Διαμονή με θέα σε λίμνη: τέσσερις προτάσεις που θα σας μαγέψουν

hydrama-ksenodoxeio
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Μέχρι να έρθει η ώρα για θέα θάλασσα, πάμε εκδρομή σε λίμνες και βρίσκουμε καταφύγιο σε πέντε μέρη με πανέμορφη θέα σε ένα άλλο υδάτινο στοιχείο: τις λίμνες.

Hydrama Hotel, λίμνη Αγίας Βαρβάρας, Δράμα, από 125 τη βραδιά
Σε μια παλιά καπναποθήκη στη Δράμα απέναντι από τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, το Hydrama Grand Hotel έχει δημιουργήσει έναν πανέμορφο χώρο διαμονής, με θέα το σήμα κατατεθέν της Δράμας, το Πάρκο Αγίας Βαρβάρας και της ομώνυμης λίμνης, στις όχθες της οποίας δεσπόζει το ξενοδοχείο. Εκτός από την εντυπωσιακή αυτή λίμνη, όμως, στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας υπάρχουν ποταμάκια γεμάτα με ψάρια, χαλαρωτικοί καταρράκτες, αρκετές λιμνούλες με πάπιες, χήνες και κύκνους, όμορφα ξύλινα γεφυράκια και μονοπάτια για τους επισκέπτες, τα οποία κάνουν το πάρκο ένα μοναδικό χώρο αναψυχής για μικρούς και μεγάλους. Όλη αυτή την έκταση μπορείτε να βλέπετε από το δωμάτιό σας κι αν είστε πιο δραστήριοι, στη γύρω περιοχή σας περιμένουν διάφορες δραστηριότητες, όπως ποδηλασία και πεζοπορία, με το ξενοδοχείο να σας παράσχει υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων.

Ξενώνας Ίριδα, Λίμνη Πλαστήρα, από 50 ευρώ/ημέρα με πρωινό
Βρίσκεται στο χωριό Μπελοκομίτι, περίπου 2 χιλιόμετρα από το Νεοχώρι και προσφέρει διαμονή με τζάκι και πανοραμική θέα στην πανέμορφη λίμνη Πλαστήρα που έχει τη δική της χαρακτηριστική ομορφιά κάθε εποχή. Απολαύστε το παραδοσιακό σας πρωινό με σπιτικές μαρμελάδες, πίτες και κέικ δίπλα στο τζάκι και χαλαρώστε βλέποντας τη φύση να πρασινίζει και την ηρεμία της λίμνης. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν επιπλωμένο μπαλκόνι για να απολαμβάνετε τη θέα κάθε στιγμή σε μια από τις πιο θετικά αξιολογημένες τοποθεσίες στο χωριό, σύμφωνα με το Booking.com.

Ξενώνας Το Φράγμα, Λίμνη Κερκίνη από 40 ευρώ/ημέρα
Στο χωριό Λιθότοπος των Σερρών, σε απόσταση 300 μέτρων από τη λίμνη Κερκίνη, ο ξενώνας Το Φράγμα προσφέρει κλιματιζόμενες μονάδες με θέα στη λίμνη και το βουνό, για χαλαρωτικές διακοπές μέσα στη φύση. Είναι παραδοσιακά χτισμένο, διαθέτει δωμάτια και διαμερίσματα, όπως και μπαλκόνια με επίπλωση για να καθίσετε και να χαλαρώσετε στη θέα της λίμνης που αποτελεί προστατευμένο υδροβιότοπο και τοπίο σπάνιας ομορφιάς. Στο εστιατόριο του ξενώνα μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακές γεύσεις στο μεσημεριανό ή το δείπνο κι αν θέλετε να κάνετε βόλτες, οι Σέρρες απέχουν 34 χιλιόμετρα, το χωριό Κερκίνη 19, ενώ οι ιαματικές πηγές του Σιδηρόκαστρου βρίσκονται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων.

Alpina Suites, Λίμνη Καστοριάς, από 40 ευρώ/βραδιά

Ο ξενώνας αυτός βρίσκεται στην Κορησό της Καστοριάς, μια ιστορική κωμόπολη της Δυτικής Μακεδονίας, 15 χιλιόμετρα από την Καστοριά και 48 χιλιόμετρα από το Νυμφαίο, για να συνεχίσετε τις εξορμήσεις σας. Διαθέτει μεγάλα, ζεστά και καθαρά δωμάτια με θέα στη λίμνη, στο βουνό, στον κήπο και στην πόλη, ενώ το ευγενικό προσωπικό του είναι πανέτοιμο να σας εξυπηρετήσει και να σας διαφωτίσει για την περιοχή. Το σίγουρο είναι πάντως ότι η λίμνη της Καστοριάς (λιγότερο γνωστή ως λίμνη Ορεστιάδα) θα σας γοητεύσει, καθώς αποτελεί στολίδι της ευρύτερης περιοχής, έχει κηρυχθεί Μνημείο Φυσικού Κάλλους από το Υπουργείο Πολιτισμού και είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000.