Τέσσερα ταξίδια wellness που ονειρευόμαστε με ανοιχτά μάτια

four-seasons-nam-hai
ΤΡΙΤΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Το ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveller ανακήρυξε τα καλύτερα σπα για το 2019 κι εμείς επιλέξαμε τέσσερα από αυτά, για διαφορετικά γούστα και ανάγκες.

Four Seasons The Nam Hai, Hoi An, Βιετνάμ
Το Βιετνάμ σίγουρα δεν είναι το πρώτο μέρος που έρχεται στο μυαλό κάποιου για μια απόδραση wellness ή θεραπευτική (τουλάχιστον όχι τόσο όσο η Ταϊλάνδη, η Ινδία ή η Κίνα). Η αλήθεια είναι, όμως, ότι η παραδοσιακή του ιατρική είναι δυνατή ενώ υπερέχει και σε συναισθηματικό επίπεδο, ειδικά στο ξενοδοχείο Four Seasons, έξω από το όμορφο Hoi An. Ειδικά αν έχετε μόλις χωρίσει, έχετε μελαγχολία και θέλετε να ξεφύγετε σε ένα όμορφο μέρος, το The Nam Hai είναι το κατάλληλο. Σε μια ολάνθιστη λίμνη γεμάτη άνθη λωτού υπάρχουν οκτώ πλωτά δωμάτια θεραπειών, σε ένα σπα που σίγουρα δεν έχετε ξανασυναντήσει στη ζωή σας. Είναι εμπνευσμένο από βουδιστικές διδασκαλίες του βιετναμέζου καλόγερου Thich Nhat Hanh, με θεραπείες που ομαδοποιούνται σε τρεις κατηγορίες: σταθερότητα, δημιουργικότητα και απουσία κριτικής, με σπιτικά έλαια για μασάζ που ταιριάζουν ιδανικά στην καθεμιά.

Hotel Post, Bezau, Δάσος Bregenz, Αυστρία
Βρίσκεται στις αυστριακές Άλπεις, μια γωνιά του κόσμου διάσημη για δυο πράγματα, τα όμορφα τοπία για πεζοπορία και το τυρί. Στο spa του ξενοδοχείου, θα βρείτε ίσως την πιο ιδιαίτερη βοτανική σειρά ομορφιάς, από το brand της Susanne Kaufmann που πλέον «κλείνει» 15 χρόνια, η οποία ξεκίνησε τη δική της βιολογική σειρά περιποίησης, όταν συνειδητοποίησε ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούνταν στο σπα του οικογενειακού ξενοδοχείου δεν αντικατόπτριζαν τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου. Οι πόρτες του ξενοδοχείου άνοιξαν πρώτη φορά το 1850 και σίγουρα απέχει πολύ από τα κοινά ορεινά ξενοδοχεία-σπα.

Preidlhof, Νότιο Tyrol, Ιταλία
Στη γειτονική Ιταλία, ανάμεσα σε εκτάσεις με οπωροφόρα δέντρα και αμπελώνες στον λόφο στο Νότιο Tyrol. Με απίστευτη θέα στην πράσινη κοιλάδα Vinschgau, το Preidlhof, εκτός από ιδανική τοποθεσία έχει μια ιδιαίτερη wellness φιλοσοφία, η οποία προσφέρεται με το μεγαλύτερο χαμόγελο από το εξειδικευμένο προσωπικό. Παρ’ όλο που δεν είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή detox spot του κόσμου, είναι άκρως εντυπωσιακό για τους επισκέπτες του, χαρακτηρίζεται από αλπική φιλοξενία της οικογενείας Ladurner, η οποία βρίσκεται εκεί τα τελευταία 50 χρόνια. Η κεντρική ιδέα του Preidlhof, είναι η μεσογειακή dolce vita, με την πλειοψηφία των επισκεπτών να καταφτάνου εκεί για να χάσουν βάρος, να αποκτήσουν φυσική κατάσταση και να αποκατασταθούν. Η διαφορά εδώ είναι έχουν αποβάλλει τις παλιές συνήθεις και πρότυπα και προσφέρουν μια ευχάριστη εμπειρία, με πολλή χαλάρωση και καθόλου δυσφορία.

Hotel Palacio Estoril, κοντά στη Λισαβόνα, Πορτογαλία
Σε αυτό το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο κοντά στη Λισαβόνα, με τους πολυελαίους και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, υπάρχει μια ξεχωριστή αίσθηση του «κρυφού». Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Ίαν Φλέμινγκ βρέθηκε στο μπαρ, όπου και είχε μερικές «μυστικές» ιδέες, ενώ σήμερα μπορείτε να απομακρυνθείτε από το πολυτελές κτίριο της δεκαετίας του ’30, μέσω ενός μαρμάρινου μονοπατιού και να κατευθυνθείτε προς το κέντρο ευεξίας. Εκεί θα βρείτε έναν ολόκληρο όροφο με μυρωδάτες θεραπείες και δύο ορόφους fitness και ιατρικής θεραπείας. Οι πιο «μοδάτοι» Πορτογάλοι καταφτάνουν στο Estoril από τον 19ο αιώνα, ενώ σήμερα μπορεί να απολαύσει κάποιος εκεί θεραπείες με βάση το νερό, γιόγκα, υδρο-μασάζ και πολλά ακόμη.