Αποδράσεις για κάθε γούστο για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

dimitsana

Η ορεινή Δημητσάνα με  τη θέα στην πεδιάδα της Μεγαλόπολης και του Ταΰγετου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Η αργία της 25ης Μαρτίου μας κάνει δώρο φέτος ένα τριήμερο που σίγουρα δεν πρέπει να αφήσουμε ανεκμετάλλευτο. Οι παρακάτω προορισμοί είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωση και βόλτες πριν επιστρέψουμε στη ρουτίνα της πόλης.

Δημητσάνα για ορεινές εξορμήσεις
Στην «κορυφή» της Αρκαδίας, η Δημητσάνα σε υψόμετρο 950 μέτρων, με το Λούσιο ποταμό να περνάει δυτικά της, τον παραδοσιακό της οικισμό, τα πετρόκτιστα αρχοντικά και τη θέα στην πεδιάδα της Μεγαλόπολης και του Ταΰγετου, υπόσχεται να σας συναρπάσει. Περάστε από το εντυπωσιακό φαράγγι του Λούσιου, μήκους 15 χιλιομέτρων και πλάτους περίπου 2 χιλιομέτρων, στις δύο πλευρές του οποίου βρίσκονται δύο ιστορικές μονές, η Μονή Φιλοσόφου και η Μονή Προδρόμου, για να ζήσετε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Κι αν είστε ακόμη πιο προχωρημένοι, δοκιμάστε πεζοπορία, κανόε-καγιάκ και ράφτινγκ στο Λούσιο και επιστρέψτε στην Αθήνα έχοντας πρώτα πάρει τη δόση σας από οξυγόνο και αδρεναλίνη.

Το Παλιό Λιμάνι των Σπετσών

Σπέτσες με άρωμα νησιού
Αν έχετε κάτι σε νησί στο μυαλό σας, οι Σπέτσες είναι ιδανικές, πριν αρχίσει να καταφτάνει ο κόσμος του καλοκαιριού. Το κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού θα σας βάλει σε καλοκαιρινό κλίμα, χωρίς να σας κουράσει αφού όλα βρίσκονται σε αποστάσεις που μπορείτε να περπατήσετε. Μπορείτε να φτάσετε εκεί, εκτός από το δελφίνι, και οδικώς μέχρι την Κόστα, κοντά στο Πόρτο Χέλι και να περάσετε απέναντι με καραβάκι. Προτού ξεκινήσετε τις βόλτες σας στο νησί, καθίστε στο πιο διάσημο καφέ-τυροπιτάδικο-ζαχαροπλαστείο των Σπετσών στη Ντάπια, τον Ρούσσο, για να απολαύσετε καφέ, βάφλα, πίτες και άλλες λιχουδιές και όταν πάρετε δυνάμεις, επισκεφτείτε το σπίτι της Μπουμπουλίνας, το Μουσείο των Σπετσών, κάντε μια βόλτα με την άμαξα και περπατήστε ως το Παλιό Λιμάνι, όπου εκεί τα καλοκαίρια βρίσκεται συγκεντρωμένη η βραδινή ζωή του νησιού.

Η όμορφη Αρεόπολη

Μάνη για ιστορικές περιπλανήσεις
Η ιστορική αυτή περιοχή της Πελοποννήσου με τα διάφορα χωριά της, ενδείκνυται για ένα τριήμερο γεμάτο περιπλανήσεις που θα σας χαρίσουν πλούσιες ανοιξιάτικες εικόνες. Περάστε σίγουρα μια βόλτα από το Οίτυλο, που αν και θα σας βγάλει από το δρόμο σας, αξίζει να δείτε από κοντά την αγνότητα και την ανοιξιάτικη ηρεμία που το περιβάλλει. Περάστε μια βόλτα και από το απόκρημνο Λιμένι που αποτελεί έναν από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής, αλλά και από την Αρεόπολη που θα σας αφήσει έκθαμβους με τις ολάνθιστες αυλές της, τους πετρόχτιστους πύργους και τα πανέμορφα γραφικά σοκάκια της. Η Βάθεια, στην κορυφή του λόφου, πλημμυρισμένη από διώροφους και τριώροφους επιβλητικούς μανιάτικους πύργους, πολλοί εκ των οποίων έχουν μετατραπεί σε παραδοσιακούς ξενώνες, θα σας εντυπωσιάσει με το πώς αντιστέκεται στο πέρασμα του χρόνου, παρ’ όλο που είναι εγκαταλελειμμένη.

Η πανέμορφη λίμνη Πλαστήρα

Λίμνη Πλαστήρα για ανοιξιάτικες εικόνες
Αν μη τι άλλο, η λίμνη Πλαστήρα είναι ένα τοπίο γεμάτο φύση, λουλούδια, πράσινο που σιγά-σιγά παίρνει τις αποχρώσεις της Άνοιξης και αξίζει να το γνωρίσετε αυτή την εποχή, ταξιδεύοντας 300 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Στις διαδρομές γύρω από τη λίμνη θα βρείτε πράσινο που μοιάζει σαν να βρίσκεστε εκτός Ελλάδας, ενώ η θέα της λίμνης από κάθε σημείο είναι κάτι που δίνει στο μέρος έξτρα πόντους. Βολτάρετε στα χωριά της περιοχής που είναι αρκετά, με το γραφικό Νεοχώρι, την Κερασιά, τα Καλύβια, το Κρυονέρι και τα υπόλοιπα να επιβάλλεται να αποτελέσουν μέρος της απόδρασής σας. Δείτε το περίφημο Φράγμα Ταυρωπού, κάντε το γύρο της λίμνης για να απολαύσετε το τοπίο όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι πιο δραστήριοι δοκιμάστε ποδήλατο βουνού, ιππασία, ορειβασία και άλλες δραστηριότητες, που προσφέρονται σε όσους θέλουν να πάρουν πραγματικά μια ανάσα αναζωογόνησης.