Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου

helix-sigkapouri

Η Σιγκαπούρη μια από τις τρεις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου

ΤΡΙΤΗ, 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Για πρώτη φορά μοιράζονται την πρώτη θέση τρεις πόλεις, που μάλλον δεν είναι για την… τσέπη μας.

Κάποιες πόλεις είναι πιο ακριβές από άλλες και όσοι ταξιδεύουν συχνά, σίγουρα θα το έχουν διαπιστώσει. Πρόσφατα, νέα έρευνα του The Economist Intelligence Unit δημοσίευσε την κατάταξη με τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου βλέποντας για πρώτη φορά τρεις πόλεις να μοιράζονται την πρώτη θέση: τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και το Παρίσι.

Το ετήσιο αυτό report βαθμολογεί 133 πόλεις με βάση διετή έρευνα και συγκεντρώνει περισσότερες από 400 τιμές σε περισσότερα από 160 προϊόντα και υπηρεσίες –συμπεριλαμβανομένου του φαγητού, του ποτού, των ρούχων, του ενοικίου, της μετακίνησης, των λογαριασμών κ.ο.κ.- προκειμένου να καταλήξει σε ένα συνολικό κόστος ζωής.

Το Παρίσι θέλει... γεμάτες τσέπες

Ενδεικτικά να σας πούμε ότι ένα κιλό ψωμί στο Παρίσι κοστίζει περίπου 5 ευρώ, ένα επαγγελματικό κοστούμι στο Χονγκ Κονγκ εκτιμάται στα 1660 ευρώ και στη Σιγκαπούρη, η οποία έχει βρεθεί για 5 χρόνια στη σειρά στην κορυφή, ένα γυναικείο κούρεμα φτάνει τα 85 ευρώ –σε αντίθεση με την πιο οικονομική πόλη του κόσμου, το Καράκας, όπου το ίδιο κούρεμα κοστίζει 1,5 ευρώ.

Παρ’ όλο που στη λίστα κυριαρχούν ασιατικές και ευρωπαϊκές πόλεις, η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες «τρύπωσαν» στην δεκάδα, φέρνοντας και μια νότα Αμερικής στις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου.

Ποια είναι λοιπόν η πιο ακριβή δεκάδα;

1. Σιγκαπούρη
1. Παρίσι, Γαλλία,
1. Χονγκ Κονγκ
4. Ζυρίχη, Ελβετία,
5. Γενεύη, Ελβετία
6. Οσάκα, Ιαπωνία
7. Σεούλ, Νότια Κορέα
7. Κοπεγχάγη, Δανία
7. Νέα Υόρκη
10. Τελ Αβίβ, Ισραήλ
10. Λος Άντζελες, Καλιφόρνια