Θα μένατε σε ένα ξενοδοχείο που… αυτοκαθαρίζεται;

ottilia-hotel
ΤΡΙΤΗ, 07 ΜΑΙΟΥ 2019

Η τεχνολογία στα ξενοδοχεία εξελίσσεται και τα πράγματα γίνονται όλο και πιο… περίεργα.

Όσον αφορά τα ξενοδοχεία, η έξυπνη τεχνολογία γίνεται συνεχώς όλο και πιο έξυπνη, με ψηφιακά κλειδιά, ρομπότ υποδοχής, ακόμη και δωμάτια που… ανιχνεύουν τις ανάγκες του φιλοξενούμενου. Πλέον, χάρη στο Ξενοδοχείο Ottilia που άνοιξε πρόσφατα στην Κοπεγχάγη, υπάρχει η δυνατότητα να μείνει κάποιος σε ένα ξενοδοχείο που… αυτοκαθαρίζεται. 

Βρίσκεται στις πρώην εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας Carlsberg και συνεργάστηκε με την ACT.Global, μια δανέζικη εταιρία βιωσιμότητας, προκειμένου να φέρει τη διαδικασία αυτοαπολύμανσης στα δωμάτια και τις σουίτες του. Πρόκειται για την τεχνολογία CleanCoat, ένα αντιβακτηριδιακό σπρέι που διασπά μικρόβια όπως βακτήρια, ιούς, μούχλα κ.ο.κ., το οποίο καθαρίζει και αφαιρεί τις οσμές από τον αέρα του δωματίου για περίπου ένα χρόνο. Το βασικό του συστατικό είναι το titanium dioxide, το οποίο χρησιμοποιείται και σε αντηλιακά και ως πρόσθετο σε τροφές, ενώ το σπρέι είναι αόρατο, άοσμο και ενεργοποιείται με το φως.

Εκτός του ότι μειώνει τις οσμές και τα αλλεργιογόνα, μειώνει και τον φόρτο εργασίας του προσωπικού καθαρισμού ενός ξενοδοχείου, το οποίο δεν χρειάζεται να απολυμαίνει, αλλά μόνο να σκουπίζει και να ξεσκονίζει.

Αυτό σημαίνει πιο γρήγορος καθαρισμός δωματίων, όπως επίσης και μείωση των χημικών και των μικροβίων, κάνοντας το όνειρο των πιο φοβικών απέναντι στα μικρόβια πραγματικότητα.

Η τεχνολογία αυτή, βέβαια, είναι αρκετά ακριβή, φτάνοντας το κόστος των 2900 ευρώ ανά δωμάτιο, αλλά μειώνει την κατανάλωση νερού.