Πάμε για πεζοπορία στον Ταΰγετο;

taigetos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Σειρά στο πεζοπορικό… μενού των Active Sundays έχει μια απολαυστική πεζοπορία σε μέρος του επιβλητικού «αρσενικού», του Ταϋγέτου.

Πάνω από το χωριό Παρόρι βρίσκεται ένα μικρό εντυπωσιακό φαράγγι που διασχίζει κανείς μέσα από το παλιό λιθόστρωτο μονοπάτι, σε μια διαδρομή όμορφη, εύκολη, με πυκνή βλάστηση σε πολλά σημεία, κατάσπαρτη με αγριολούλουδα και με εκπληκτική θέα προς τη Λακωνία. Εκεί ετοιμάζουν απόδραση-πεζοπορία οι Active Sundays την Κυριακή 7/4.

Η πορεία θα προχωρήσει προς τις εντυπωσιακές πλαγιές και τις άγριες χαράδρες του φαραγγιού, σε μια μαγευτική πεζοπορική διαδρομή που περνάει από λαξευμένα βράχια και πυκνό δάσος.

Εκτός από τα εντυπωσιακά περάσματα και σχηματισμούς βράχων στο Φαράγγι της Λαγκαδιώτισσας, θα περάσετε επίσης από το σπηλαιομονάστηρο της Παναγιάς Λαγκαδιώτισσας, απ΄όπου έχει πάρει και το όνομα του. Πρόκειται για ένα ξωκλήσι του 12ου αιώνα, σκαλισμένο και χωμένο στα βράχια που λειτουργείται μέχρι σήμερα. Εδώ λειτουργήθηκε, σύμφωνα με την παράδοση, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος όταν ξεκίνησε για το ιστορικό ταξίδι του προς την Κωνσταντινούπολη στις αρχές του 1449. Η διαδρομή θα συνεχιστεί στον απόηχο των τρεχούμενων νερών που είναι άφθονα στην περιοχή.

Η συγκεκριμένη πεζοπορική διαδρομή είναι κατάλληλη και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση με την προϋπόθεση ότι έχουν τον απαραίτητο ελάχιστο εξοπλισμό, δηλαδή πεζοπορικά μποτάκια, αδιάβροχο, σακίδιο πλάτης με τα βασικά, νερό, σκουφί, γάντια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, buff, αντηλιακό, έξτρα ρούχα και παπούτσια.

Το κόστος της εκδρομής είναι 25 ευρώ (+1,62 fee) και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι 31 Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, προϋποθέσεις συμμετοχής σε φυσική κατάσταση και ελάχιστο βασικό εξοπλισμό, συμμετοχή αρχαρίων και όρους συμμετοχής κάντε κλικ εδώ.