Πώς είναι μια φωτοβόλτα στον Εθνικό Κήπο;

canon-bolta
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ένα πρωινό Παρασκευής μας βρήκε στο πιο φυσικό περιβάλλον του κέντρου της Αθήνας, στον Εθνικό Κήπο, με την Canon PowerShot SX70 HS και τον εξαίρετο φωτογράφο άγριας φύσης, Χρήστο Βλάχο, να φωτογραφίζουμε πουλιά, αντί να... παλεύουμε με πληκτρολόγια.

«Έχετε φωτογραφήσει ποτέ άγρια φύση;» ήταν η πρώτη ερώτηση που μας έκανε ο φωτογράφος Χρήστος Βλάχος, ο οποίος εξειδικεύεται και αγαπά τη φωτογράφηση πτηνών και άγριας φύσης. «Δεν έχουμε και πολλές ευκαιρίες να βρεθούμε στην άγρια φύση» ήταν η απάντησή μας. Κι όμως. Η φωτοβόλτα που οργάνωσε η Canon με τον ταλαντούχο αυτό φωτογράφο ήρθε να μας αποδείξει ότι η φύση υπάρχει γύρω μας, ακόμη και στο πολύβουο κέντρο, αρκεί να είμαστε ανοιχτοί να την ανακαλύψουμε, με τον Εθνικό Κήπο να προσφέρει ευκαιρίες φωτογράφησης που ενδεχομένως δεν είχαμε ποτέ σκεφτεί. Και κάπως έτσι ξεκινήσαμε τη φωτοβόλτα μας στον Εθνικό Κήπο με τις 6 λίμνες του, την ποικιλία των φυτών και πτηνών του, καθώς και με τα σημεία σήματα κατατεθέν του κήπου– όπως το ηλιακό ρολόι πάνω στο παρτέρι με τα λουλούδια- με οδηγό τον Χρήστο Βλάχο και συνοδοιπόρο την Canon PowerShot SX70 HS με τον φακό super-telephoto 65x zoom και την δυνατότητα για λήψη βίντεο 4K.

Ο Χρήστος Βλάχος ειδικεύεται στη φωτογραφία πτηνών και μέχρι σήμερα έχει  φωτογραφίσει τα 406 από τα 455 είδη που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας, με την ελληνική έκδοση του National Geographic να έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα και φωτογραφίες του για τα ελληνικά είδη πτηνών, ενώ η δουλειά του έχει φιλοξενηθεί και σε πολλές ελληνικές περιοδικές εκδόσεις. Στόχος του είναι να φωτογραφήσει τα υπόλοιπα 49 είδη πτηνών που δεν έχει ακόμα φωτογραφίσει και να δημοσιεύσει ένα βιβλίο που να περιλαμβάνει όλα τα πτηνά της Ελλάδας. Γι’ αυτό και άλλωστε επόμενη στάση του ήταν το Ισραήλ, όπου θα έβρισκε κάποια από τα είδη που αναζητά.

Όπως καταλαβαίνετε δεν υπήρχε καλύτερος άνθρωπος να μας καθοδηγήσει σε μια βόλτα με στόχο να αποτυπώσουμε διάφορα είδη πουλιών, όπως κοτσύφια, παπαγαλάκια, καρακάξες, κίσσες, σπουργίτια, περιστέρια να πετούν, να ξεκουράζονται, να χτίζουν φωλιές, να φλερτάρουν στο φυσικό τους περιβάλλον, λίγο πιο πέρα από την κίνηση και το καυσαέριο του Συντάγματος, με το απίστευτο zoom της Canon.

Η βόλτα μας, λοιπόν, εκείνο το πρωινό, πήγε κάπως έτσι…

Info
https://www.facebook.com/wildlifecv
https://www.canon-europe.com/cameras/powershot-sx70-hs/

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ