Έξι ιδιαίτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για αυτή την εποχή

elba-italia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΜΑΙΟΥ 2019

Ο Μάιος είναι ιδανικός μήνας για ταξίδια, με την πιθανότητα λιακάδας και καλοκαιρίας να αυξάνεται κατά πολύ σε όλη την Ευρώπη, κάτι που κάνει την περιήγηση και τις βόλτες πιο απολαυστικές σε ένα ταξίδι. Αρπάζουμε, λοιπόν, την ευκαιρία και βγάζουμε εισιτήριο για έξι ευρωπαϊκούς προορισμούς που αυτή την εποχή είναι ό,τι πρέπει.

Elba, Ιταλία
Το νησί αυτό αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους Ιταλούς που αναζητούν ήλιο και θάλασσα και είναι ένας από τους λιγότερο γνωστούς προορισμούς-θησαυρούς της Μεσογείου. Βρίσκεται περίπου 1 χιλιόμετρα από την ακτή της Τοσκάνης, είναι μικρό, προσεγγίζεται εύκολα και είναι διάσημο για τη γαστρονομία του, τις όμορφες παραλίες και τις ολάνθιστες πλαγιές του. Απέχει όσο χρειάζεται από την ηπειρωτική χώρα και την πολυκοσμία, με τα βουνά του να του δίνουν μια αίσθηση άγριας φύσης και τα μονοπάτια του να περνούν μέσα από πευκοδάση για να οδηγήσουν σε πανέμορφη θέα με φόντο τη θάλασσα. Με λίγα λόγια είναι ένας προορισμός που θα σας βάλει πρόωρα σε καλοκαιρινή διάθεση.

Δυτικά φιορδ, Νορβηγία
Η δυτική ακτή της Νορβηγίας είναι το ιδανικό μέρος για κάποιον που αγαπά τη φύση και θέλει να την παρακολουθήσει να «ξεπαγώνει» έπειτα από έναν μακρύ χειμώνα. Η αλήθεια είναι ότι τα τοπία εκεί είναι κάτι παραπέρα από εκθαμβωτικά και μόνο όποιος τα δει από κοντά μπορεί να κατανοήσει το μέγεθος της ομορφιάς. Ξεκινήστε το ταξίδι σας από το Bergen, τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της Νορβηγίας, προτού επισκεφτείτε την περιοχή Hardangerfjord, διάσημη για τους καταρράκτες της και τους παγετώνες της, όπως και το Trolltunga, την προεξοχή ενός βράχου που μετρά 700 μέτρα πάνω από μια παγωμένη λίμνη (ένας βράχος, που όμως, δεν είναι ασφαλής για πεζοπορία μέχρι τα μέσα του Ιουνίου). Πιθανότατα να πρόκειται για ένα περιβάλλον από τα πιο ήσυχα και ήρεμα του πλανήτη, ιδανικό για όσους αναζητούν να δραπετεύσουν και να επανασυνδεθούν με τη Φύση.

Λωζάνη, Ελβετία
Με τη μεσαιωνική της αρχιτεκτονική και τα περιβάλλοντα αμπέλια, η Λωζάνη είναι ένα μικρό κομμάτι παραδείσου στη γη στη λίμνη της Γενεύης. Η πανεπιστημιακή αυτή πόλη κερδίζει τις εντυπώσεις με φόντο τη δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στην κεντρική Ευρώπη και τους απότομους λόφους της, ενώ παραμένει δημοφιλής και για τον διάσημο γοτθικό καθεδρικό ναό και το Ολυμπιακό Μουσείο. Μέσα στα στενά δρομάκια της Παλιάς της Πόλης θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ελβετικές γαστρονομικές νοστιμιές και μοδάτα μπαρ, παίρνοντας μια γεύση από τον ελβετικό, κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής.

Annecy, Γαλλία
Μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί μια από τις πιο φωτογενείς πόλεις της Γαλλίας, με πολλά ρομαντικά και χαλαρωτικά σημεία για να ανακαλύψετε και να εξερευνήσετε. Τα κανάλια δίνουν σε αυτή την αλπική πόλη αέρα… Βενετίας, ενώ είναι επίσης διάσημη για τα πολύχρωμα σπίτια κατά μήκος των καναλιών, την φυλακή 14ου αιώνα που έχει γίνει το πολιτιστικό κέντρο Palais de L’Ile, το κάστρο και το μουσείο animation. Η λίμνη της πόλης, μάλιστα, δίνει την ευκαιρία και στους πιο δραστήριους να δοκιμάσουν σπορ και να δώσουν περιπετειώδη χροιά στο ταξίδι τους.

Hallstatt, Αυστρία
Το Hallstatt είναι μια μικρή πόλη κοντά στο Σάλτσμπουργκ και για πολλούς είναι η πιο όμορφη πόλη πλάι σε λίμνη στον κόσμο. Είναι αρκετά μικρή σε μέγεθος, αν απλώς θέλετε να ξεκουραστείτε χωρίς πολύ περπάτημα, βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Νταχστάιν και την ομώνυμη λίμνη, ενώ η περιοχή Hallstatt-Dachstein Salzkammergut έχει προστεθεί στη Λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, με βάση το φυσικό της τοπίο και το προϊστορικό αλατωρυχείο. Το πανέμορφο αυτό χωριό βρίσκεται περίπου 2,5 ώρες τόσο από τη Βιέννη, όσο και από το Σάλτσμπουργκ και θέλει μόνο μια αλλαγή στη συγκοινωνία για να φτάσετε εκεί. Το μέρος, μάλιστα, είναι τόσο εντυπωσιακό, που ακόμη και οι Κινέζοι έχουν δημιουργήσει ένα αντίγραφο αυτού του αρχαίου οικισμού-ορυχείου αλατιού.

Λιουμπλιάνα, Σλοβενία
Γνωστή ως μια από τις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πόλεις, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Ljubljanica και χωρίζεται σε νέα και παλιά πόλη, με τον σύγχρονο εμπορικό πυρήνα στα δυτικά του ποταμού και το κάστρο στην ανατολική. Το μεγαλύτερο πάρκο της Λιουμπλιάνας, το πάρκο Tivoli, η γέφυρα του Δράκου Zmajski Most, η πλατεία που πήρε το όνομά της από τον μεγαλύτερο ποιητή της Σλοβενίας, France Prešeren, αλλά και το πλήθος εστιατορίων και bar κρατούν το ενδιαφέρον των τουριστών και «γεμίζουν» το ταξίδι τους με εικόνες και παλμό που πρέπει να ζήσετε τέτοια εποχή.