Τι νέες εκπλήξεις «κρύβει» το πιο ξεχωριστό αεροδρόμιο του πλανήτη;

changi-airport-sigkapouri
ΤΡΙΤΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Το πιο εντυπωσιακό και ιδιαίτερο αεροδρόμιο του κόσμου είναι η… Μέριλ Στριπ των αεροδρομίων.

Σχεδόν δεν χρειάζεται συστάσεις. Το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης, γνωστό και ως “Jewel” (διαμάντι), βρίσκεται συχνά-πυκνά σε εφημερίδες και περιοδικά για τις μοναδικές του εγκαταστάσεις και παροχές, με τον κήπο με πεταλούδες, την πισίνα, τον δωρεάν 24ωρο κινηματογράφο και είναι από αυτά τα αεροδρόμια που δεν θέλεις να φύγεις –γι’ αυτό άλλωστε και ψηφίζεται συχνά από τον κόσμο το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου.

Ουσιαστικά αποτελεί ένα κέντρο που συνδέεται με τα τερματικά του αεροδρομίου με γέφυρες, σε ένα κόνσεπτ του παγκοσμίους γνωστού ισραηλινού αρχιτέκτονα, Moshe Safdie, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό.

Σε όλα αυτά έρχονται σύντομα να προστεθούν νέες ατραξιόν μέσα στη χρονιά, όπως το εσωτερικό Forest Valley, δηλαδή ένας κήπος 5 ορόφων με 2500 χιλιάδες δέντρα και 100 χιλιάδες θάμνους από τη Βραζιλία, την Αυστραλία, την Κίνα, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Δεν πρόκειται απλώς για έναν μεγάλο κήπο, αλλά για τέσσερις, ο καθένας με μοναδικό τοπίο.

Ο Κήπος με τις Πεταλούδες, εντός των εγκαταστάσεων του Changi

Το αεροδρόμιο ετοιμάζει, επίσης, έναν εσωτερικό καταρράκτη, τον πιο ψηλό του κόσμου, που θα υψώνεται στα 40 μέτρα, όπου το νερό θα πέφτει από μια γιγάντια τρύπα στο κέντρο ενός θόλου, μετρώντας 10 χιλιάδες γαλόνια ανά λεπτό και θα ανακυκλώνεται εντός του κτιρίου. Το βράδυ, ο καταρράκτης θα συνοδεύεται με ειδικά εφέ και θα χρησιμοποιείται για light show.

Στις παραπάνω μοναδικές δημιουργίες, προσθέστε κι έναν πάρκο με μια γέφυρα με γυάλινο πάτωμα στα 25 μέτρα από το έδαφος, έναν κήπο-πέταλο, βόλτα με ζώα, τσουλήθρες και δύο λαβυρίνθους.

Με όλα αυτά, είναι πολύ πιθανό να πηγαίνει κόσμος στο αεροδρόμιο απλώς για αναψυχή κι όχι για ταξίδι.