Το καλοκαίρι του 2019 φέρνει το Σικάγο πιο κοντά στην Αθήνα

sikago-ipa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Η American Airlines ξεκινά απευθείας αεροπορική σύνδεση το φετινό καλοκαίρι, ενώνοντας τις δυο πόλεις και ενισχύοντας τον τουρισμό τους.

Αθήνα-Σικάγο θα γίνει… ένα τσιγάρο δρόμος από το φετινό καλοκαίρι, καθώς χάρη στην American Airlines πρόκειται να ξεκινήσει νέα καθημερινή απευθείας σύνδεση των δυο πόλεων, όπως ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε η εταιρία στην Αθήνα στις 6/3, παρουσία εκπροσώπων της βιομηχανίας τουρισμού της Ελλάδας, του εμπορικού τμήματος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA.

Η κίνηση αυτή είναι σημαντική όχι μόνο για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα και από Ελλάδα προς ΗΠΑ, αλλά και γιατί αποτελεί ένα σημαντικό δείγμα αναγνώρισης της δυναμικής του ελληνικού τουρισμού.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, άλλωστε, το 2018 ο τουρισμός από τις ΗΠΑ προς τη χώρα μας αυξήθηκε κατά 26,9%, με αντίστοιχη αύξηση στις εισπράξεις στα 28,1% που μεταφράστηκε σε 1,043 δισ. ευρώ.

Η FedHATTA, πάντως, έχει στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών και μάλιστα συζητά με το εμπορικό τμήμα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα για την προώθηση των Ηνωμένων Πολιτειών στους Έλληνες ταξιδιώτες.