Πότε είναι καλύτερα να κλείσετε τα επόμενα ταξίδια σας;

taksidi-balitsa
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Τώρα που ο καιρός είναι καλός, τα σχέδια για ταξίδια πληθαίνουν. Προετοιμαστείτε σωστά για τα ταξίδια που ακολουθούν, για να ξοδέψετε όσο το δυνατόν λιγότερα.

Η άνοιξη είναι εδώ, σειρά έχει το καλοκαίρι κι αν ετοιμάζεστε για ταξίδια, πρέπει να οργανωθείτε. Δείτε ποιοι βασικοί κανόνες θα σας βοηθήσουν να ξοδέψετε λιγότερα στα αεροπορικά σας.

Κλείστε εισιτήρια 2-3 εβδομάδες νωρίτερα για εγχώρια ταξίδια. Σύμφωνα με την skyscanner, ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος και ο Αύγουστος είναι οι μήνες που θα βρείτε τα φθηνότερα εισιτήρια. Γενικότερα, όμως, όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά, με τους 3,5 μήνες να είναι η ιδανική απόσταση από το ταξίδι σας για να κλείσετε εισιτήρια. Για διεθνή ταξίδια, αν είναι δυνατόν κλείστε ακόμη και 5-6 μήνες νωρίτερα.

Οι Τρίτες είναι οι καλύτερες ημέρες για να κλείσετε πτήσεις εσωτερικού και οι Τετάρτες για πτήσεις εξωτερικού. Στις 5 π.μ. θα βρείτε τις καλύτερες ευκαιρίες, ενώ καλό θα είναι να αποφύγετε τις ώρες 8 με 11 το βράδυ. Τις Τρίτες στις 3 το μεσημέρι είναι και η ακριβής ώρα που μπορεί να βρείτε την καλύτερη προσφορά.

Αν δεν σας πιέζει ο χρόνος, το να περιμένετε μέχρι τελευταία στιγμή είναι μια επίσης καλή στιγμή να κλείσετε εισιτήρια, καθώς τότε οι αεροπορικές βγάζουν επίσης προσφορές.

Οι καλύτερες μέρες για να «πετάξετε» είναι η Τρίτη, η Τετάρτη και το Σάββατο, καθώς τότε είναι οι πιο φθηνές πτήσεις εσωτερικού. Οι καθημερινές γενικότερα είναι καλές για διεθνείς πτήσεις και καλό είναι να αποφύγετε τις Παρασκευές και τις Κυριακές που είναι οι πιο ακριβές ημέρες.