Ταξίδι στις πιο παράξενες πόλεις και χωριά του κόσμου

rennes-le-château-gallia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΜΑΙΟΥ 2019

Ο πλανήτης μας είναι γεμάτος με ιδιαίτερα μέρη και υπέροχες τοποθεσίες. Ανάμεσά τους υπάρχουν κάποιες πολύ ξεχωριστές πόλεις και χωριά, που διαφέρουν πολύ από τα καθιερωμένα και ξεφεύγουν από την κανονικότητα. Ελάτε μαζί μας να τα γνωρίσουμε.

Rennes-le-Château, Γαλλία
Αυτό το μικρό, πανέμορφο γαλλικό χωριό στην κορυφή του λόφου φαίνεται να είναι διάσημο για διάφορα μυστήρια και παράξενα πράγματα, όπως μυθικούς θησαυρούς, ανεξιχνίαστους φόνους και μυστικά που έχουν τις ρίζες τους στη χριστιανοσύνη. Οι fans του συγγραφέα Dan Brown ίσως αναγνωρίσουν την ονομασία του ως μια από τις κύριες πηγές έμπνευσης για το πασίγνωστο μυθιστόρημά του «Κώδικας Da Vinci».

www.wikipedia.org
Supilinn Εσθονία
Όσοι αγαπούν την απλότητα, τη μοναχικότητα και τα… λαχανικά, τότε σίγουρα θα αγαπήσουν και το ιδιαίτερο αυτό χωριό με το περίεργο όνομα στην Εσθονία. Πρώην φτωχογειτονιά, με τα περισσότερα σπίτια να έχουν έλλειψη σε βασικά κατασκευαστικά υλικά, το Supilinn είναι ένα χωριό που έχει κερδίσει το ψευδώνυμο «το χωριό της σούπας», ενώ οι δρόμοι του έχουν ονομασίες λαχανικών.

www.wikipedia.org
Nameless, Τενεσί
Το μέρος αυτό έχει ονομαστεί Nameless (=χωρίς όνομα) και είναι μια κοινότητα στην κομητεία Jackson του Τενεσί που δεν έχει ενσωματωθεί στο σύνολο. Λόγω του ασυνήθιστου ονόματός του, μάλιστα, το Nameless αναφέρεται στο τραγούδι του Elvis Costello “My dark life”, μαζί με άλλα δυο μέρη με περίεργες ονομασίες: το Ugly (=άσχημο) στο Τέξας και το Peculiar (=παράξενο) στο Μιζούρι.

Nimbin, New South Wales, Αυσταλία
Βρίσκεται στην περιοχή «Ουράνιο Τόξο» του New South Wales στην Αυστραλία και είναι ό,τι πρέπει για αντισυμβατικούς, χίπηδες, φοιτητές, ανοιχτόμυαλους, περιθωριακούς και… party animals. Δημιουργήθηκε στα ‘70s χτίζοντας μια αντικουλτούρα και χαρακτηρίζεται από τα media ως κοινωνικό πείραμα, ενώ από τους πιο συντηρητικούς έχει κερδίσει τον τίτλο της πρωτεύουσας των ναρκωτικών της Αυστραλίας. Για τους περισσότερους, όμως, είναι απλώς ένα νεανικό μέρος να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις, στο πλαίσιο μιας χίπικης κουλτούρας.

Longyearbye, Svalbard, Νορβηγία
Αυτό το παγωμένο, αλλά πανέμορφο μέρος στο νησί του Svalbard έχει πολλές ιδιαιτερότητες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Τα σπίτια, για παράδειγμα, χτίζονται σε δοκάρια, ώστε να μην πλημμυρίσει τα σπίτια το χιόνι που θα λιώσει το καλοκαίρι, ενώ τον χειμώνα ο ήλιος δύει για 4 συνεχόμενους μήνες, όπου επικρατεί το σκοτάδι. Κάτι άλλο που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι είναι παράνομο να πεθάνεις και να θαφτείς στο χωριό αυτό, καθώς οι παγωμένες θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν τη σωστή αποσύνθεση του πτώματος.

Gibsonton, Φλόριντα
Ίσως μια από τις πιο διασκεδαστικές πόλεις της λίστας, το Gibsonton της Φλόριντα αποτελεί μέρος… χαλάρωσης και συνταξιοδότητσης για όσους εργάζονταν στη βιομηχανία τσίρκου. Φημίζεται για τα ιδιαίτερα μουσεία του και τον τρόπο ζωής που θυμίζει πολύ καρναβάλι και τσίρκο και σίγουρα αποτελεί αξιοθέατο για κάθε επισκέπτη.

Thames Town, Κίνα
Μπορεί να θυμίζει μια κλασική αγγλική πόλη, αλλά στην πραγματικότητα το γραφικό αυτό μέρος βρίσκεται στη μέση της Σαγκάης, στην Κίνα. Έχει παραδοσιακή, αγγλική αρχιτεκτονική, κουζίνα, ακόμη και τους κλασικούς κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους που όλοι έχουμε συνδυάσει με το Λονδίνο. Ουσιαστικά είναι μια δόση Αγγλίας στην άκρη της Ασίας.

Roswell, New Mexico
Μετά το συμβάν που συνέβη το 1947 με το υψίστης μυστικότητας ερευνητικό μπαλόνι το οποίο συνετρίβη και θεωρείται ότι τα συντρίμμια ανήκαν σε εξωγήινο σκάφος που κατέπεσε στη περιοχή, το Roswell ονομάζεται και πόλη των UFO. Οι κάτοικοι, μάλιστα, ανέφεραν για χρόνια ότι έβλεπαν διάφορα περίεργα ιπτάμενα αντικείμενα στον ουρανό, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς περί τίνος πρόκειται και είναι όντως αληθινές οι μαρτυρίες.

wikipedia.org
Monowi, Νεμπράσκα
Στο χωριό αυτό της Νεμπράσκα των ΗΠΑ μένει μόνο… ένας άνθρωπος. Η ηλικιωμένη κυρία Eslie Eiler πληρώνει φόρους για… τον εαυτό της και ταυτόχρονα είναι ο δήμαρχος, ο ταμίας, ο βιβλιοθηκάριος, ο bartender και ουσιαστικά «τρέχει» όλο το χωριό μόνης της. Το Monowi βρίσκεται στα 6,5 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Νότιας Ντακότα στη Νεμπράσκα, ενώ η 84χρονη διατηρεί ταβέρνα με πινακίδα που αναγράφει: «Καλώς ήρθατε στην παγκοσμίου φήμης ταβέρνα του Monowi, με την πιο κρύα μπίρα της πόλης!». Εκτός, λοιπόν, από το να πίνει κρύα μπίρα και να διαχειρίζεται την ταβέρνα, η Eslie κρεμά κάθε χρόνο ταμπέλα στη μοναδική επιχείρηση του χωριού για τις εκλογές κι έπειτα ψηφίζει τον εαυτό της. Και φυσικά εκλέγεται.

www.wikipedia.org
Colma, Καλιφόρνια
Η Colma συχνά αναφέρεται ως η «πόλη των νεκρών», λόγω των πολλών νεκροταφείων της, ανάμεσα στα οποία υπάρχει και κινέζικο, εβραϊκό, ακόμη και ζώων. Ο αριθμός των νεκρών σε αυτή την πόλη ξεπερνά τους ζωντανούς, με τους πεθαμένους να ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο. Αυτό χάρισε στην Colma την ονομασία «Η πόλη των Σιωπηλών» ενώ κυκλοφορεί και ένα χιουμοριστικό μότο που λέει ότι «είναι υπέροχο να είσαι ζωντανός στην Colma».