Ποιες χώρες έχουν τον υψηλότερο δείκτη δολοφονιών;

poleis-bia-fotia
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Σίγουρα ένας όχι και τόσο ελκυστικό δείκτης για να προγραμματίσετε το επόμενό σας ταξίδι…

Ίσως μια από τις πιο μακάβριες λίστες, που αξίζει όμως να γνωρίζουμε, ειδικά αν σχεδιάζουμε ταξίδι σε κάποια από τις παρακάτω χώρες, προκειμένου να ενημερωθούμε και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να αποφύγουμε επικίνδυνες περιοχές και να παραμείνουμε ασφαλείς.

Τρινιτνάντ και Τομπάγκο
Η νησιωτική αυτή χώρα στη Νότια Καραϊβική δυστυχώς σχετίζεται πολύ με το έγκλημα απέναντι σε τουρίστες, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή αν βρεθείτε προς τα εκεί. Καλό θα είναι να επισκεφτείτε τη χώρα μόνο στο πλαίσιο ενός γκρουπ, καθώς τα περισσότερα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων και των φόνων, γίνονται σε έρημες περιοχές. Ο μέσος όρος δολοφονιών είναι 30,88 ανά 100 χιλιάδες ανθρώπους.

Γουατεμάλα
Λόγω των υψηλών δεικτών δραστηριότητας συμμοριών, διακίνησης ναρκωτικών και βίας με όπλα, η Γουατεμαλα δεν γίνεται να μην βρεθεί στις 10 πιο επικίνδυνες χώρες. Οι δολοφονίες φτάνουν τις 31,21 τον χρόνο.

Άγιος Χριστόφορος και Νέβις
Πρόκειται για μια νησιωτική χώρα στις δυτικές Ινδίες και για την μικρότερη χώρα στο Δυτικό Ημισφαίριο που δύσκολα θα επιλέξει κάποιος για ταξίδι. Παρ’ όλ’ αυτά έχει υψηλό δείκττη δολοφονιών που φτάνει το 33.55.

Νότια Αφρική
Η χώρα αυτή φτάνει τις 34,21 δολοφονίες ανά 100 χιλιάδες κατοίκους και ο κύριος λόγος αυτού είναι η φτώχεια και η πείνα του πληθυσμού. Πολλοί τουρίστες εκεί έχουν αναφέρει ότι έχουν πέσει θύματα ληστείας, ενώ έχουν υπάρξει και δολοφονίες.

Μπελίζ
Η ανεξάρτητη αυτή χώρα της Κεντρικής Αμερικής αποτελεί δημοφιλή προορισμό διακοπών, αλλά δυστυχώς ο δείκτης δολοφονιών φτάνει τους 34,4 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Οι μεγαλύτερες απειλές, μάλιστα, είναι οι συμμορίες και οι επιδρομές σε σπίτια.

Λεσότο
Η περίκλειστη αυτή αφρικανική χώρα στη Νότια Αφρική φτάνει τις 38 δολοφονίες ανά 100 χιλιάδες ανθρώπους, με τον μεγαλύτερο κίνδυνο να βρίσκεται στις αστικές περιοχές και τους τουρίστες να είναι συχνά τα θύματα.

Τζαμάικα
Η χώρα της reggae και του Bob Marley δυστυχώς είναι η 4η στη λίστα χώρα με τους περισσότερους φόνους, μετρώντας κατά μέρο όρο 43,21 δολοφονίες ανά 100 χιλιάδες άτομα. Για χρόνια ο δείκτης παρέμεινε σταθερός αν και κάποτε είχε φτάσει τις 58 δολοφονίες ανά 100 χιλιάδες. Παρ’ όλο που πλέον έχει πέσει, παραμένει υψηλός.

Βενεζουέλα
Αν ενημερώνεστε για την επικαιρότητα και τα νέα στον κόσμο, τότε θα γνωρίζετε την κρίση που υπάρχει στη Βενεζουελα. Η χώρα είναι τόσο φτωχή που τα λεφτά δεν έχουν αξία και οι δολοφονίες φτάνουν τις 57,15. Το Καράκας, που είναι η πρωτεύουσα, θεωρείται η πιο επικίνδυνη πόλη του κόσμου.

Ονδούρα
Μια χώρα της Κεντρικής Αμερικής ανάμεσα στο Ελ Σαλβαδόρ και τη Νικαράγουα, που κατέχει τη 2η θέση στις δολοφονίες ανάμεσα στις χώρες του κόσμου. Ο λόγος είναι ότι οι δολοφονίες φτάνουν τις 63,75 ανά 100 χιλιάδες ανθρώπους, αριθμός πολύ υψηλός.

Ελ Σαλβαδόρ
Το Ελ Σαλβαδόρ έχει τον υψηλότερο δείκτη δολοφονιών, φτάνοντας τις 108,64 ανά 100 χιλιάδες. Ένας σημαντικός λόγος είναι η βία από συμμορίες, που αποτελούν πρόβλημα από τον εμφύλιο που έληξε το 1992.