Δείτε τις πιο «υγιεινές» πόλεις σε όλο τον πλανήτη

parisi-fitness
ΤΡΙΤΗ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Είστε της διατροφής και της άσκησης; Σας αρέσει καθετί που κάνετε να πλαισιώνεται από υγεία και ισορροπία; Τότε σε αυτές τις πόλεις πρέπει οπωσδήποτε να ταξιδέψετε.

Η ιστοσελίδα σύγκρισης ταξιδιωτικών προσφορών supermarket.com συνέθεσε τη λίστα της με τις πιο υγιεινές πόλεις του κόσμου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν των αριθμό παρκών, γυμναστηρίων, κέντρων fitness, σπα, στούντιο πιλάτες και γιόγκα στην κάθε πόλη.

Για την κατάταξη έλαβαν επίσης υπ’ όψιν τον αριθμό των καταστημάτων και εστιατορίων με υγιεινή διατροφή, τις vegan επιλογές, συν τον μέσο όρο ηλιοφάνειας, αλλά και το μέσο κόστος διαμονής μιας νύχτας. Αφού έλαβαν υπ’ όψιν το μέγεθος της κάθε πόλης σε σχέση με τον αριθμό των παραπάνω εγκαταστάσεων, βρέθηκε ότι στην κορυφή της λίστας ανήκει το Παρίσι.

Η γαλλική πρωτεύουσα μετρά 894 σπα, 139 πάρκα και πράσινους χώρους και 1305 vegan εστιατόρια.

Η Chiang Mai της Ταϊλάνδης δεύτερη στη λίστα

Η Chiang Mai στην Ταϊλάνδη διαθέτει επτά σπα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο κατακτώντας τη δεύτερη θέση με μερικά από τα καλύτερα σπα της χώρας να βρίσκονται εκεί. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Βαρκελώνη λόγω του υψηλού αριθμού εστιατορίων με vegan επιλογές, των σπα και των στούντιο γιόγκα και πιλάτες.  

Το Λονδίνο, αν και έχει περίπου 4 χιλιάδες vegan εστιατόρια, βρέθηκε 67ο στη λίστα, λόγω του μικρού αριθμού στούντιο γιόγκα και του υψηλού κόστους διαμονής. Όσον αφορά την Ελλάδα, στην 38η θέση βρίσκουμε το Ηράκλειο της Κρήτης με 97 vegan-friendly εστιατόρια και 2761 ώρες ηλιοφάνειας το χρόνο, στην 45η θέση τη Ρόδο, με 428 vegan-friendly εστιατόρια, 21 σπα, 56 καταστήματα υγιεινής διατροφής και 3 χιλιάδες ώρες ηλιοφάνειας και στην 50η θέση την Αθήνα, με 438 vegan-friendly εστιατόρια, 48 σπα, 14 κέντρα γιόγκα και πιλάτες και 2848 ώρες ηλιοφάνειας.

Η κορυφαία δεκάδα είναι η εξής:

Παρίσι, Γαλλία
Chiang Mai, Ταϊλάνδη
Βαρκελώνη, Ισπανία
Pattaya, Ταϊλάνδη
Βανκούβερ, Καναδάς
Μαϊάμι, Ηνωμένες Πολιτείες
Σαν Φρανσίσκο, Ηνωμένες Πολιτείες
Λισαβόνα, Πορτογαλία
Denpasar, Ινδονησία
Μπουένος Άιρες, Αργεντινή