεται ομαδικά μια απόσταση για κάθε επίπεδο δυνατοτήτων (2 αποστάσεις). Όλη η δραστηριότητα εκτυλίσσεται εντός του Elatos Resort.

Inspirational Games– Scrabble: Ομάδες παιχτών συναγωνίζονται στον σχηματισμό λέξεων και τον συνδυασμό – πλέξιμο εκείνων σε πίνακα Scrabble βάσει κανονισμών του παιχνιδιού. Αναδεικνύονται νικήτριες ομάδες.

Pasta for All: Πάρτι πάστας (ζυμαρικών) σας προετοιμάζει με υδατάνθρακες για τον κυρίως αγώνα της επομένης ημέρας. Συμμετέχουν όλοι όσοι θα αγωνιστούν ανεξαρτήτως αν διαμένουν στο Elatos Resort ή όχι.

Παρατήρηση Ουράνιων Σωμάτων: Νυχτερινή παρατήρηση ουρανού υπό την καθοδήγηση και περιγραφή Αστρονόμου.

Ποδηλατική βραδυπορία – Slalom: Ατομική αναμέτρηση με τον χρόνο σε πίστα ευθείας για τον αργότερο χρόνο σε ισορροπία και σε slalom για δεξιοτεχνία στον ταχύτερο χρόνο. Όλοι οι συμμετέχοντες (μικροί – μεγάλοι) ανταγωνίζονται με ίδια ξύλινα ποδήλατα της Coco-mat.

Info και εγγραφές
www.xterragreece.comwww.elatosresort.gr