Οι δημοφιλέστεροι πασχαλινοί προορισμοί για τους Έλληνες

oi-dimofilesteroi-pasxalinoi-proorismoi-gia-tous-ellines

ΤΡΙΤΗ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Αθήνα, Σαντορίνη και Μύκονος, συμπεριλαμβάνονται στις δημοφιλέστερες επιλογές των Ελλήνων για το Πάσχα, ενώ ακριβότερος προορισμός για τις γιορτές είναι το Ναύπλιο και πιο οικονομικός, η Ρόδος.

Οι άγιες μέρες του Πάσχα πλησιάζουν και οι υψηλές θερμοκρασίες επιτρέπουν μίνι αποδράσεις. Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr ερεύνησε και παρουσιάζει τους δημοφιλέστερους προορισμούς για φέτος το Πάσχα.

Πού επιλέγουν να πάνε οι Έλληνες και ποιες οι μέσες ξενοδοχειακές τιμές διανυκτέρευσης; Αθήνα, Μύκονος, Χανιά και Σαντορίνη, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των κορυφαίων αποδράσεων.

Τοπ Πασχαλινοί προορισμοί

Αθήνα 79 €

Φηρά 104 €

Χανιά 58 €

Μύκονος 86 €

Ημεροβίγλι 183 €

Οία 184 €

Θεσσαλονίκη 71 €

Ναύπλιο 213 €

Ρόδος 60 €

Ρέθυμνο 78 €

Πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων για το Πάσχα έρχεται η πρωτεύουσα, με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 79 ευρώ, μια τιμή σχετικά χαμηλή για την εποχή. Οι κοντινές στην πρωτεύουσα παραλίες φαίνεται ότι θα συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο ποσοστό των ταξιδιωτών.

Στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων, τα Φήρα της ρομαντικής Σαντορίνης. Όσοι τα επισκεφτούν θα πρέπει να βάλουν λίγο πιο… βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς η μέση τιμή διανυκτέρευσης είναι στα 104 ευρώ. Η Σαντορίνη έχει την τιμητική της και αυτό το Πάσχα καθώς και το Ημεροβίγλι (στην πέμπτη θέση) και η Οία (στην έκτη θέση), βρίσκονται μέσα στη λίστα των ελληνικών προτιμήσεων. Το Ημεροβίγλι ωστόσο και η Οία, παρουσιάζουν μεγάλη διαφορά στη μέση τιμή διανυκτέρευσης σε σχέση με τα Φήρα, καθώς αγγίζουν τα 183 και τα 184 ευρώ αντίστοιχα.

Ο πιο ακριβός πασχαλινός προορισμός ωστόσο είναι το Ναύπλιο με μέση τιμή δίκλινου δωματίου στα 213 ευρώ, ενώ ο πιο φτηνός προορισμός είναι το νησί των Ιπποτών, η Ρόδος, με 60 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Top Deals για την ημέρα του Πάσχα

Για όσους ακόμα δεν έχουν αποφασίσει που θα περάσουν το Πάσχα, η www.trivago.gr έψαξε τις μεγαλύτερες εκπτώσεις της τελευταίας στιγμής και παρουσιάζει μια προσφορά ανά προορισμό για να βοηθήσει και αυτούς που αποφασίζουν πάντα τελευταία στιγμή.

1. Αθήνα- Radisson Blu Park (5 αστέρια, 62% έκπτωση)

To Radisson Blu Park Hotel Athens, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι από το Πεδίον του Άρεως. Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με διακριτική πολυτέλεια και εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Αν το επιλέξετε, αξίζει να πιείτε το ποτό σας το βράδυ στο roof top restaurant – bar «St’ Astra» και να απολαύσετε τη μαγευτική θέα της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού.

2. Φήρα- Panorama Studios & Suites (70 % έκπτωση)

Με εκπληκτική θέα στο παλιό λιμάνι των Φηρών, τις ηφαιστειακές νησίδες και τη Θηρασία, το Panorama Studios & Suites προσφέρει κομψά και άνετα καταλύματα σε πολύ κεντρικό σημείο των Φηρών. Απολαύστε το ποτό σας στο μπαρ του συγκροτήματος και δίπλα στην πισίνα με θέα την Καλντέρα. Όταν η νύχτα πέσει, περπατήστε στην παραλία ή διασκεδάστε στα μπαράκια της περιοχής που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

3. Χανιά- Avra City (3 αστέρια, 25% έκπτωση)

Mε θέα στο Δημοτικό Κήπο Χανίων, μόλις λίγα λεπτά από τη Δημοτική Αγορά της πόλης, το ξενοδοχείο αυτό, προσφέρει μια ήσυχη και απολαυστική διαμονή. Πρόκειται για ένα παλιό αρχοντικό του 19ου αιώνα που ανακαινίστηκε και πλέον είναι έτοιμο να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και θαλπωρής στους επισκέπτες που θα το επιλέξουν. Περπατήστε στο κέντρο της πόλης που μαγεύει κάθε επισκέπτη και απολαύστε τη νυχτερινή ζωή που κρατάει μέχρι το πρωί.

4. Μύκονος- Harmony (4 αστέρια, 40% έκπτωση)

Το Harmony διατηρεί τα παραδοσιακά στοιχεία της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, σε ένα μοντέρνα σχεδιασμένο συγκρότημα, με τα χαρακτηριστικά λευκά χρώματα να κυριαρχούν παντού. Απολαύστε με το πρωινό σας τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου στην εξωτερική πισίνα του ξενοδοχείου. Η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται είναι ιδανική, καθώς απέχει μόνο λίγα λεπτά από τη Χώρα του νησιού, εκεί που χτυπά η «καρδιά» της διασκέδασης.

5. Ημεροβίγλι- On the Rocks (4 αστέρια, 42% έκπτωση)

Το ξενοδοχείο On the Rocks, δεν έχει τυχαία αυτό το όνομα. Χτισμένο στους βράχους της Σαντορίνης, πολύ κοντά στα Φήρα, προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα. Διαθέτει όλες τις ανέσεις και αποτελεί ιδανική επιλογή ακόμα και για επισκέπτες που θέλουν να περάσουν τον μήνα του μέλιτός τους στο πιο ρομαντικό νησί του Αιγαίου. Αν το επιλέξετε για να περάσετε τις μέρες του Πάσχα, ίσως δε χρειαστεί καν να αφήσετε τη βεράντα του δωματίου σας, καθώς η θέα του ηφαιστείου και του ηλιοβασιλέματος, είναι όλα όσα χρειάζεστε.

6. Οία- Oia Mare Villas ( 71% έκπτωση)

Το ξενοδοχείο Oia Mare Villas, είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στην Καλντέρα και προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα. Όλα τα δωμάτια έχουν θέα στη θάλασσα και στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Βρίσκεται πολύ κοντά στα Φήρα και στη νυχτερινή ζωή της περιοχής, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει στον επισκέπτη να χαλαρώσει και να γεμίσει τις μπαταρίες του.

7. Θεσσαλονίκη- The Met (5 αστέρια, 31 % έκπτωση)

Tο The Met στη Θεσσαλονίκη είναι design ξενοδοχείο κατάλληλο για επαγγελματίες που ταξιδεύουν πολύ, αλλά και όχι μόνο. Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο και σε όλα τα μπαράκια της πόλης ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να περπατήσει εύκολα στη συμπρωτεύουσα. Η πόλη με την καλύτερη νυχτερινή ζωή είναι ίσως η ιδανική επιλογή για την ανάπαυλα του Πάσχα και για όσους πιστεύουν ότι η ιστορία γράφεται όταν οι υπόλοιποι κοιμούνται.

8. Ναύπλιο- Nafplia Palace Hotel & Villas ( 5 αστέρια, 35 % έκπτωση)

Το Nafplia Palace Hotel & Villas είναι πολυτελές ξενοδοχείο που βρίσκεται πάνω από την πόλη του Ναυπλίου, στην Ακροναυπλία, με θέα προς τον κόλπο της Αργολίδας. Το Ναύπλιο είναι αγαπημένος προορισμός, τόσο γιατί είναι κοντά στην Αθήνα αλλά και λόγω της ιστορίας του. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα, νυχτερινή ζωή και ηρεμία, στιγμές χαλάρωσης αλλά και έντονες συγκινήσεις.

9. Ρόδος- Angela Suites & Lobby ( 3 αστέρια, 70 % έκπτωση)

Το Angela Suites-Lobby είναι η καλύτερη επιλογή για τους ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφτούν κατά τη διάρκεια του Πάσχα το νησί των Ιπποτών. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και κοντά σε όλα τα τουριστικά μνημεία που αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Έχει πληθώρα επιλογών για νυχτερινή διασκέδαση και την ίδια στιγμή επιτρέπει στους επισκέπτες να χαλαρώσουν στην πισίνα που βρίσκεται στην ταράτσα του ξενοδοχείου.

10. Ρέθυμνο- Civitas Rethymnae ( 68 % έκπτωση)

Το Civitas Rethymnae είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο. Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στην καρδιά της παλιάς πόλης και στην παραλιακή οδό της πόλης, με θέα προς το λιμάνι και τη θάλασσα. Το κτήριο του ξενοδοχείου είναι αποτέλεσμα της έμπνευσης του αρχιτέκτονα και ζωγράφου Μουρέλου Νίκου και συνδυάζει την ιστορικότητα του κτηρίου και της πόλης με λειτουργικότητα και σύγχρονη πολυτέλεια.

Σχετικά με την trivago:

Οι ταξιδιώτες βρίσκουν στην www.trivago.gr ιδανικά ξενοδοχεία στις καλύτερες τιμές χρησιμοποιώντας τα διαφορετικά φίλτρα αναζήτησης. Η trivago είναι ένα online meta search site που συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από περισσότερα από 150 διαφορετικά sites κρατήσεων για 600.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Επιπλέον η trivago προσφέρει 34 εκατομμύρια αναφορές για ξενοδοχεία σε συνδυασμό με 14 εκατομμύρια φωτογραφίες. 20 εκατομμύρια χρήστες το μήνα χρησιμοποιούν την trivago και καταφέρνουν να «γλιτώσουν» ως και 35% από τα χρήματα τους κατά μέσο όρο ανά κράτηση. Η trivago GmbH έχει την έδρα της στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία ενώ διατηρεί γραφεία και σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Παρίσι, Αθήνα και Κωνσταντινούπολη. Η trivago ιδρύθηκε το 2005 και αυτή τη στιγμή λειτουργούν 30 διεθνείς πλατφόρμες.