Απόδραση για ActiveHike πεζοπορία στην Ορεινή Ναυπακτία

oreini-naupaktia
ΤΡΙΤΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Οι Active Sundays είναι από των φρονίμων τα παιδιά και ετοιμάζουν από τώρα απόδραση για την 25η Μαρτίου, με γεύση από Ναύπακτο και δύο εύκολες διαδρομές στα καταπληκτικά δάση της ορεινής Ναυπακτίας που είναι ιδανικές και για αρχάριους, ώστε να απολαύσουν την άνοιξη σε όλο της το μεγαλείο. Όσοι πιστοί –της πεζοπορίας και της απόδρασης- προσέλθετε.

Μια ανοιξιάτικη απόδραση ετοιμάζουν οι Active Sundays στην ελατοσκέπαστη Ορεινή Ναυπακτία, ανάμεσα σε χιονισμένες βουνοκορφές στις νότιες απολήξεις των ευρυτανικών βουνών. Η απόδραση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο της 25ης Μαρτίου κι εγγυάται να μας μεταφέρει σε ένα τοπίο βαθυπράσινο, διάσπαρτο με κόκκινες κεραμιδοσκεπές, κρυστάλλινα ρυάκια, καταρράκτες, γεφύρια και πολλά αγριολούλουδα.

Στόχος της περιπέτειας είναι να μπούμε στο πνεύμα της άνοιξης με γεύση από Ναύπακτο και κυρίως πιάτο την ορεινή Ναυπακτία, όπου και θα διανυκτερεύσετε σε καταπληκτικό, άνετο ξενοδοχείο με πανοραμική θέα στην περιοχή. Οι δραστηριότητες είναι κατάλληλες και γι' αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση με την προϋπόθεση ότι έχουν τον ελάχιστο απαραίτητο εξοπλισμό και θα δώσουν τη ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τις πολλές ομορφιές των παραμυθένιων δασών της περιοχής με διαδρομές που έχουν εναλλασσόμενο, μαγευτικό τοπίο (οι πεζοπορικές διαδρομές είναι 7 και 9 χιλιομέτρων για όσους τις ακολουθήσουν).

Β© Active Sundays - www.activesundays.com, 2018

Στο πλαίσιο της απόδρασης θα γνωρίσετε την Άνω Χώρα, χτισμένη σε υψόμετρο 1.050 μέτρων σε μια πλαγιά του Κόρακα, όπου πανταχού παρόν το στοιχείο του νερού: στις πέτρινες βρύσες και στα ρυάκια που κελαρύζουν αντηχώντας σε όλο το χωριό. Στην πλακόστρωτη πλατεία της Άνω Χώρας δεσπόζει η πετρόχτιστη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και ακριβώς δίπλα της ο θρυλικός Καρνάβαλος -πλέον σήμα κατατεθέν της Άνω Χώρας- το λεωφορειάκι που έκανε μέχρι το 1983 το δρομολόγιο «άγονης γραμμής» Ναύπακτος-Άνω Χώρα-Κάτω Χώρα.

​Ο ιδιαίτερος τόπος της ορεινής Ναυπακτίας αποτελείται από χωριά βυθισμένα στα έλατα, χωριά που κρέμονται πάνω από χαράδρες, ελατοσκέπαστες πλαγιές, γάργαρα ποτάμια και συννεφιασμένες κορυφές και γύρω-γύρω βουνά, ρεματιές, ποτάμια.

Εκτός από τη γραφική Άνω Χώρα, θα έχετε την ευχέρεια επίσης να βολτάρετε και στην πανέμορφη Ναύπακτο, ενώ οι δραστηριότητες/πεζοπορίες είναι προαιρετικές. Το πρόγραμμα ενδέχεται να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες της περιπέτειας.

Β© Active Sundays - www.activesundays.com, 2018

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι 9 Μαρτίου με κόστος 160 ευρώ (+4,99 ευρώ fee) και φροντίστε αν συμμετάσχετε στην πεζοπορία να έχετε μαζί σας πεζοπορικά μποτάκια, μπατόν, πεζοπορικές γκέτες, αδιάβροχο, σακίδιο πλάτης με τα βασικά, νερό, σκουφί, γάντια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, έξτρα ρούχα και παπούτσια (βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες).

Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει διαμονή 2 βράδια με πρωινό σε δίκλινο/τρίκλινο σε υπέροχο, άνετο ξενοδοχείο 3* στην Άνω Χώρα στην Ορεινή Ναυπακτία, μεταφορά από/προς Αθήνα με σύγχρονο πούλμαν και συμμετοχή στις δραστηριότητες. Δεν περιλαμβάνει εξοπλισμό, γεύματα εκτός πρωινών, ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό, εισόδους σε μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους και ό,τι δεν αναφέρεται ρητά ότι περιλαμβάνεται.

Info
Active Sundays
23-25/3