Η ανοιξιάτικη Σαντορίνη όπως την κατέγραψε ο φωτογράφος Τάσος Τσουκαλάς

santorini-tasos-tsoukalas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Μακριά από τις ορδές κόσμου, τους αμέτρητους ταξιδευτές από κάθε γωνιά της γης, τις κρουαζιέρες που καταφτάνουν με χιλιάδες ανυπόμονους τουρίστες καθημερινά στο νησί και τα... party animals του καλοκαιριού, η Σαντορίνη αυτή την εποχή είναι αυτό που πρέπει να είναι: ένα πανέμορφο, προσεγμένο κυκλαδίτικο νησί, με αγνή, παραμυθένια γοητεία που κάνει την επιστροφή στον πόλη να φαίνεται βασανιστική.

Η Σαντορίνη είναι ένα νησί που μπαίνει στα πλάνα των περισσότερων δειλά-δειλά τον Ιούνιο, για να φτάσει στην κορύφωσή της τον Αύγουστο, κατακτώντας μάλιστα μια θέση στη λίστα με τα μέρη του κόσμου που δεν αντέχουν άλλους τουρίστες (το 2017 καταγράφηκαν 5,5 εκατομμύρια επισκεπτών). Ο φωτογράφος Τάσος Τσουκαλάς επέλεξε να την επισκεφτεί μια εποχή που η ομορφιά της δεν κρύβεται πίσω από πλήθη τουριστών από όλο τον κόσμο και να την καταγράψει όπως ακριβώς είναι: κατάλευκη, περιποιημένη και ήρεμη.

Με μερικά μόνο γκρουπ Κινέζων να τριγυρνούν στο νησί τέτοια εποχή, η Σαντορίνη παίρνει σιγά-σιγά φόρα για να μπει δυναμικά στο καλοκαίρι. Φέτος έζησε αρκετές βροχές, φαινόμενο όχι και τόσο συνηθισμένο για το νησί, και πλέον βλέπει την καλντέρα της να πρασινίζει, μοιάζοντας σαν να φοράει τα καλά της για να υποδεχτεί τον κόσμο που από εδώ και πέρα θα αρχίσει σταδιακά να αυξάνεται.

Ας τη γνωρίσουμε στην άμεμπτη και παρθένα εκδοχή της, με εικόνες από το μονοπάτι που συνδέει τα Φηρά με την Οία, αλλά και από άλλα μέρη του νησιού, μια ανοιξιάτικη μέρα που ο ήλιος της κράτησε καλή παρέα.

dav

Λίγα λόγια για τον Τάσο Τσουκαλά
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978.

Η ενασχόληση του με την φωτογραφία ξεκίνησε τελείως ερασιτεχνικά, με διάφορες κόμπακτ οικογενειακές φωτογραφικές με φιλμ, συντροφεύοντάς τον στις εφηβικές του διακοπές.

Tο 2003 παρακολουθεί τα διετή σεμινάρια φωτογραφίας του Δήμου Ζωγράφου (1 χρόνο πρακτική σκοτεινού θαλάμου) με δασκάλους τον Νίκο Ανδρικόπουλο και τον Νίκο Δημολίτσα.

Έχει λάβει μέρος σε 5 ομαδικές εκθέσεις (Ash in Art 2004, Ομαδική Αποφοίτων Ζωγράφου -Βίλα Βουγά- 2007, Basement Art Gallery 2007, Vault Theatre/30 χρόνια Ζωγράφου 2012, Gallery Art Zone 2018).

Περισσότερες φωτογραφίες του Τάσου Τσουκαλά, μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω link.

https://www.tasostsoukalas.com

https://500px.com/ttsoukalas1978

https://www.instagram.com/tasos_tsoukalas_photos_/

https://www.facebook.com/tsoukalasphotos/?hc_ref=ARQ0xYhIZvZBV24HSwmx7-EM8If024jf4y9yIZT8dQLn3MoBznU4vrj-DyaIr_hxh1E

https://www.flickr.com/gp/61206119@N05/9awM7a

https://gurushots.com/anastasios.tsoukalas?tc=96d53818799bcd8ffe95425aee6721bb&fbclid=IwAR2i6PspQwgTZsQS3jTkfhoROcNrPg1XYQKvuS1G405S2-jGAxZyepSl2C4

Επιμέλεια: ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ