Αυτές είναι οι πιο χαλαρωτικές πόλεις της Ευρώπης –μεταξύ τους και η Αθήνα

kopegxagi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού τουριστικού γραφείου SpaSeekers που οργανώνει ταξίδια wellness, η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 10 κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις που ενδείκνυνται για χαλάρωση.

Η χαλάρωση είναι κάτι που πολλοί επιδιώκουν στα ταξίδια τους στο εξωτερικό, ειδικά όσοι πραγματοποιούν wellness ταξίδια και απ’ ό,τι φαίνεται η Αθήνα ξέρει να την προσφέρει απλόχερα. Αυτό προέκυψε τουλάχιστον από την έρευνα που πραγματοποίησε το βρετανικό τουριστικό γραφείο SpaSeekers, το οποίο ταξινόμησε τις πιο χαλαρωτικές πόλεις της Ευρώπης, με βάση τον δείκτη Annual European Relaxation Index. Ο δείκτης αυτός προκύπτει έπειτα από ανάλυση έξι παραγόντων που αφορούν την ευτυχία των κατοίκων της πόλης, τις δραστηριότητες που προσφέρει, το επίπεδο διαβίωσης, την πρόσβαση στα ΜΜΜ, την προσβασιμότητα στις παραλίες και την κίνηση στο αεροδρόμιο.

Με βάση αυτούς τους παράγοντες, πιο χαλαρωτική πόλη φαίνεται να είναι η Κοπεγχάγη, η οποία κατέγραψε υψηλά ποσοστά ευτυχίας, βιοτικού επιπέδου και πρόσβασης στα ΜΜΜ. Ακολουθεί στη 2η θέση η πόλη του Λουξεμβούργου και στην 3η το Ταλίν στην Εσθονία, ενώ στο τοπ 10 βρίσκεται και η Αθήνα, με δείκτη ευτυχίας 6 και βιοτικού επιπέδου 5,5.

Στην αντίπερα όχθη, η Σόφια είναι μάλλον η λιγότερο χαλαρωτική πόλη, με το Άμστερνταμ και το Παρίσι να ακολουθούν, συνθέτοντας μια… αγχωτική τριάδα.